Őstörténet a bulvárban


Bennünk van a kutyavér

Hun volt, hun nem..

Hun volt..
A magyar dzsungelben 1500 éve nem járt senki, aki észlelte volna a felszínen Attila nagykirály kincsét. Persze lehet, hogy elhordta a követ a víz a kincs fölül.. De már szemre is nagyon hun, mert a Magyarok Nyilai ettől kissé eltérnek. Szkeptikus: “Nem lehet ötvöstechnikákat etnikumoknak megfeleltetni” – Dr. Rácz Zsófia régész a népvándorlás kor ötvösségről.
Hun kori aranyakat talált a túrázó
Az köztudott, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum legnagyobb adományozója Széchenyi Ferenc gróf volt. Az már kevéssé közismert, hogy őt egy pesti takácsmester követi, jó eséllyel pedig Ehmann Gábor is a lista előkelő helyére kerül azzal a páratlan hun kori kinccsel, amiről a régészek úgy vélik, hogy a korszak egyik legszebb és legteljesebb ilyen fajta Kárpát-medencei együttese.
„Miközben az erdőt jártuk, egy fa tövében megkapta a szemem valami fényes dolog, azt gondoltam, egy sörösdoboz vagy egy eldobott csokipapír – mondta Ehmann Gábor. – Amikor közelebb értem, láttam, hogy egyik sem, de felvettem. Egy régi, ezüstnek látszó különös csat volt.

Atilla halála után épült hun várost találtak a Kaszpi mellett. Az egyik lelet tele volt vaddisznóábrával, ami közismerten hun volt. Mint a 3500 évvel ezelőtti Mohenjo Daro, vagy a viking kori Orkney.
ALTYNKAZGAN, MANGYSHLAK : On the basis of parallels from the Volga region, Transurals, and Northern Caucasus, a Xiongnu-type saddle manufactured in the 5th century AD is reconstructed.

Kazárok Pannoniában - Új Őshaza.
A raktárak mélyéről előkerült leletegyüttesek olyan palmettadíszes szablyákból, övdíszekből, aranyozott ezüst hajfonatkorongból és veretes tarsolyból állnak, amelyek a 9. század végén a honfoglaló magyarok vezető rétegének viseleti tárgyaival azonosak, velük egy műhelykörben készülhettek, és legközelebbi párhuzamai is kizárólag történelmi hazánk területéről ismertek – olvasható M. Lezsák Gabriella (fenti képen) régésznek, az októberben lezajlott kutatóút vezetőjének közleményében.
Honfoglalás kori sírok: Részeges lovastemetkezés, kétélű kard, tarsoly, szablya, fütyülős nyíl, szaltovoi edénypárhuzam, szőlőfürtcsüngős fülbevaló
Természetesen a gazdag sírok tartoznak a magyarokhoz, a szegény sírok szláv halottakat rejtenek. Ebből is látszik, hogy már régen is kevés magyar volt országunkban. Azóta csak fogytak..


Korona és kereszt
"..a keresztet eredetileg egyértelműen merőlegesen rögzítették, valamikor 1625 után ferdült el, feltehetően baleset következtében."
Sajnos, az elmúlt néhány év alatt nem akadt egy aranyműves, amelyik a 23,5 fokban elferdült keresztet függőleges helyzetbe állította volna vissza. Viszont a képeket ábrázoló lemezeket szépen kiegyenesítették az első koronaábrázolás óta. Video.

Történelmi atlasz - újratöltve
Nyáron kerül ki a piacra a frissen nyomtatott atlasz - a régi térképekkel. Továbbra is láthatjuk a hungárusok vándorlását az "őshazából" a kísérő turk, iráni és kabar törzsekkel. Láthatóan álmos volt etel közén a magyar, ezért a Besenyő Pista bácsi félrelökte, s magáévá tette Etel közét. Árpi Vereczke híres útján bémenekült a Kárpót medencébe Galícia felől, s elfoglalá az avar pusztaságot. Az atlasz szép színes lesz, s mindössze 2600 forintjába kerül a magyar közmunkásnak, ami csekély összeg a nagyon ízléses világító földgömb 11500 forintos árához képest. De kár azért a sok jó papírért! Ezt a butaságot a hálóról is letölthetnék a butításra váró fiatalok.
Mint olvassuk, még mindig létezik Finnugor tanszék, aminek tudományos értéke az új gender tanszékkel és a tudományos szocializmus tanszékkel vetekszik.

Hunyok
A hunok ráuntak Magor népére, s otthagyva őket Magna HUNgária területén, beköltöztek a Kárpót medencébe.
A fenékpusztai és az icsei dülőből származó csontokat nagy tudósaink összehasonlították szibériai és mongol mintákkal, mivel belső-ázsiai minta épp nem akadt, afrikai meg még eme tudósoknak is durva lett volna...
Mivel az afgán vidéktől idáig terjedő útjuk során kevés hypermarkettel találkoztak, így ezek a "hunok" nomád módon teremtették elő a mindennapi betevőt. Megérkezve küldetésük helyére ismét mezőgazdasági munkába fogtak. Vajon már akkor is éltek Rotschildok, hogy muszáj volt vándorolni a népeknek, akár akartak, akár nem ?!

Magyar leletekre bukkantak a Kaukázus környékén. Valószínűleg ott lehettek 300 évig kaza-ar (kecskepásztor) rabságban eleink.
Különvélemény A 20. század végére azonban világossá vált, hogy a rokon tárgyi hagyaték elterjedése az esetek többségében nem azonosítható egyértelműen egykori népekkel, etnikumokkal.
Párhuzamos világok
Az itt feltárt 9–10. századi temetkezések jellege (részleges lovas temetkezések, nyújtott vázas sírok) és a sírok mellékletei (rozettás lószerszámveretek, növényi mintákkal díszített, aranyozott ezüstveretes övek, szablyaszerelékek stb.) párhuzamba állíthatóak a 10. századi kárpát-medencei régészeti hagyatékkal.

Magyar avarok, akik hunyok
A finnugorászok eddig török nyelvűnek írták a hun és avar népeket. Mivel Belső-Ázsiából érkeztek, ott meg is ritkult a törökül beszélők sora. Most meg kiderül, hogy a genetikai vizsgálatok szerint magyarul beszéltek a bevándorló migránsok. Ez lenne a nyelvészeti genetika ? Sejtettem, hogy a herkunok nem magyarok voltak. A zavarok beszélhették a magyart, úgy terjedt el velük a Balkánon nyelvünk. Mellesleg valóban számos családnevünk utal turáni eredetre. Lásd Tocsik, Parrag, Hende .. Hozzájuk csatlakoztak a kaukázusiak: Pere, Dombai.. meg a föníciaiak: Kern, Slomo.. Aztán az itáliai siculusok, a perzsa jászok és a mandzsu besenyők. De honnan jöttek a megyerek? S merre telepedtek le? Mint nagy történészeinktől tanulhattuk, a zavarokat igennagy Karl kipusztította, a bulgar Karom kán pedig még az avar sátrak helyét is sóval hintette be. A hunok meg már Catalaunumnál meg lettek semmisítve, állították akadémikusaink. Magyar anyák meg nincsenek is, hiszen az gaz besenyők elvették Árpád göncét is, meg nőnemű családtagjait és marháit. Azóta nincs nálunk elég marha..

Népünk ellenségei még a kabaréba is bevitték, milyen KEVERT nép a magyar. Ugye, itt török dúlta, tatár, német és szláv az asszonyainkat (akik balkániak lehettek, mert a besenyők elvitték a magyar nőket), így mi a migránsok nemzedéke vagyunk.
Természetesen ez csak a hír terjesztőire igaz! Mondjuk az én férfi génem (y kromoszóma) már a századik felmenőmnél is ugyanez volt. A női (x kromoszóma) pedig genetikusaink szerint hasonló a többi európai nép ezen jellemzőjéhez.
A gazemberek belénk akarják sulykolni, hogy xenofóbok vagyunk, azért tiltakozunk a migránsok ellen. Pedig pusztán arról van szó, hogy mi is szeretnénk már végre osztrák szinten élni 27 évvel a rendszerváltás után. Nem áll módunkban debilek tízezreit eltartani, van nekünk ebből a fajtából több is a kelleténél. Nem a nigeriai informatikus vagy a szír agysebész ellen tiltakoztunk, hanem az afroázsiai analfabéták ellen!

Szeretnek

Piszkos antihungaristák!
Amióta Marsi Anikó nyugaton járt, azóta minden magyart marsinak gondolnak. Ugye, a Marsot is vörösnek aposztrofálják, mint a Bözsit, de hazánk már szakított a vörös hagyományokkal. Vajon mit szólnának hozzá nyugaton, ha a kutyánkat "ír" vagy "német" néven neveznénk, miként ők a "hun, hund, madra" elnevezést használják a dog-ra? Persze, a welszi "ci", az assamese "kukur" és az óegyiptomi "uhor" is gyanakvásra ad okot.

Faji kérdés

A tudomány mai állása szerint egyes genetikusok és a csimpánzok közös őssel dicsekedhetnek.
Mintha valami olyan következtetést vonnának le genetikusaink, hogy a "honfoglalás" (1100 éves?) kori csontvázak számos etnikum jellemzőit hordoznák. Ezzel pedig azt állítják, hogy vagy a székelyek, vagy a kunok, vagy a besenyők, jászok nem voltak magyarok. Legalább is genetikailag nem. Mondjuk, az sem derül ki a szösszenetből, hogy melyek az ázsiai mtDNA-k és melyek az európaiak.
Népvándorlás
A Kárpát-medencei 10. századi adatok jelentős része teljesen feltárt temetőkből származik, amelyekben az anyai ági rokonság csekély aránya egy mobil, temetőit rövid ideig használó népességre utal. Ugye, a korai Molotov-Ribbentrop alapján a Dunántúl a frankóké lett, a keleti részeken meg az oldbulgár Karom kán regnált. Lehet, hogy bulgár anyai nyomokat találtak genetikusaink? Esetleg egy varég átvonuló csapat hagyatékát lelték fel?

Hasonló gondolatok: Szent István-kori Magyarország lakossága is szinte kizárólag biológiailag európai eredetűekből állt.

Keveredettek
„Ebben az esetben nagy változás történt: például a keleti elemek megjelenése jelenleg a csángó, a székely, illetve a magyar modern népességben alig-alig egy-egy százalékban jelennek csak meg, ami ezen elemek teljes kimosódására utal” - tudatta az archeogenetikus.
Feltehetően Turk Attila hazahozott Cseljabinszkból pár, a szekrényből kiesett csontvázat, s azt hasonlíthatták a varég vándorlás hazai maradványaival. Az ujdondász már úgy fogalmaz, hogy "Sok nép DNS-e keveredett a honfoglaló magyarokban". Vajon melyik DNS melyik néphez tartozhatott, ha már egyszer ilyen SOK nép vegyült őseinkhez? S miért haltak ki az ázsiai népelemek, ha még ma is élnek? (Az amerikaiakról nem is beszélve..) Valamelyik újságíró megkérdezhetné Mende urat, hogy milyen a keveredett DNA ?
A kollégáik szerint: A magyarok 40 %-a Helén gyermeke, mint a legtöbb európai országban. Népünk további 20 %-a még a H variánsai közé tartozik, mint a többi európai országban. De a maradék 40 % eloszlása is hasonló. Az anyai ág vizsgálatában megvan az az érdekesség, hogy az erőszakoló katona nem őrökíti át fiára, bár ő maga hordozza. Vagyis az mtDNA általában a helybenmaradó anya jellemzője, az y hg pedig a vándorló katona apa jellemzője. (Az "X"-et is örökíti lányában, de a dominánsabb gén elnyomja azt.) Persze, az mtDNA is vándorolhat, mint a Megyer törzs esetében a finnugorászok látták, amely törzs kabarokkal, perzsákkal, törökökkel közösen vonult "á vájdá" vezetésével.

Megdőlt a fajok közötti keveredést nem akceptálók állítása. A HSS is keveredett a neandervölgyivel és a gyenyiszovai emberrel is. Vajon ez a keveredett ember is HSS-nek nevezhető? Bár a fajok közötti életképes keveredés eleve furcsa..

Múltidéző

Szarkozy a francia lap szeint nem biztos, hogy Attila, a hun leszármazottja. Csak nem valamelyik vajdára gyanakodnak a csigaevők?!

Álomalapítás
A finnugor történelem szerint László királyunk által szentté avatott István királyunk az államalapító, mivel Géza fejedelem idejében országunk még nem rendelkezett az állam jellemzőivel. (Határ, egységes kormányzás, saját pénz, saját külpolitika, saját törvénykezés stb.)
Mint ismert, röviddel István halála után Róma levált a katolikus egyháztól, s lettek bizánci és római katolikus vallásúak az addigi katolikusokból. Vagyis a közhiedelemmel szemben, István nem a római hitre térítette őskeresztény népét.
Arra pedig semmilyen bizonyíték nincs, hogy Gyeücsa fejedelem törzsekből szervezte volna országát. Vagyis állam volt Pannonia István előtt is és keresztény vallású. Csak még nem nevezték Hunniának a kihalt latinok és Magyarországnak a bennszülöttek. A magyar királyok "apostoli" királyok, mivel papkirályok voltak, akik egy apostolig vezették vissza főpapi rangjukat. Az apostoli cím nem kinevezés kérdése, mint a "legkeresztényibb király" vagy a "katolikus király".

Égi náció?
"Én azonban tartózkodom az olyan esszenciális jellegű és időtlenített megállapításoktól, melyek szerint példának okáért a magyar civakodó, ugyanakkor szabadságszerető nemzet."
Ugye, máig nincs tisztázva, melyik a magyar NEMZET. Azt tudjuk, hogy a magyar anyanyelvűek a magyar NÉP. Azt is tudjuk, hogy a jog szerint ide tartozó emberek a POLGÁROK. De melyik gén adja a NEMZETet?
"Ha van vezérfonala a magyar történelemnek, azt én abban látom, hogy a kereszténység felvétele óta mindig a környező világ, elsősorban Nyugat-Európa modernizációs törekvéseit igyekeztünk követni. "
Vajh ezek a tátosimádó, kumiszvedelő, nomád magyarok mikor vették fel a kereszténységet? S miért lett egyenrangú a magyar király a római pátriárkával? (pápával)
"A Szent István óta folyamatosan érvényesülő mintakövetés ellenére sohasem sikerült teljesen felzárkózni Európa élenjáró régióihoz."
Kedves akadémikus úr! Vajh miben voltunk mi elmaradva Európa többi népétől a királyaink korában? (Tudom, eddig Itália földjén termettek csak a könyvek, s most Magyarország is ontja a szép dalokat..)
Haladunk, bár akadozva: A szoboravató Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke arról beszélt, hogy Horthy megmentette a fővárosi zsidókat, a DK képviseletében szónokló ellentüntető hölgy pedig arról, hogy Horthyt felelősség terheli a zsidók deportálásáért. Mindkét állítás igaz, de mindkettő részigazság. (Hol az igazság?..)

Ma, 2017 december 21-én a leghosszabb az éjszaka. Nagy a sötétség. Valaha ez a nap volt a Karácsony, ami napjainkra a Natalis idejére, Gergely pápa naptármódosítása miatt 3 nappal későbbre került. A napévet használóknál ez a tropika tünt legalkalmasabbnak évzárásra, évkezdésre. A magyarok is sokáig Karácsonytól Karácsonyig tartották az évet. A Karácsony az óangolban Yule, ami KÖR, HOLD eredetre megy vissza. Talán a magyar Kara-Cson (Cson-Gor?) is oda visz bennünket.. Karácsony etimológiai próbálkozások tömkelege. Van, aki szerint Karácsony szavunk egy nemlétező szláv szó átvétele. Ami keresztény népeknél Natalis (születés) elnevezésű. ["cổng = Kapu" Vietnamban. Viet=Moon.]
12 apostol, 12 hónap, 12 állatövi jegy. (Izrael 12 törzsfőnöke, 12 pátriárka, Izrael 12 bírája..)
Egy katolikus vallás, ahol Jézust nem akasztották fel.

A madár fiaihoz

Nem Tompa! (Igaz, a szívem sem Arany!)
Madárlesen
Európa legnagyobb madárszobra a hazánkban megmaradt turulszobor. Kun, Szamuely, Rákosi, Farkas és a többi "kommunista" szívesen eltüntette volna, miként Magyarországot is, ahogy Trianonnál megpróbálták.
Szállj, szállj, madár
A millenium alkalmából állították fel a magyar határra a hazánkat védő turul szobrokat. Ez a madár (marg) volt a MARK, a határjel. Az őrség feje volt a "bán", máshol márki. Egyszerűbben fogalmazva az "őrgróf" volt az adott marginális terület vezetője. (Rémhírek) Valamint Kerala
A Marko pedig gyakori szláv név. .. ugyancsak végeken lakót jelent a marko-mann (a lat. margóval rokon gót marka g n. Mark ’határ, tartomány’) vagy az ukrán ’a krainán lévő’ (l szl. krain l kraj ’vég’) is. Pak-istan pedig Marg-it fészek? A Margitszigeti koronát is margaréták díszítik. Van, aki szerint ez itáliai minta. Ugyanez a liliomos "itáliai" minta figyelhető meg Imre király nagypecsétjén az apostoli kettős kereszttel együtt. Mária: Ebbe a csoportba tartozik a Történeti Múzeum Nagyváradról származó koronája is, amely azonban a margitszigeti koronánál feltétlenül későbbi (8. kép).51 Az aranyozott ezüst korona eredetileg csuklókkal összekapcsolt pántokból állt, töredékeit csak utólag erősítették sima rézabroncsra.

"Tudományos" eredet. Harta ismét?

Ezeket a cikkeket Józsinak, a kanásznak írták. Kár cikizni őket..

Vona Gábor történész-kereskedő-politikus harcosától, Pörzse Sándortól megtudhattuk, hogy az igazi magyar szittya származású. S arról ismerszik meg az igazi skytha (kaszás), hogy a bal alsó karján az izmok egy bevágást imitálnak, ami ugye Árpád (Göncz?) megvágása után öröklődött át a többi szántó-vetőre. Láthatóan tanult főnökéről sok ragadt a barikádharcosra. Újra fürdene a vízben...

Árpi, a kelet
A munka nemzetközi összefogással folyt, és az archeogenetika világszerte elismert szakértői is részt vettek benne a Göttingeni Egyetemről, így az eredmények megkérdőjelezhetetlenek – hangsúlyozta Kásler Miklós.
Kásler professzor elmondta: vizsgálataik alapján a két királyi maradvány az R1a haplocsoportba tartozik, ami azt jelenti, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.
Most akkor ez a hipotetikus "finnugor nép" nem eurázsiai eredetű?! Én is sötéten látom őket, de tán mégsem négerek.. Viszont derék dolog, hogy ismerik királyaink génjeit, így azonosítani tudtak két királyi vért is a fehérvári csonthalomból. A magyarok 32 %-a R1a. Királyi nép vagyunk! De a zsidók között is rengeteg az R1a1 nemzetbe tartozó. Csak nem ?! [Azt hittem, hogy népesség genetikus, de rákkutató. Így már érthető.]

Aki válaszra vár..
Mert ezen a ponton kell újra kőbe vésnünk: a finnugor NYELVI tézis arról szól, hogy a magyar nyelv hang-és alaktörténete, alapszavai szerint finnugor. Emellett nyelvünkből későbbi ótörök hatás is kimutatható. A „finnugrászok” rég nem beszélnek etnikai megfeleltetésekről, mivel nép- és nyelvrokonság nem ugyanaz.
Az utóbbi 25 évben már valóban nincs képe a sarlatánoknak közös eredetről beszélni. De a "nyelvrokonság" eszméjét csak a fizetésükkel együtt mondhatják le.
A finnugor nép még az apostolaiknál is csak fikció volt! Soha, senki be nem bizonyította a finnugor nyelvrokonságot. Mellesleg a nép és nyelvrokonság ugyanaz a fogalom. Ugyanis a nép egyetlen ismérve az anyanyelve. Az már más kérdés, hogy mai népünket is több nemzet (származási vonal) adja.


A magyar királyok szlávok voltak?!
Az "R1a" y hg a népi kommunikációban a szláv népek génje, mert közöttük a leggyakoribb Európában. Persze, ha az árja vidéket is megnézzük... Csendben megkérdezném a "genetikusokat", hogy hallották-e az "overdraw" szót már? Mindenesetre a MAGYAR GÉN kicsit más, nem "R1a". [Miként a zsidó gén sem a közöttük gyakori R1a1, hanem a CMH.]

N1c y hg a finnek domináns nemzete. Kutatóink szerint az Uralból (meg Kína) erednek. E nemzet déli határa az Északi-Kárpátoknál húzódik. A "királyi" gén Belső-Ázsiában és a szláv területeken domináns. Maga az "R" y hg valahol India felé osztódhatott,mert arra van a legtöbb "R2". Az "R1" hiányzik Amerikában szinte teljesen, Afrikában is gyéren fordul elő, ellenben egész Eurázsiát ellepi. Ez a nemzet nem Kina vagy Ural vidéki leszármazás. Magyarok harmada ilyen "királyi" vér, mint az R1 leszármazott R1a. Kangar. Tagolva: Kán-Gar.
A térképen a lila szín az Amerikából származó "Q" y hg-t jelzi. Ezek lehettek a pre-finnugorok..:-) Vagy a besenyőkkel érkező Khabarovszk-kraj kabarjai?

Tiszta vizet
A származási vonal csak férfi ágon visszakövethető. A férfiaknak yx kromoszómájuk van, a nőknek xx. Egy nőnemű leszármazott egyik "x"-ét apja anyjától, másik "x"-ét anyjától örökölte. A dominánsabbat adja aztán tovább utódjának. Ellenben az "y", amit a fiú apjától örökölhet, aki szintén az apjától kaphatta csak férfi felmenő ágon azonos.
Ha valaki avar népről beszél, az nem NEMZETet mond. Ugyanis a Bálint Csanád féle sírásók szerint az avarok rettenetesen heterogén összetételűek voltak. Nyelvükből (feltehetően szláv) pedig nem maradt fenn semmi. A hunok esetében még rosszabb a helyzet, mert tőlük még régészeti hagyaték is fenntartásokkal található, nem más..
A finn-permi népek sem genetikailag, sem nyelvükben nem hasonlítanak ránk.
„Orvosbiológus és genetikus ír történelmi kérdésekről? Miként a szürrealizmus meghatározása: „varrógép és esernyő találkozása a műtőasztalon” – reagált felháborodottan Bálint Csanád régész. [A genetikusok szerénységből nem adták nevüket a cikk korszakalkotó felfedezéshez.] Játszd újra, Sam! Felhívnám a régész úr figyelmét, hogy a finnugor nyelvi rokonság ellen nem az az érv, hogy genetikailag eltérő embercsoportok vagyunk, hanem, mert SOHA SENKI SEM TUDTA IGAZOLNI A NYELVROKONSÁGOT! Az pedig szánalmas érv, hogy aki nem kapott finnugor képzést, az ne is szóljon bele fegyelmezetlenül a "diszciplinába" ezen a "műtőasztalon". Vajjal a fejen

Lassan írom, hogy mindenki megértse: Nemz-et egy közös ŐS leszármazottainak összessége. Nép az azonos anyanyelvűek összessége. Polgár pedig az állam jogilag elismert egyede. Finnugorászaink szerint "nyelvében él a nemzet", bár nyelvével még senki sem nemzett..

Ez is egy nívó - Szentgyörgyi Rudolf nyelvész
Asszimiláció: "Rengeteg példát tudunk arra hozni, hogy egy nép korábban valamilyen nyelvet beszélt, majd lecserélte azt egy vele leszármazási kapcsolatban nem álló nép nyelvére."
A nyelvész, mint Ammianus Marcellinus: "Kezdjük ott, hogy a hunokról való ismereteink is igencsak hézagosak."
Hitélet: "Szinte sokkolja a magyar szókincset az a sok ótörök jövevényszó, amit átvettünk: alma, kecske, búza, árpa, komló, gyümölcs stb., mindezeket a törökök ismertették meg velünk."
Pannonok Bizáncban: "Sőt, amikor a tizedik században megérkezünk Bizáncba, minket törököknek néznek, és így is hívnak." (Hülye bizánci, még a turk nyelvet sem ismerte fel, ami ugye az oldbulgárral rokon. Persze, lehet, hogy a magyarok beszélték a középgörög nyelvet.. Ha meg mégis turk nyelven ment a diskurzus, akkor nem magyarok voltak.) Andersen meghalt.. valamint a táltoshitűek "A vallásilag sokszínű honfoglalók között a kereszténység is először a „görög” rítusok képében bukkanhatott fel, sőt vélhetően ez maradt a Dunától keletre az elterjedtebb egészen a 10-11. század fordulójáig." - no comment. De vannak sokan ezen a szinten bizánci keresztények a 10. században.

Színekről vitatkozik a vak és a világtalan tudományosan. (Harapd meg!)
„Ma ott tartunk, hogy történelmünk fontos alapkérdéseiben éles vita és szembenállás van a tudományos csúcsszervezet, az MTA és a magyar társadalom témára érzékeny széles tömege között.”
Nincs vita. Andersennel sem vitatkozunk, pedig kicsit több volt, mint a finnugorászat. Mellesleg a magyar-jugor rokonságot már Piccolomini papa is felvetette a 15. században, de már ő is minden tényadat nélkül tette ezt, a finnugorászokhoz hasonlóan. (A krakkói kanonok ugyanis orosz forrásaitól átvette, hogy a jugorok (jug-ar) és a magyarok ugyanaz a nép, és értik egymás nyelvét. sic! Sajnovics is pap volt! Meg a híres krónikaíró bencések..) Hegedűs, hipotézisei.
Az egész hablatyból ennyivel értek egyet:
Dr. Kiss Jenő nyelvész szavaival tudunk válaszolni: „A tudomány kérlelhetetlen igazságkeresés. Nem lehet a vallás szolgálóleánya, sem a politika prostituáltja.” Valamint az is igazság, hogy a tudomány nem demokratikus. (Szavazzuk meg Archimedes törvényét!)

Hunok voltunk mostanáig..
Az intézet viszont úgy foglalt állást, hogy a székelység a magyarságból kiszakított nemzetrész, amely erős regionális tudattal is rendelkezik a nemzettudat mellett. Ha pedig egy közösség a magyar nemzet része, akkor nem lehet kisebbség - mondta Dobos Balázs.
A siculus nép Sy-Cilia területéről érkezett a sy-gina néphez. A Megyer törzs pedig Magna Hungáriából szalajtott hun. Melyet a pannon nép befogadott a többi törökkel együtt.
A népet anyanyelvéről ismerjük fel. De miről ismerszik meg a nemzet ?!


István, a király

Augusztus 20 István király napja, míg Karácsony másnapja a vértanu Istváné. (A linkről a "Magyarok eredete" kritikán aluli.) Szent Istvánt mindkét katolikus irányzat tiszteli, hiszen életében még nem vált el Róma és Bizánc egymástól. Turk honfoglalás: 980 éve, 1038. augusztus 15-én halt meg Székesfehérvárott I., Szent István király, a magyar állam alapítója. 969-ben (egyes feltételezések szerint 975-ben) született Esztergomban, Vajk néven, mely a “hős” vagy “vezér” jelentésű török szóból ered. Ez a névadás is arra mutat, hogy a magyar vezető réteg kétnyelvű lehetett, a magyar mellett értett törökül is.

Intő az íráshívőknek
„Az Intelmek nem törvény, hanem azokat a bizonytalan származású erkölcsi és kormányzati tanácsokat és intelmeket foglalja magában, amelyeket állítólag a király mint atya intézett fiához: Imre herczeghez.”
Szerintem pedig koholmánynak tűnik az egész. I. István király okosabb volt annál, minthogy olyan kijelentést tegyen: „az egynyelvű és egyszokású királyság gyönge és törékeny”. Ugyanis belátható, hogy ennek épp az ellenkezője az igaz. Az egynyelvű, egyhitű nép az erős, amelyik nehezen megosztható. Mert már a fasces hordozói is tudták: egységben az erő. Hiába is próbálja a szocialista soros ügynök királyunkat a táborába rángatni.

A 24.hu eltolta: Szentté avatását László királyunk járta ki VII. Gergely pápánál
István királyt László avatta szentté, mert joga volt hozzá. Apostoli király volt, míg Rómában a szentszék volt apostoli, nem a pápa. 1693-ban: Szent Istvánról nincsenek mondák-mesék, mint Lászlóról. A nép számára is taszító volt. Jellemző, hogy az egész Árpád-kor nem tud az Intelmekről, amit különben csak a XV. században „találtak meg” Bécsben a Habsburgok. Hitelességét az teszi kétségessé, hogy nyelvezete nagyrészt XII. századi latin, és szövegének a legminimálisabb magyar vonatkozása sincs.
Lipót nyomására avatták hivatalosan szentté Istvánt 1693-ban. XI. Ince pápa unokaöccse, egy Odescalchi pedig ekkor lett szerémi herceg is óriási birtokokkal, nyilván puszta véletlenségből. Mária Terézia alatt aztán kiteljesedett a kultusz. És ahogy az lenni szokott, ennek igazolásaképpen éppen ekkor, amikor kellett, „megtalálták” a szentjobbot Dalmáciában, amely addig a kutyának sem hiányzott hétszáz éven át. A mesét pedig az elmúlt háromszáz évben írták hozzá „legnagyobb” történészeink.


2-szer sült
Az első lépést László király tette meg, aki saját hatáskörében 1083-ban, augusztus 20-án, temetésének napján avatta szentté Istvánt. Erre korának világpolitikai eseményei, a pápaság és a Német-római császárság hatalmi harcai vezették.
Buda töröktől való visszafoglalása után, Habsburg Lipót császár új legitimációt akart Magyarországon megnövekedett hatalma és uralma biztosítása érdekében. Nyomására XI. Ince pápa újra, immáron a kánonjog szerinti hivatalos módon avatta szentté Istvánt 1693-ban.
Történészkedő honfitársaim gyakran feledik, hogy 1054 előtt még a pápa max olyan metropolita volt, mint a bizánci. S a magyar apostoli királynak joga volt a szentté avatáshoz. (Miként a pápa kinevezéséhez is a magyar hozzájárulás kellett.)

István a pateszi.
István apostoli funkciója nemcsak a békés hittérítésben, az egyház ügyeinek s az érte munkálkodók szent csapatának az irányításában nyilvánul meg, hanem abban is, hogy nem habozik újszeru politikájának belső ellenségeit kemény kézzel leverni. Ez a harcias vonás a szent királyok egy újabb típusa felé mutat: István - ellentétben szent király elődeivel - győzedelmes miles Christi, Krisztus katonája. Bizáncban kezdődött a Mária-kultusz európai diadalútja, méghozzá több mint fél évezreddel a Nyugat előtt, a nesztoriánusokkal folytatott viták idején, az 5. században.

A bejövő "magyarok" feltehetően keresztények voltak. Fehér (manicheanus) és vörös (nesztorianus) irányzat hívei. A medencében pedig itt éltek a Nagy Konstantin(ápoly) őskeresztényei. Irányzatukról nem olvastam, de elképzelhetően nesztorianus maradványok voltak. Ne feledjük a 6. századi avar inváziót, amely a közép-ázsiai kereszténységet is hozhatta magával, ami a manicheusra épülő nesztorianus volt. István (ami a magyarok nyelvén állítólag "crown" jelentésű) beceneve Pisti lett, ami hit, hűség jelentésű. Schmidt Irén fordítása: ’Gens Hunnorum fiunt christiani’ – azaz a hunok népe, tehát az avarok – megkereszteltettek. Az isten tokja. Valamint elfelejtett kapcsolatok. Az időnként legyőzöttnek hitt arianizmust eleinte a Rómán kívül székelő császárok (Nagy Konstantin, II. Constantius, Valens, II. Valentinianus, stb.), később pedig a birodalomba özönlő germánság erősítették. Pannonia mindenképp az arianzmus törzsterületének számított (TÓTH E 2006A 65).

A "Szabadfogás" produkcióban a 24.hu munkatársa találta mondani, hogy a "Szent korona" nyugatról jött hozzánk. Szeretném közölni a hasonszőrűekkel, hogy még a finnugorászok sem állítottak ilyent soha! Azok szerint is csak a korona felső része a bizánci kereszttel a tetején jött a pápától, s az alja pedig a bizánci császártól érkezett. Viszont a sámánkoronák hasonlatossága ezt megkérdőjelezi. Továbbá még nem volt egyházszakadás szt. István idejében. A konstantinápolyi pátriarcha épp úgy megfelelt volna koronaadónak, mint hittársa, a római patriarcha.

Többen felemlegetik, hogy a magyar is bevándorló. Hiszen számosan közülünk Etel közéből jöttek ki. Ellenben a siculusok és az etruszkok Itáliából, a jászok Perzsiából, a besenyők Távol-Kelet vidékéről, a kunok Belső-Ázsiából (kivéve a pannon her kunokat!) jöttek a pannonok földjére. Első ismert királyaink Pannonia királyai voltak s nem Megyeria királyai. De kik jöttek magna HUNgáriából? Bulgar vidékéről.. (Bolsie Tigani fekete magyarjai?)

Fekák a Magyarságkutató Intézetről
"..Ezzel véget vethetnénk a régi türk-finnugor hipotetikus eredet- vagy nyelveredetvitának, és fény derülhet a tudományosan megalapozott valóságra.” - mondta Kásler, szembe menve a az állami tankönyvekben megtalálható, tudományosan bizonyított ténnyel, a finnugor rokonság létével.
Te kedves tanulatlan újmagyar újdondász! Hol az ördögben van a finnugorászat tudományosan igazolva ?! Vagy a turkológia?.. Attól még, hogy két idegen vallású, német nevű ember egyszer csinált egy ugor-turk vitát, még nem lett igazolva semmi. Persze, a hivatal felállítása sem igazolna semmit sem, csak az igazság pillanatát odázná el. Mert már ma is nagyjából tisztában van a tudomány a magyarság múltjával, csak éppen nem merik kimondani. Emlékezzünk csak a népesség genetika hajnalára! Már ismertük a hottentották génállományát is, amikor a magyarság génjeiből csak a romákét volt szabad megismerni. Egy különleges gén volt nyilvános, a zsidó papság génkészlete. Ami köszönő viszonyban sincs a zsidóság R1a1 ill. E1b1 génkészletével. Vagy akár a harrani gének zömével.. Természetesen a genetika nem a magyar nép, hanem a magyar nemzet eredetét képes vizsgálni. Pontosabban a népet alkotó nemzetek eredetét.

Játék a szavakkal.. - Váltóáram: Hun volt, hun nem volt.
"Szegedi genetikusok honfoglaláskori leletek vizsgálata alapján azt állítják, hogy a Kárpát-medencébe érkező őseink jelentős százalékban a hunok DNS-ével rendelkeztek. Ráadásul azt is feltételezik, hogy nem a honfoglalók, hanem az itt élő avarok beszélték a magyar nyelvet."
Persze, ha a yue-qi népet tekintjük ősmagyarnak, akkor elképzelhető az avarok közti magyarság. Miként a mai szlávok közti magyarság.
"Már korábbról is ismert volt, hogy a jelenkori magyar népesség genetikáját illetően európai, s a DNS-ünk mindössze 4%-a jelzi az ázsiai eredetet."
Ebből a 4 %-ból származhat a 21%-os "piros pötty" és az 5 %-os Diego+. Vajon az Andaman szigetek felé gyakori H apa és M anya is a 4 %-ba tartozik? Vagy a romákat nem sorolják a magyar nép tagjai közé? Viszont, ha nemzetre utalnak, akkor meg milyen a magyar gén ?! [Non plus ultra 1 % !
Raskó kutatásai szerint az ázsiai eredet a mai magyar emberekben 1 százaléknyira, a székelyeknél 3 százaléknyira mutatható ki. ]
"A honfoglaló magyarokban 30-40% ázsiai eredetű összetevőt találtunk. Abból, hogy ma csupán 4% ez az arány"..
A xenofób magyarok bizonyára kiirtották az ázsiaiakat, miként a HSS is a neandervölgyit. Csak, ha az európai népesség nagy része keletről jött, akkor melyek is az európai gének? (Kunhalmok Skandináviában, Britanniában..)
"A tatárok „honfoglaló komponense” történetileg leginkább az onogur bolgároknak feleltethető meg, akik ráadásul azon kevés népcsoport közé tartoznak, melyeknél a honfoglalókkal megegyező részleges lótemetkezést dokumentáltak, és akiknél a honfoglalók között igen gyakori jelképes koponyalékelés szokása is ismert. "
Mint azt a sírásók terjesztik, a magyar területen mindenfelé gyakori lehetett a részeges lovas temetkezés. Agyafúrt koponyák is minden faluból kerülnek elő.. Agyamba nézett s nevetett..
(A cikk egy régi írás ünnepi ismétlése. Genetikusok az 56-os út mentén..)

Marslakók: A tudósok állítják: a magyarok földönkívüliek. Persze, nem csak a Mars van a Földön kívül.. Kartográfia. Blődli: "Nincsenek magyar gének, a rasszizmus pedig genetikai képtelenség. Elkülönült magyar populációról csak kulturális, szociális, nyelvi alapon beszélhetünk, genetikai szempontból egy európai populációnak számítunk."
Nem a mi őseink voltak a honfoglalók v.mint a mongolok, törökök stb sem.

"A honfoglalókkal kapcsolatos legutóbbi genetikai kutatások szerint „ősapáink” olyan kevesen voltak, hogy nem hagytak genetikai nyomot a mai magyar népességben – olvasható a friss HVG-ben." (Vagyis ezek az ŐSAPÁK nem a mi ősapáink.) Ugorok.

Pir-a-mis Rámpák segítségével épült. Állítják a "tudósok". Vajh miért gúla formában készült a 147 m magas, kötőanyag nélkül készült piramis?

Hunok vagy magyarok?

Hungary - Bulvár"sajtó".
"A név a török onogur (’tíz nyíl’, más magyarázatok szerint ’tíz ogur/oguz’) elnevezésre vezethető vissza."
Mint látjuk, a nyuszt lap szerint az egész világ félrehallotta az ONOGUR nevet (onogundor?), s HUN-GARY nevet értett, ami HUN népet jelent. Még szerencse, hogy nem nyelvészeti lap! [Magna-Hungaria akkor On-ok-undoria volt anno?!]
"A nyelvnek pedig még messze nem volt nemzetalkotó szerepe."
S nem is lesz soha, mert a nyelv NÉPALKOTÓ. Nemzetalkotó a génkészletünk, ami közös ősre vezet vissza bennünket.
"A csehben és a szlovákban a g mindig h-vá vált, gondoljunk például a cseh főváros cseh nevére: Praha."
Vagyis a lap szerint a magyar PRÁGA szót a csehek H-val, Praha néven vették át. Mi voltunk a keresztapák? Hitler > Gitler. Ancient Greek: prágmata, “affairs, state affairs, public business, etc.”

Főőstörténész mondja a tutit
"Kiváló példa Géza nagyfejedelem neve, amely valószínűleg egy török méltóságnévből, a jabguból származik, ami egybevág azzal, hogy elődeink török államszervezetet hoztak magukkal, így is van elkönyvelve több mint évszázada. A török népek pedig olyan hatalmas területet népesítettek be, hogy a gyökereket tekintve ez a megoldás nagyjából annyit jelent: valahol keleten."
Továbbá egy alternatív őstörténelem: Azonban a Kárpátia-elmélet nem tudja magyarázni többek között a mongol nyelv magyar eredetű élelemtermelő szavait, a dravida és a sok más kapcsolatot. Ugyanis a Kárpát-medencéből nem mentek földművesek keletre (mert itt jobb a föld mint Mongóliában, egy innen-oda telepedésnek semmiféle régészeti nyoma nincs, stb.).

Hé, Emese! Kell-e mese? - Kell, de csak a kellemese!
A kunok olyan török nyelvű nép, amely eredetileg nomád törzsekben él Pekingtől északra, Szibériában. 1000 táján a Volga körül, 1070-ben már az Al-Dunáig húzódó térségben laknak. A 11. század közepétől – két évszázadon keresztül – az Ural folyó és az Al-Duna közti térség urai. Az oroszok polovecnek nevezik őket. (Kunbabák útja)
„Észak-Magyarországra betelepült csoportjaik a palócok (a kunok szláv neve a »po­lovec« volt, ebből lett a palóc) elődei voltak.”
Mint látjuk, a kunok törökül beszéltek, a jászok perzsa nyelven, a siculusok meg bizonyára latinul. Következésképpen a besenyőknek a magyar kínai lehetett. De hol éltek a finnugorok?!

Aludj el szépen, kis Balázs!
Őstörténetnek nevezzük az ancient ("ante science"), vagyis a tudomány előtti történeti időkről publikáltakat. Magyar vonatkozásban az 1000 előtti évek. Finnugorász terminológiával a "honfoglalás" előtti idők.
Sudár Balázsnak az őstörténet fogódzkodó pontja az az idő, amikor az általa magyarnak tartott nép eljött Ugoriából, faképnél hagyva a turk khantikat és a manysikat. Ez - szerinte - az IE 1. évezred első felében történt meg, ellentétben kókler történészek állításával, kik szerint a megyer törzsek 60 év alatt száguldottak át a sztyeppén. Szerinte a magyar nyelv akár 3000 éves is lehet. Így már érthető, hogy a hébereknek volt ideje átvenni számos szavunkat 2500-3000 évvel ezelőtt Urusolyma környékén.
Bár források dolgában a nyelvészek sem állnak sokkal jobban a történészeknél, mégis messzebbre „látnak” az időben visszafelé... Az egyik az, hogy a nyelvek olyan bonyolult logikai rendszerek, amelyek viszonylag lassan változnak. Gonduljunk bele, hogy a mai angol szinte megérti Shakespeare nyelvét, s a németek is mára szinte tökéletesen megértik egymást. A nyelvekben lévő jövevényszavak utalhatnak más népekkel való kapcsolatokra. Így a magyar-szanszkrit, magyar-görög, magyar-angol szópárok régi találkozásról beszélnek.
A nyelvemlékek előtti korszakban ugyanis nagyon nehéz a nyelvi tényeket térhez és időhöz kötni. Mivel TÉNYEK nincsenek, csak feltételezések. Azok zöme is fals. Bár volt olyan "bátor" ember, aki szépirodalmat alkotott finnugor nyelven. Persze, mások meg tünde nyelven. De a mesében bármi megtörténhet.. Egyedül a génkészletünk a biztos, mert az visszavisz bennünket az igazi ősapákig. Hol sírjaik domborulnak?

Theodosius Fejes aki tudja, mi a nyelvrokonság. A nép egyetlen jellemzője az anyanyelve.
Ha mégsem, akkor felvilágosítom:
1. Hasonló hangkészlet
2. Hasonló szavak
3. Hasonló grammatika

Ki az ördög adott diplomát a fenti uraknak ?! Esetleg egymást nevezték ki szakértőnek?

Az országalmán ott a kereszt. Mint olvassuk, a hunok a bizánci császár pénzét használták. Pár száz évvel korábban a pannon törzsfők saját pénzt verettek. Az országalma a bolygónk szimbóluma talán a világtengellyel, Holddal. Bizáncban gyakori kép. A kereszt uralma a bolygón.

A finnugorász rokona - turanizmus.
Az eredetileg az iráni kultúrából, Firdauszí halhatatlan eposzából, a Sáhnáméből vett Turán-fogalom mint a sztyeppei népek jelzője, valamint az irániak és a turániak szembenállásának mítosza a középkori turko–perzsa kultúrában sine qua non lett. Európában a 18. században lefordított Gházi Bahádúr Khán által írt Sadzsara-i Turk (A türkök családfája) című krónikája terjesztette el Turán fogalmát, melynek francia fordításai a 18–19. század fordulóján érték el a korabeli magyar nemességet.
A lap felemlegeti Wamberger Hermann és a mentora, Herr Hundsdorfer éles vitáját a magyarok eredetéről. (Törökök voltak, vagy lappok?) Továbbá a lap szerint a zsidó Horthy a finnugorizmus mellett állt ki.

Kecskére káposztát?
Mielőtt magyarságkutatásba kezdenek, tán illene tisztázni a "magyar" fogalmát. Aztán összegezni a sorolt témában eddig elért kutatási eredményeket. Kezdve a genetikusok sosem publikált ilyen jellegű írásaitól, folytatva a "magyar" régészeti anyagon át a dakota rokonságon keresztül a a hun koponyatorzítás maya párhuzamaival rövid kitérővel a zsidó papok származására. Röviden csupa olyan anyaggal kellene foglalkozni, ami a hatalom tiltólistáján szerepel. Na, de ki fizeti a révészt, ha nem a hatalom ?!

Az őstörténetben járatlanok figyelmét felhívnám az eddig is fizetett TÁRSHIVATALra, az MTA BTK MÖT állami pénzen való kutakodására. A Jobbik a tudományos akadémiától elvont forrásokkal hozna létre őstörténeti intézetet, miközben e kutatócsoport máris létezik.

Buda halála Történészkedők a 24.hu lapon
Bizonyos aspektusból őszinték: "Innen folytatjuk történetünket félretéve a történettudományt, továbbra is a magyar krónikás hagyomány alapján írunk őstörténetünkről úgy, ahogy azt elődeink ránk hagyták, ahogy ők hitték és tudták. Válogatásunk önkényes, a teljesség igényére sem törekszik, csupán mesélünk.
Ahol a lányok rondák lehettek: eljutott Kölnhöz, ahol a hunok kegyetlenül legyilkolták Szent Orsolyát, a brit király leányát tizenegyezer szűzzel. [11 M : Európába a legutóbbi érkezett el, a 976-os Codex Vigilanusban szerepel először arab szám.] A latinul folyékonyan beszélő Atilla önmagát a "flagellum dei" jelzővel illette. (Nagyon vallásos lehetett.) Korbácsom, Gorbacsov, édes egy komám, dolgozz csak fürgén.. Amikor elfogyott Etele pénze, csak üzent a bizánci csiszároknak: Ide nekem az oroszlánt is!

Amatőr alternatív finnugorász
Miért tartja magát hunnak a magyar? Mert a finnugor "tudósok" kijelentették, hogy a Megyer törzs Magna Hun-gár-ia területéről származik. Mellékesen az idegen népek neveznek bennünket HUN népnek. Talán a kihalt latinok után.. A HUN szó jelenthet vért, vasat, lányt, sőt a kutyafejű hunok után a dog is HUND lett nyugaton. (Hun koponyatorzítás!)
" nem nép alkot államot, hanem az állam formálja a népet. " Demokráciánkban a nép az állam. Lajosok erre nincsenek.
" Mai fogalmaink szerint magyar az lett, aki a törzsszövetség tagjává vált – emeli ki Dr. Sudár Balázs" Feltehetően valamelyik törzskönyvből olvasta ezt Sudár elvtárs.
Kásler úr igazsága
"Nem egészen jóhiszemű megközelítés, hogy számonkérik az intézetet megszervező embertől valamelyik szaktudományágnak a magasszintű ismeretét. Nem ez a dolga" De kik lesznek a szagemberek?

Sudár Balázs - több süket európaihoz hasonlóan, az ONOGUR nevet hallja HUNGAR-nak. Még ha HONIG-nak hallaná.. Mindenesetre a cikkeket olvasva el kell hinnem, hogy Sudár úr ősei betelepült keleti emberek lehettek. De nem a kutyafejű fajtából.. Sudár et szerint a székely nép (Sy-culus) lehet hun fajta, de Finnugor Mén-Marót soha! A magyar nem Magna Hungáriából származik, a nagy cigány temető mellől. De kik voltak a fekete magyarok? Alinei könyve jut eszembe..

Egyik első támadó Verecke híres útján érkezett? Mikor is?
(Szegény Kásler ha tudná, hogy jó csomó latin, sőt, jiddis szó van a magyarban - ki mindenkinek keresné a génállományát még eleinkben.) Vajh honnét tudja a cikkíró, hogy a 2500 éve kihalt héberben magyar szavak vannak ?! Meg a szanszkritban, görögben, angolban..

Balázs, a honfoglaló Olvasni tanulnának..
Ami a történettudományt illeti, Sudár Balázs szerint „vissza kell foglalni” az őstörténet kutatását. És ezzel nem „hazabeszél”, hanem a számos ismert írott történeti forrás újbóli vizsgálatát sürgeti. Ha ezt megtesszük kiderülhet, hogy nem is egészen az van bennük, mint amit eddig gondoltunk. Feltételezem, eddig is képesek voltak elolvasni az említett forrásokat. Most már csak hitelesíteni kellene eme iratokat! Az MTA BTK MŐT a korai magyar történelem interdiszciplináris kutatását végzi 7 éve. Eredményeik titkosak lehetnek, mert nem találom a hálón. Árpád hős magzattyai Sudár Balázs cikke rendkívül érdekes, de ha arabista szemmel nézzük, nem kevés hiba, illetve pontatlanság található benne: az eredeti forráshivatkozások hiánya (lsd. 607. és 609. oldalakon a pontos forráshelyek megjelölése..

A MÖT az adófizetők pénzén 40 fővel 7 éve munkálkodik a lehetetlenen: Bebizonyítani a finnugor elmélet helyességét. Lassan belátják butaságukat, hát most a turkológiát, turanizmust melegítenék fel a Vereckénél beözönlő nép leszármazottai. Az önkéntesek munkáival együtt. Nesze semmi, fogd meg jól! A szupersztár: semmi sem úgy van, ahogyan hittük. (Persze, ez nem hittan..) Kezdenek a betolakodók rájönni, hogy túltolták a biciklit. Nem lehet egy népet annyira megalázni, mint eddig tették. Most próbálnak eladni butaságokat a magyaroknak némi "dicső múlt" mázzal. Késő minden kisöreg! Viszont a honfoglaló "gyorsvonat" 60 éve több új kérdést vet fel, mint amennyit megoldott. Ezért egyre kevesebbet mondogatják..
Szulovszky János: Julianus barátai.

Hoppá Mihály!: Ameddig én itt vagyok, dilettánsok be nem teszik a lábukat. Ebben biztos lehet.
A fenti mondatot Hoppál Mihály Széchenyi-díjas etnológus, folklorista mondja lapunk megkeresésére, miután több forrásból úgy értesültünk, hogy ő lehet a január negyedike óta működő Magyarságkutató Intézet egyik szakmai vezetője. Változás régi emberekkel ?! S ki a dilettáns? Aki nem kapott finnugorász diplomát? (Vajh véletlenül fotózták profilból a néprajzos urat? Aki eddig nem a magyarságkutatással, hanem a sámánizmussal foglalkozott.)

7 évente az emberi sejtek is megújulnak. Akkor a MÖT impotenciáját más névvel kell újabb 7 évre eltüntetni. Új idők - új mesék. Sok hűhó semmiért? Többen jelentkeztek magyarságkutatónak. Kijelentem, hogy én NEM óhajtanák az intézet tagja lenni. Ma a magam ura vagyok. Senki sem rendelkezhet az időmmel, amely igen gyorsan fogy. De nincs kifogásom ellene, ha - módosult tudatállapotban - a munkámat felhasználják.

Akinek helye lehet az új testamentumban: Bakk István, vagy némi módosítással Baráth Tibor s eléggé elfogadhatóan Gerald Massey, továbbá Varga Csaba és Magyar Adorján sem kihagyható.

Hont András (Ősi) gyökér
Lehet, igaza lesz ennek a derék szefárd zsidónak! A Magyarságkutató Intézet (MI) nem a magyar nemzet múltját kutatja majd, hanem a finnugorász MÖT mintájára a turkológiát kívánja népszerűsíteni.
Nagy kár, hogy az író történelem tudása 50 évvel ezelőtti szinten ragadt. Amikor Attila (két T-vel, mint az ostor írta nevét!) Catalaunumnál döntetlent játszott barátjával, Aetiusszal. A parasztok azóta is minden szántásnál emberi csontokat találnak a földjükben. Viszont elképzelhető, hogy az „interdiszciplináris” kifejezés egyeseket megijeszt. Ugye, valaki(k)nek szintetizálni kell a különböző tudományágak bizonyított eredményeit. A genetikáét, a nyelvészetét, a régészetét, a történészek álláspontját. Erre lesz hivatott a kurultáj szervező és a sámánkutató. Akiknél még Kiszely is alkalmasabb figurának tűnik. Mindenesetre én csak a genetikusoktól várom, hogy egy őszinteségi rohamukban újat mondanak. A többiek már leszerepeltek. Még hazudni sem igazán tudnak, nemhogy igazat írni.

Pályázzon vezetői posztra a Magyarságkutatónál! 5 év biztos nagy pénz, s semmit sem kell tenni érte, lásd MÖT.

Nemrég láttam egy állampolgársági vizsgát, amit egy négerbarna bőrű újmagyar tett. Szépen elsorolta a 7 törpét kissé fura akcentusával, majd közölte a vizsgáztatókkal: "895-ben jöttünk be a medencébe." (Korábban érkezhetett, mint a vizsgáztatók elei..)

Sudár a finnugor-szittya keverék
"nagyjából egy évszázadnyi nemzeti tudathasadást és értelmetlen szekértáborharcot spórolhattunk volna meg, ha a "finnugrista" és a "szittya" tábor is a tudományos kutatással foglalkozott volna saját identitásának és ellenségképének építgetése helyett."
S még néhány évtizedet megspórolnánk, ha a történészeink tudományos munkát végeznének politikai helyett. Mert a magyar nem finnugor s nem szittya. MAGYAR. "Kásler miniszter úr nyilatkozataiból úgy tűnik, mintha lenne a tudomány felé egy elvárás, hogy mi legyen a végeredmény. Én meg tudós vagyok, és kutatni szeretek." Tévedés esete forog fenn! Kásler úr nem a tudósok irányába mutat elvárásokat, hanem a közpénzekből agymosók felé.

Mi, egyszerű emberek szomjúhozzuk a tudást. Nagyon szeretnénk tanulni a MÖT 7 éves munkájából. Vajon hol lehet a közpénzen kutakodók eredményeit INGYEN (Bolti ár: 3 490 Ft) megismerni?

Az "Alfahír" testvérlapja
Az önmagát tudósnak tartó Sudár Balázs, (aki anyai ágról finnugor, apai ágról szittya) félőnek tartja, hogy a most induló Magyarságkutató Intézetnél nem lehet tudományos munkát végezni (olvasni tanulni), hanem a néprajzos irányításával kellene a politika megrendelésére történelmet gyártani. Tisztára Trefort, Engel terror. Bezzeg neki a MÖT-nél nem írta elő Vásáry úr, hogy mit csináljon. Ezért is tudott annak helyébe lépni, megelőzve a Török Attilát. Mert leírhatta (hová is?!) saját, igazolt gondolatait. Mondjuk, én csak a villám honfoglalásra emlékezem Sudár úr álmodta történelemből. Amely elképzelés szembe ment a Török kaukázusi munkáival.
Sudár úrral ellentétben én nem látom, hogy nyomnák Krahácsot! A politika számolatlanul dobálja a pénzt a finnugor-turk mesevilág elfogadtatásához. Így volt ez a nagyorrú Habsburgoknál, majd így maradt az azóta fennálló idegenszívű uralom alatt is. Mindegy, milyen eredetről ír valaki, csak mese legyen, akkor támogatják. S Sudár úr is a meseszakon kapott diplomát, tán még Kohn Béla unokájától.
Sudár úr panaszkodik, hogy úgy járt, mint nevesebb elődje, RTA. Aki a turkológusok között finnugorász volt, a finnugorászok között turkológus. A nyelvészek között történész és a történészek között nyelvész.

"Ebből az következhet, hogy a magyar nyelv nem is a honfoglalóké volt, hanem már előttük ezt beszélték a Kárpát-medencében." Segítek: Ha Magyarország a középkorban Holdkirályság volt, akkor esetleg köze lehet az avarokkal érkező YUE-CHI néphez, mint második? honfoglalókhoz. S Krantzot se vessük el teljesen..

Emlékeztetőül a finnugor "rokonság": Rokonok és finnugorok. Történet, ahol a vak vezetné a világtalant. Kevesebb hibával.

Bakay Kornél
"24 kötetben megjelenik Magyarország története Romsics Ignác főszerkesztésében, a hazai – úgymond – „legnevesebb történészek” tollából"
Hm, nevük az van. Csak az a "tudás", csak azt tudnám feledni!
Nyakatokon vad, úri tatárok.. A kép sziggya harcosa bizonyára a hantiktól tanulta a 212 finnugor szót. (Ez a "szittya" most akkor "skytha", avagy "Sy-Ta"? S Syta volt a Sy-ginnák lakóterülete?)

Egy cikk, ahol Sajnovics páter (egyben amatőr csillagász) nyelvésszé avanzsál, miután rájött a kínai-magyar nyelvrokonságra.

Új mesék nem várnak
"A történelem előre „meg van írva”. A legnagyobb ellentmondás, hogy akik a valós történel­met csi­nálják – a királycsinálók -, egyidejűleg írnak egy fik­tív történelmet, afféle össztársadalmi igazságpótlék (vö. „kultúra”) gya­nánt. És ne­ked ki kell bogoznod, mit, miért csináltak „úgy” a múltban, hogy ma és holnap ugyanaz történjék, miközben félreve­zetnek egy folyamatosan újraírt ál-történelemmel, aminek kö­ze nincs az igazsághoz." (Czike László)
"Függetlenül attól, hogy a végső cél politikai, társadalmi, vagy vallási, a titkos társaságok működési elve ugyanaz: mozgásba hozni emberek tömegét és felhasználni őket egy olyan ügy érdekében, amiről nincs tudomásuk." (Nesta Webster: Titkos társaságok és felforgató mozgalmak )

Ferenc testvérünk balkezének a veje mondta a HírTV vitaműsorában: Majd Kásler kolléga megmondja, honnét jöttünk! (Nevét nézve nem nehéz megtippelni, elvégre nem Rog-án.) S mindig elsüti azt a marhaságot, hogy a szigetek sokaságát, a nagy tengeri országokat nem lehet bekeríteni. Nem akarja tudni, hogy a "vizesárok" ér annyit, mint a kerítés.

Honnan jöttünk?
Ugye, embere válogatja. Van, ki Hispániából. Van, aki Galíciából. Jöttek népek keletről és délről, néhányan nyugatról. Északi nem nagyon akad a pár lengyeltől eltekintve. Maradtak szavaink az összes kontinensen. Tán még génjeink is, de az nem lesz publikus.
A FIDESZ kormány fizette a Vásáry történelmet is, amelyet az elmúlt 7 évben a MÖT prezentált a fizetőképes keresletnek. A MI feladata lesz a szálak további összekuszálása, nehogy kiderüljön az igazság. Csak megfelelő pénzéhes embereket kell odaállítani, akik jó fizetésért bárki rokonai lesznek. S aki eddig ingyen nem foglalkozott a magyarok eredetével, az majd pénzért megtáltosodik. Mert miért ne érthetne egy sámánkutató a magyar őstörténethez? Ahol finnugorászaink szerint sámánféle táltosok biztosították a finnes ősvallást. Népünk meg hun volt, hun nem volt.. Sokat segíthetnek a fennmaradt írások. Elvégre a bizánci császárnak fel kellett tünni, hogy a birodalom északi határán megjelent egy finnugor nép, amely turk nyelven tárgyal és végigveri Európát. Ráadásul a Botond még a kaput is betörte, sokba került a javíttatás!

Zum-zum
Úgy tűnik, Kásler doktort az nem nagyon zavarja, hogy a genetikai rokonság és a nyelvrokonság nagyon nem ugyanaz, még csak a kétféle rokonság kutatásának tudományterülete sem, hiszen a nyelv nem genetikailag kódolt, és a finnugor nyelvrokonság ide s tova 300 éves tudományos tény.
A firkászt nem zavarja, hogy a finn teória NEM TÉNY ! S nem 300 éves.. Mint írja, a genetikai rokonság és a nyelvrokonság valóban nem egymás függvényei. De mi alapján rokonít?! Mutatná a nyelvrokonság főbb bizonyítékait?! Nem a pár torz szóátvételt, hanem a hangtani és grammatikai egyezéseket.

Alternatív történészek
Természetesen az akadémikusok által elköltött pénz átláthatatlan. El kell ilyenkor zavarni a vezetőt! Egy tisztességes közgazdát kell oda kinevezni, már ha létezik ilyen!

Még alig kezdtük el, s..
Pedzegetik, hogy Kásler professzort leválthatja egy délvidéki paraszt. Mert a prof nem azzal foglalkozik, ami a feladata.
S ebben van valami, mert ostobaságokat az akadémia megbízottja (Sudár Balázs) közpénzekből eddig is tudott írni. Minek ahhoz még egy banda? S az akadémikusaink is ott lódítottak a hatalom kívánságára, ahol az csak akarta. Emlékezzünk a Semino elleni hadjáratra!
Immár 5. hónapja megalakult a plusz kutató intézet, de még semmit sem hallottunk róla. Nem eredményeket, még az alkalmazotti névsort sem ismerhetjük. Vajon tényleg a sámánkutató lesz a szakmai vezető? Meg a kurultáj szervező? De már plusz pénzforrást kapott az intézet.

Palkovics úréknak ki kellene jelölni kötelező kutatási feladatokat, amelyért alapfizetés járna. Aki ebben sikertelen, az mehet tanítani. (Aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja!) Plusz jövedelmeket pedig pályázatok útján lehetne nyerni. Csere bere fogadom.. Az MTA nem adja a tulajdonában levő intézeteket az államnak. Erővel pedig nem szabad elvenni. De mindenki tartsa el a saját gyerekét, így a milliós munkanélküli segélyen élő MTA tagok is!
A Magyarságkutató Intézetről nehezen születik bármi információ. Mert akármi legyen a hír, azt a média nekik vetett koncnak értelmezi.
Talán még emlékszünk :„Sok (akadémiai) kutató úgy nyilatkozott a Nature-nek, hogy aggódnak amiatt (…), hogy a történészeknek dicsőíteniük kellene az ország múltját. (Ezekét, a bőgatyás, svájcisapkásokét ?! )

Matuzsálem mesél
"A letelepedés után sem változtak sokat a fiatalok szexuális szokásai. Szent István törvényei meg sem említik a házasságtörést, talán akkoriban nem is tartották ezt számon."
Menj, s ne vétkezzél többé! Felebarátod feleségét, se házát se mezejét, se másféle jószágát ne kívánd! (Primitív népeknél a vallási törvények az irányadók!)
"A fiúk 11, a lányok 11-12 éves korukban váltak teljes családtaggá, tehát felnőtté. Ahogy a pubertás korba értek, 13-14 éves korukban nagy valószínűséggel elkezdtek szexuális életet élni"
A kutya se nézte, hogy milyen a lepedő a nászéjszakán! Pofátlanul felvehették a lányok a mirtuszkoszorút, s viselhették a szüzesség pártáját. S ha a 13 évesnél beütött a gyermekáldás, hát férjhezadták.

A labanc nem magyar. De ez már a zavaros gondolkodásából is kitűnik.

Hülyék, vagy bennünket vesznek annak?
Tessék már megmondani, melyik génre gyanakodnak ezek a "tudósok" ?! Ami ugye, a magyar gén lenne... S biztos, hogy köze van mindehhez Julianus barátnak? Mindenesetre azt eddig is tudtuk, hogy Turk Attila őshazájában nagy arányban fordul elő a "szláv gén", vagyis az R1a. Az idézett link tudatlan tudósai az N y hg-t emlegetik, amelynek déli határa az Északi-Kárpátok. Persze azoktól, akik a migrációt pozitív dolognak láttatják egyéb aljasság is elképzelhető. Magyarul beszélő... A mese ragályos.. Tanulj Balázs, s történész lehetsz!

Foglalók: A genetikai rokonság sok esetben független a nyelvek rokonságától, illetve egy nép más jellemző karakterétől. Az eddig elvégzett archeogenetikai vizsgálatok eredményei szerint a honfoglalók anyai ágon nagyon heterogén népességet alkottak, amelyen belül jelentős volt a keleti (ázsiai) összetevők aránya. A honfoglalók anyai vonalaiban a keleti (ázsiai) komponens 25-30%-ra becsülhető, miképpen a többi európai nép anyai ágában. Bár ugye, a magyar nőket az gaz besenyők...

Turk finnugorász kontra Türk régész: szerint a Kaukázus északi előtere a korábbi kutatás alapján két szempontból lehet érdekes. Egyrészt nyelvészeti okokból. A kutatók, köztük főként a turkológus nyelvészek egy része ugyanis a magyarok elődeinek szállásterületét a Kr. u. V–VII. századtól a kaukázusi vagy más néven Kubány vidéki őshazába „költöztette”. Feltételezésük szerint a magyar nyelv ótörök jövevényszavai ott kerülhettek a magyar nyelvbe. Érvelésük szerint e jövevényszavak között olyan növénynevek vannak, amelyek csak ebben a régióban voltak honosak, északabbra nem, mint például a körte.

Te mondtad
A magyar őstörténet művelése, az őstörténeti ismeretek átadása a jövendő nemzedékeknek csakis tudományos eredményeken alapulhat. Minden Demoszthenésznél szebben beszél a tett. (A Klima család nyelve finnugor. Lehet, hogy rokona az anyai ágon finnugor Sudár doktornak?)
1769–1770 között Sajnovics János nyelvész, matematikus, csillagász egy csillagászati expedíció tagjaként a Lappföldön járt, és tudományos értekezést adott ki a magyar és a lapp nyelv rokonságáról.Vajh a Klima család mikor értesült Sajnovics páter grammatikai tanulmányairól? Feltételezem, Klima úr olvasta a latinul írt Demonstrátio-t. Újat mondok a nyelvész úrnak: "Adatok hiányában valószínűleg soha nem tudjuk eldönteni azt a kérdést, hogy a 895-ös honfoglalás előtt éltek-e a Kárpát-medencében magyarul beszélő emberek." Éltek magyarok a turk honfoglalás előtt a Kárpát-medencében. De nem László Gyula magyarjai, hanem a herkunok. Akiktől a legrégebbi -igazolt - magyar szavaink maradtak fenn.

Mesél a bécsi erdő: Az intézet főigazgatója, Horváth-Lugossy Gábor az M1 aktuális csatornán kedden elmondta: szeretnék, hogy a helyi, illetve az Erdélybe érkező hívők a régió látnivalói mellett tudományos-kulturális és identitáserősítő programok közül is válogathassanak június 1-6. között. [Bár mondják, múlnak a gyermekévek, nincs visszaút. Új mesék nem várnak reánk. Van mégis csillagfényű álomvilág, de azt gyermekünk álmodja tovább.]

Többen felvetették, hogy a genetikai különbség miatt a finn nyelvrokonság téves. Pedig az eltérő genetika ellenére még élhetett együtt a két nép őse. Csak a magyarok olyan rondák voltak, hogy a finnek nem akartak házasodni velük, inkább különváltak. Foglalók

Napi sajtó
Miután egy orvoscsoport bejelentette, hogy III. Béla maradványaiból sikerült azonosítani „az Árpád-házi gént”, ami állítólag bizonyítja, hogy az Árpád-dinasztia nem finnugor, hanem ázsiai eredetű volt, valamint az erre adott különböző reakciók nyomán az utóbbi hetekben ismét felélénkültek a viták arról, hogy kik a magyarság történelmi, nyelvi vagy genetikai rokonai.
Egyedül ez a szláv csontváz tette fel a kezét, mikor a régész magyar királyok jelentkezését kérte. Így aztán eldöntötték, hogy az Árpádház szlávokból eredt. Nem pedig finn vagy török származék. Pedig én reménykedtem benne, hogy a magyar királyok magyarok voltak...

Kevert (Az igazat írd, ne csak a valódit!)
Minden nép génállománya kevert. De nem a NEMZET génállománya! A nemzet egy közös ős leszármazottainak összessége. A labda a genetikusainknál pattog: Melyik a magyar nemzet génje?!

Magyar gén (Árkay)
Wilder Penfield néhány évvel ezelőtt megbízatást kapott a Rockefeller Alapítványtól, hogy kutassa ki és bizonyítsa be van-e és MELYIK az a gén/fajta, amely földünkön alapvető gén. Ez lett volna a feladat, amelyre az egyetemi tanár óriási, millió dolláros támogatást kapott. Hosszú évek után meg is találták a keresett gént, de nem egyet. Kettőt! Megállapították eme KETTŐRŐL, hogy ezeket ugyan – akár évszázadokon, generációkon át – el lehet ideiglenesen nyomni, de aztán újra feltörnek, míg például a germán, vagy néger elsenyved, eltűnik. Erről a másodikról Penfield professzor azt rögzítette le jelentésében, hogy ennek legtisztább képviselője a Közép-Európában élő és MAGYARNAK nevezett náció.

Hej mi, mi mi, mi, mi mi, mi mozog a zöld ..

Na, MI lesz?
Már harmadjára kérnek pénzt, de még semmi hír arról, hogy milyen szakemberek mit akarnak csinálni havi 650 EFt-ért. Előre szólok, hogy a hun-magyar múzeum blődli. Kár egy fillért is érte.. A kormány a természettudományi múzeumunkat vinné a keleti országrészbe. Javasolnám helyette a Kásler múzeumot s a vidéki (nem budapesti!) holokauszt áldozatok emlékmúzeumát Debrecenbe!
S mit várhatunk egy sámánkutatótól, ha egy egyetemi tanár, régész nem kiált fel, amikor táltos sírban nesztoriánus keresztet lel.
Az identitás tudatot pedig nem múzeumokban, hanem az iskolákban kell erősíteni. Finnugor gender szocialista szak helyett a magyarság eredményeivel kell megismertetni a nebulókat. Hangsúly a győztes helyzetekre kerüljön a vesztes csaták helyett. Mellesleg tessék megnézni, hogy az USA iskoláiban hogyan indul egy tanítási nap! S ha méregdrága múzeumi játékokra költünk, legalább tessék nyilvánosságra hozni a neten az elért eredményeket, már ha lesznek eredmények. Nem kell eltitkolni a semmit, mint a MÖT esetében!
Ha egy üzlet..
Folytatódik a turkológia állami pénzen való terjesztése. Kásler doktor már szobrot állítana Etele közében? a nagy királynak. A szobrot Attila pénzén látható alak alapján formáznák. Feltehetően fehér lovon lesz, mint Horthy. Mint sejtettük, a Magyarságkutató Intézetnek semmi köze sem lesz a magyarsághoz. Egyetlen célja a szálak összekuszálása. Pozitív hozadéka egyedül az egyszerű emberek identitás tudatának fejlesztése. Kásler politikát csinál, nem történelmet. Tudom, sok a havi 650, de te mennyiért hazudnál?
Egy helyes gondolat: „lesújtó” az, hogy évente csak 3-4 latintanárt képeznek, az ógörög képzés pedig lényegében megszűnt, mert így „nem lesznek olyan személyek, akik egyáltalán képesek elolvasni a magyarokra vonatkozó történelmi forrásokat, legyen az Bizáncban, Grúziában, vagy épp a Vatikánban”. Persze, a finn nyelv helyett eddig is lehetett volna a történész hallgatóknak több nyelv közül választani. Latin, ógörög, perzsa, szanszkrit, mandarin.
Figyelem! A folyóirat és az annales nem ugyanaz..
A vak tyúk és a szem esete
(Meg kell jegyezni, hogy ez a jurtás-nemezcsizmás, nyilazó és leányrabló attilás-tonuzóbás országimázs a legapróbb részletekig megegyezik a román szélsőjobboldal magyarságképével, amely sztyeppei nomád barbárokként prezentál bennünket szemben az ókori latinitás és a kifinomult bizánci magaskultúra megtelepült, földművelő, építkező népével. (De jóember! Hogy kerül ide a régi magyar szimbólum, a nyilaskereszt?! S mikor volt Ungváry nagy történész?! Amikor a magyargyűlölő, lovagkeresztes krampusz talpát..)

Lezsák kisasszony (pardon! 3 gyerekes családanya!) hosszasan taglalva adja vissza a tanult finnugorász anyagot, de 1 mondatával egyetértek: A genetikai kutatások fontos tanulsága, hogy a régészetnek nem az a feladata, hogy illusztrációként szolgáljon a nyelvtudomány téziseihez. (Tézis helyett teóriát írtam volna..) Lezsák Sándor: Gabriella leányom régész, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének ösztöndíjas kutatója.
Eddig tiltották László Gyulát. Most, hogy fényévekkel meghaladjuk tudását, hirtelen felmelegítik a kettős honfoglalás teóriáját. Jó lesz az még falun.. Szabadosan előadott kettős honfoglalás végül többszöri bevándorlást takarhat. Bene. Csak nem azok, nem akkor és nem úgy. Az előadó nem tartja fontosnak részletezni, hogy miért Pannonia az országnevünk a királyok első századában.
Genetika laikusoknak. Ellentmond Türk őshazájának. "Honfoglalók" 30%-a ázsiai. Dr Török Tibor mindig "honfoglaló"-t emleget magyarok helyett. Nem akar hazudni?!

A griffes-indás késő avarokat (Kovrat maradvány) a finnugorászok önkényesen ON-OK-úr-oknak nevezték, s magyarul "venger=szárnyas" névnek hallották. A hun nép névváltozatát (h)un-gar néven hallották, s megfeleltették az onogurnak. Részemről el tudom fogadni, hogy a 670-es onogur honfoglalás a 895?-ös turk honfoglalás előjátéka volt. Így a Hungvárnál Galícia felől bejövő Árpi bácsiék már anyanyelvükön értekezhettek a griffes-indás néppel. Térkép a griffes-indás letelepülésről.

Megszületett röpke fél év alatt a MI honlapja. Kár, hogy nem derül ki belőle, kiknek a múltját akarják kutatni? Mert azt fel sem tételezem, hogy olyan ostobák, hogy vándorló magyar nemzetben gondolkodnak. S várják a genetikusoktól a magyar gén specifikálását. A bemutatkozó képen Árpádék bejövetele látható Galícia felől. Mint látjuk, a gaz besenyők pár asszonyt meghagytak a seregnek, s néhány marha is maradt. A földet a sasok marcangolta tetemek borítják. A fehér ló láttán majdnem Szegedre asszociáltam.
Mindenesetre nem havi 650 ezerért, de már havi 100 ezerért is találhattak volna ennyi alternatív "történészt". Akik még ma is a mesevilágban élnek, s "tudósnak" aposztrofálják magukat. Bár lehet, hogy a sámánkérdésben kiválóak, s jobban nyilaznak, mint anno a turk honfoglalók.
Azért ennyi nagynevű szervezetnek valamit csak le kellene tenni az asztalra több milliárd forintért, szemben a MŐT tevékenységével, amely zero eredménnyel zárta a 7 év kutatómunkát.

A gyorsvonat mely egyszerre megáll
"a magyarságnak ebben a térségben (Torgaj kapu) lehetett az őshazája, és viszonylag gyorsan, egy 9. század eleji konfliktus miatt alig néhány évtized alatt innen költöztek be a Kárpát-medencébe."
Bye-bye Üch-tepe! De ki mondta ezeknek a türköknek (Attila ősei), hogy a magyarokig kell rohanniuk a Kárpát-medencébe?

Kedves Gabriella! A nép és a nyelv története összefonódik, mivel a NÉP egyetlen ismérve az ANYANYELVE. Lehet, hogy Ön rokona a finnugor Klima családnak, vagy a félvér Sudár úrnak, de a magyarok sosem beszéltek finnugor nyelven, legfeljebb iskolában tanult finn nyelven. S bár magyar nyelvi nyomok Amerikában is fellelhetőek, azért nem nevezném Amerikát a magyarok őshazájának.
A 9. sz. végén beözönlő turkok Bizáncban természetesen turk nyelven tárgyaltak. S Kovrat népe is turk nyelven beszélhetett. Nagy nyelvzsenijeink véleménye szerint a hun és avar népek is turk nyelven beszélhettek. Vajh miért beszélünk ma magyarul?

Finnugor történelem fórumozó szemmel
…Az iskolában azt tanították és nagyobbrészt azt tanítják ma is, hogy a magyarság egy, ezredéveken át vándorló, kóborló, istentelen, barbár nép volt, akinek rokonai a (finnek és a baltiak kivételével) a rendkívül alacsony szinten éldegélő un. finnugor népek. A Kárpát-medencébe fejveszett meneküléssel, megriadt csorda módjára érkeztek, majd vad kegyetlenséggel legyilkolták az itt talált művelt szlávok egy részét, a többit beolvasztották és leigázták. Európa művelt népeit pedig a munkát utáló, részeges, vidám magyar rablóbandák hosszú évtizedeken át kifosztották, a településeket felgyújtották, a nőket megerőszakolták, a gyermekeket rabszíjra fűzték. Eleink tehát nem voltak kultúrnép, így ne akarjunk őseinkre hivatkozni, kivált ne a nagy keleti népekre, mint a szkítákra vagy a hunokra. Ezekhez ugyanis semmi közünk sincs. Minékünk csak a szibériai vogulok és osztyákok, a permi finnek és a balti finnek a rokonaink s aki ezt nem fogadja el, az a politikai alvilághoz tartozik, az históriai bűnöző - állítja ma is Rédei Károly Bécsben és Pusztay János, ez utóbbi a szombathelyi Tanárképző Főiskola hallgatói előtt fejti ki nézeteit…

Religion
"A Vallástörténeti Kutatóközpont fő feladata, hogy egységes tudományfilozófiai koncepció alapján vizsgálja a vallás jelenségét a IX–X. századi magyar törzsszövetségtől kezdve a XXI. századi modern Magyarországig."
Kik is voltak a leszármazottak? (Álmos, Előd, Ond, Kund, Tas , Huba és Töhötöm. > Árpád, Szabolcs, Gyula, Künd, Lehel, Örs, Bulcsú). Továbbá családi hagyományok alapján dolgozó Anonymus hét magyar vezér (Álmos fia Árpád, Eléd fia Szabolcs, Kündü fia Kurszán, Ónd fia Ete, Tas fia Lét, Huba, Tétény fia Harka) mellett hét csatlakozott "kun" vezért is szerepeltet (Ed, Edemen, Et, Böngér fia Bors, Ósád fia Örsúr, Vájta, Ketel fia Alaptolma). Uff! Nem én beszéltem.

A vallási kutatók feladata lesz tisztázni az ókeresztények helyzetét az avar áradat után. Az avarok vallási beállítottságát. A sztyeppei istenimádatot az első évezredben. Az apostoli királyok előjogainak eredetét. A vallások közötti kontinuítást

Naja, huha!
De miért kell történelmi kérdésekbe beleszólni egy kezdő újságírónak? Amikor öreg "történészek" is csak álmodoznak a múltról?
Matolcsy a japáni pöttyös seggünkről ábrándozott, Kásler Attilázik, ezzel az ütemmel tényleg eljutunk a Szíriuszig is, űrhajózási muftink már van hozzá.
A "mongol folt" (piros pötty) minden 5. magyarnál megtalálható csecsemő korában. Ősi ökörség a finnugor kórból. Attilát én egyenlőre hagynám, mert leginkább a mítoszokban élt. A Szíriusszal meg várjuk ki a végét! Ahhoz még nincs elég információnk pro és kontra.
"Főleg akkor, ha azt is tudjuk, hogy mindez a magyarságkutatással kapcsolatos, és az előterjesztés, amelyet a főnéninek benyújtanak, más cukiságokat is tartalmaz, és kurva sok pénzt kér, amit biztosan megkap majd."
Nehogy már a magyarok annyit költsenek a saját múltjuk kutatására, mint egy idegen nép budapesti emlékközpontjára!
“Kelet hatalma a mi domború mellkasunkon tört meg, Nyugat civilizációja széles hátunk mögött indult virágzásnak.” – Ezt a csudálatos, dagályos baromságot Prohászka Ottokár, a nagy zsidózabáló – ki más – mondta, míg azonban most meg Kásler miniszter ezt idézve kérelmezi a főnénit, hogy hadd állíthasson monumentális Attila-emlékművet, és kész is vagyunk teljesen.
Persze, a cikkíró ősei még gatyamadzaggal házaltak Askenázban, amikor felragyogtak az egri csillagok. S tessék utánaolvasni, mennyi újdonságot adott a magyarság a világnak a mai ismereteink szerint is. Mindezen felül Kásler úrék munkásságát én is politikainak vélem történelmi helyett. Új kurzus, új mesék. Lendvai történésznő is állást foglalt. Politikailag. Először Vona Gábor jelentette ki 2010-ben: „Nem vagyok finnugor!” (Nem is, csak a nyelve, de ilyen apróságokkal ő sem szőrözött.) Sejtettem én, hogy ezeknek a szefárdoknak a nyelve nem magyar, hanem finnugor! Valójában váltóáram: Hun volt, hun nem volt.

István király napján
„többé ne puha kásával étessenek, az téged csak puhánnyá s finnyássá tehet, ez pedig a férfiasság elvesztegetése s a bűnök csiholója és a törvények megvetése; hanem itassanak meg olykor fanyar borral, mely értelmedet tanításomra figyelmessé teszi.”
Azóta mondják a magyarok: A kása nem étel.. Gondold meg és igyál.. Ezek az intelmek a középkori Bécsben bukkantak fel, s még később került elő a szent király jobbja, amiből DNS mintát vehettek Kásler úr genetikusai az azonosításhoz.
A legszebb öröm: „Harminc éve még azt gondoltuk, hogy Európa a jövőnk, most azt gondoljuk, mi vagyunk Európa jövője”.

Kanadai idegenszívűek
Szintén a Habsburgok gyártotta "szt István intelmei" művet idézik.
Tiltakozunk a tranzitzónák lágeresítése, gyermekek szögesdrót mögé koncentrálása ellen, elítéljük a szövetséget azokkal a szélsőséges politikai erőkkel, amelyek semmibe veszik az életet, és a legembertelenebb módszerektől sem riadnak vissza a menekültekkel szemben – áll a Békekör nyilatkozatában.
Vajon mennyit kaptak Rócsildtól a talpnyalásért? Mert a magyar (kormány) nem xenofób. Miként a kanadai sem volt az, amikor a segélyre érkező cigányokat visszaküldte. S tisztességtelen az, aki Szíriát 5 éven át bombázta, hogy végre induljon már útnak a nép Európa felé - gyalog. Egy ország népét tette tönkre a nato bombázás. De említhetnénk Irakot, Líbiát.. Kik veszik semmibe az emberi életet?

Nesze semmi jó pénzért.
Barna Ildikó és Pető Andrea szerint elveszett a történetírás szabadsága. Bár én azt tapasztalom, hogy a történetírás területén is virágzik száz virág. Ott a kihaló finnugorisztika, turkológia. Ott van a számos alternatív történész. Vagyis a neten ezernyi történelemmel találkozhatunk, bár nem mindegyiket fizetik közpénzből.
A szerzők nem fejtik ki, miben áll a szabadság elvesztése, helyette politizálni kezdenek. Fájlalják, hogy a csehek és a szlovákok után a magyarok is megszabadulhatnak a CEU 5. hadoszlopától. Aminek köze sincs a szabad történetíráshoz..
Viszont a múltat "megint újraírják", mint minden hatalomváltásnál. A régi hazugságokat újak helyettesítik, mert az igazság kimondhatatlan.
S őszintén: Jóskát, a közmunkást nagyon zavarja, hogy betörte-e Botond a bizánci kaput? Tiszta sor, hogy Darwin népének történelem nélküli egyedeihez tartozik, akit csak az anyagi jólét érdekel.
A cikkben emlegetett Deák és Romsics urak pedig az épp aktuális történelemszemlélet prominens képviselői, akik feltehetőleg el is hitték saját írásaikat.

Kíváncsi lettem volna az új mesékre, s próbáltam megnyitni a MI trianonos videóit. Sajnos, a win média lejátszó nem alkalmas rá. Ingyen letölthető videoplayert pedig nem mellékeltek a filmnézéshez. Most itt ülök nagy kétségekben a tudásuk igazságtartalmát illetően.. A trianoni diktátumról másként.


A cseljabinszki gyorsvonat kapcsán megismert Lezsák asszony és társai a kaukázusi kurgánmezők felé tártak fel "magyaros" sírokat. Türk Attila régész már mutatta, milyen hatalmas hasonlóság van egyes kaukázusi leletcsoport és a Kárpát-medencébe betörő türk áradat kultúrájában. Kelet-nyugati sirok, szablya, tarsolylemez..
Természetesen jártak magyarok Ücs tepe felé, de nem "a" magyarok. A kimmerek pedig az anatóliai úton jöhettek.

Kásler történelem
A Természettudományi Múzeumban a magyarok keleti származásáról nyílt kiállítás. Őshazák pedig nincsenek!

Paradigmaváltás alatt minden ember egy kicsit mást ért. Az én olvasatomban a történelmet egy adott keretben (ural-altáji eredet) tárgyalták. Aki ebből a keretből kilógott, azt tudománytalannak kiáltották ki. Nos az én történelmem nem fér bele ezen határok (digmák) közé. Mert tagadom az ural-altáji eredetet. A jelen történelemtudomány határain túl (para-digma) van a magyar nemzet származása. A magyar nép pedig folyamatosan alakul, változik. Néprészek tünnek el (hol vannak már a herkunok?) és új népek érkeznek (avarok), svábok, cigányok.. A nemzet genetikai kategória, a nép pedig az azonos anyanyelvűek összessége. A többi az állampolgár

Nyilasok klubja
A hunokól az Árpád-házig című időszaki kiállítás az antropológia és az archeogenetika segítségével szerzett tudáskockákat, azaz „eredettörténeteket” mutatja be.
Bizonyára számos példány került kiállításra a "hun koponyatorzítás" maradványaiból, párhuzamba állítva a sárgolyó több ilyen leletével. [elongated skull, cranial distortion]. Nem egy nemzet volt a "honfoglaló" magyar. Bár a genetikus Mende úr szerint genetikailag magyarok voltak. (A genetikus a génekből dolgozik. Abból állapította meg "magyarságukat". Vagy csak elhitte, hogy "Hartáról" honfoglaló maradványokat kapott.) "Az eddig elvégzett archeogenetikai vizsgálatok eredményei szerint a honfoglalók anyai ágon nagyon heterogén népességet alkottak". Mintha nem is egy nép gyermekei lettek volna.. (Genetikuséknál többször előforduló geográfiai fogalom a "nyugat-eurázsiai". Vajon mit érthetnek alatta? Valahogy jobban értékeltem Mende úrnál Raskót, aki úgy hazudott, hogy igazat mondott.)

Nem fontos azonnal az orkgenetikához fordulni! Ha a mai népesség genetikáját feldolgozzák, rögtön látszik, hogy az azonos nemzetbe (őshöz) tartozók merre, milyen aránnyal élnek. S akkor már csak azt kell keresni, ami összeköti ezeket a nemzetrészeket.

Régészeti genetika
Az avar kori leletek többsége kelet-eurázsiai Y-haplocsoportokat hordoz, ami a ma élő északkelet-szibériai és burját népességre jellemző, és autoszómás lókuszaik többnyire keveredés mentes ázsiai összetételt mutattak. Ezzel szemben a honfoglaló magyarság egy vegyes összetételű népességnek mutatkozott, amely tiszta európai, tiszta ázsiai, valamint kevert genetikai összetételű emberekből állt.
Jönnek a törökök, sós kútba tesznek, kerék alá tesznek, onnan is kivesznek..
Azért, ha már genetikai oldal, legalább pár mtDNA-t megneveznek. A cigányok kihúzhatják magukat, mert már az első évezredből kimutatják a M mtDNA-t. A férfi ágról láthatjuk az N1c, R1b és I2a típust. Amiből az szűrhető le, hogy genetikai magyarok nem voltak közöttük.


Zahonyi Andras A tények makacs dolgok
a történelmet mindig a győztesek írják (és semmisítenek meg leleteket, forrásokat (pl. a hunokra és Atillára vonatkozó eredeti írásemlékek nagy részét), miután „hiteles másolatban” ízlésük szerint átírták az utóbbiak tartalmát (lásd pl. Bíborbanszületett Konstantin „múltszépítéseit”, a többségében hamisított középkori okleveleket).
A beígért paradigmaváltás – melynek élére (a politikához hasonlóan) a régi rendszer reformereit igyekeznek állítani – persze lassan halad. Megj.: Senki nem szeret kiállni a nyilvánosság elé, és beismerni, hogy egykor tévedett. Ez bizony állásvesztéssel járhat, a nyugdíjasok esetében pedig a tekintély csorbulását, a kutatásra és könyvkiadásra eddig kapott pénzek elapadását eredményezheti.
M. Gy. észrevételei: 1, A „hármas halom” csak a középkori heraldikában ’Magyarország’ jelentésű (a jel más jelkép- vagy írásrendszerben „ország” jelentéssel szerepel) Mások szerint a hármas halom a pyr-a-mish jele. A 3-as halom Koreától Angliáig számos helyen előfordul.

Rehabilitált "történész" az ELTE-n
Dr. Thoroczkay Gábor történészt, az ELTE BTK Középkori Történeti Tanszékének habilitált egyetemi docensét kérdezzük a hun nép és a Hungaria, hungarus szó közötti kapcsolatról.
A történész hallgató véleménye szerint a HUN az ONOGUR szó európai félrehallása. Pedig eredetileg ON-GUR volt, ahol az "ON=10" törökül, a GUR pedig törzs valamilyen nyelven. Csak turkoknak tűntek Európában, bizonyára török nyelvük miatt. Merő véletlenségből Bizáncban turk nyelven tárgyaltak. S lettek nektek, magyaroknak, nyakatokon vad, úri tatárok. De mint ismert, Csák Máté földjén TI vagytok az isten... Persze, ezek a turk honfoglalók szégyellték nevüket, s ezért országukat PANNONIA névre keresztelték. A pánok hona...
"a nyugati latin forrásokban a h-kezdőhang, a szlávban pedig a v-kezdőhang később jelenhetett " - Mondja HUMINE, nem hallott a VASZILEUSZ szóról ? Vagy ön nem humanoid? S a finnugorász hallgató (Thoroczkay) szerint a MANYSI nép az ő rokona. Mondjuk, ez képességei alapján azonnal feltűnt..
A HUN-GAR jelentése HUN-NÉP. A hun jelentése "vér, vas, szem, leány, király.." s onkológus vezetőnk megjelenése óta tudjuk, hogy "királyi" nép vagyunk. Hiszen a magyarok harmada R1a haplocsoportú, s a királysírban is R1a genetikai csoportú emberi maradvány volt.

Sok igazság van benne - video. De nincs tökéletes ember, csak Te meg én. :-)

Szent jobb Szent ég!
I. Istvánt lopáson kaphatták, ezért levágták a jobb kezét. A levágott kéz a horvátoktól került 700 év múlva elő. Ha megnéznénk a genetikáját, bizonyára a Kasler doktorék által meghatározott R1a "szláv" királyi gént látnánk.
Mint a rokonai, Türk régész úr is a saját lovát dícséri. Megjegyzem, a régészet nem népeket, hanem kultúrákat ismertet velünk. Néha ugyan azonosítható a nép is, de nem az a jellemző.
Mende úrék pedig csak azt tudják megállapítani, milyen genetikai csoportba tartozik az exhumált. A csontváz hovatartozását a régészet igazolja, ha tudja. Bár, ha elismernék, hogy a papi génhez hasonlóan magyar gén is létezik, akkor a genetika hasznosabb tudományággá válna.
Türk szerint az utóbbi években a Kaukázus északi térségében is kezd kibontakozni egy nagyon izgalmas, magyargyanús leletkör.
A kimmerek ismert "őshazája" tartogathat még meglepetéseket.
A mai magyarok vizsgálatánál így derült ki, hogy szinte teljes egészében európai származásúak
A mongol foltot meg a szél hozta hozzánk. A damaszkuszi úton: (A doktor úr a minap még finn anyától és turk apától származott)
Sudár Balázs turkológus szerint erre már volt egy bukott kísérlet: „ezt hívják finnugorizmusnak. Elődeink megpróbáltak nyelvészeti alapon történelmet írni, az eredmény katasztrofális lett, szerintem ezt már nyugodtan kimondhatjuk.” Csak hát a történészek "kényszer alatt" vallottak. Nem kellett hozzá nagy tudás, hogy valaki rájöjjön: butaság az egész finnugorászat.

"Történész"-nek mondott ember
Hun volt, hun nem volt..
A szó töve pedig nem a hun, hanem a legvalószínűbb elmélet szerint az onogur népnév – mondja a 24.hu-nak a történész.
Jelentése tíz ogur, és egy tíz tagból álló törzsszövetségre utal, akárcsak a magyarság esetén a hétmagyar a hét törzsből álló alakulatra. Sztyeppei eredetű bolgár-török népről van szó, amely az V. században jelent meg az európaiak, bizánciak látókörében, vagyis a mai Dél-Oroszország, Dél-Ukrajna területén.
A Föld számos pontján fennmaradt HUN név mind az onogundor félrehallása lehet. Süket itt az egész világ! Meg persze, vak is..

2020.01.29. 15.20. A Kossuth rádióban nyelvművelés címmel a finnugor sarlatánságot emlegették, mint a nyelvtudomány egyedüli üdvözítőjét. Persze, egy vaknak könnyű elmondani, hogy a rét kék és az ég barna. Azért az csak hazugság marad. A finnugor nyelvrokonság teóriáját soha senki sem tudta bizonyítani, mert képtelenség. A magyarság megsemmisítésének egyik eszköze csupán, mint a Károlyi banda Trianonja, vagy a Rócsildék 2. világháborúja. (A MAZSIHISZ épp most váltatja le a Kossuth rádió hírigazgatóját, mert nem felel meg az ízlésüknek. Izraelben meg a keresztény közösség nevezi ki a közmédia vezetőségét.)

A szakember is mondhat igazat "nem Árpád fejedelem népe hozta be a magyar nyelvet a Kárpát-medencébe, miközben persze azt nem lehet kizárni, hogy legalábbis egy részüknek anyanyelve volt a magyar – olvasható a a Magyarságkutató Intézet (MKI) tudományos főmunkatársával készült interjúban."
Mint erre rámutattam, már a kimmerek, syginnák is feltételezhetően magyar nyelvű őseink voltak, de a Her Kunok már napjainkban is használt, az ógörögben is fellelhető szavakat hagytak ránk, melyekről Dr Aczél József írt. Az avarokkal érkező yue-qí (holderő) nép is magyar lehetett.
A "honfoglaló" sereg méretére régebben sem volt komoly adat, csak feltételezték, hogy a Kárpát-medence elfoglalásához és belakásához több százezer fős nemzet kellett. Ellenben, ha itt magyarok éltek, akkor jóval kisebb létszámú turk haderő is elég lehetett a foglaláshoz. Akik aztán beolvadtak népünkbe.


Török Tibor
Immár valószínűsíthető: nem Árpád fejedelem népe hozta be a magyar nyelvet a Kárpát-medencébe, miközben persze azt nem lehet kizárni, hogy legalábbis egy részüknek anyanyelve volt a magyar – olvasható a a Magyarságkutató Intézet (MKI) tudományos főmunkatársával készült interjúban.
Biztosak vagyunk ebben. Miként már Dr Aczél József rámutatott az ógörög-magyar nyelvi párhuzamokra, s amatőr szinten én is megmutattam a magyar és a világ népei között fennálló nyelvi kapcsolatot.

Klímaváltozás előtt
Klima László azt is kiemelte, hogy a magyarság összetartó erejét a nyelvének, és csak annak köszönheti. Ugyanis a honfoglalás kori magyarok génállományának kevesebb mint tíz százaléka található meg a mai magyarokban. Olyan sok háború érte az országot történelme során (sokszor előjövő példa a XIII. századi tatárjárás, mely során a legminimálisabb becslések szerint is a népesség 20 százaléka elpusztult), hogy nagyon sok a külföldről érkezett, befogadott népcsoport (pl. svábok, szászok, rácok, szlovákok). Nekik köszönhetően a mai magyarok genetikája már alig hasonlít az ezer évvel korábbiakéhoz.
Mint a finnugorász tanszékvezető állítja, a mai magyarság 90 %-ának nem őse az 1000 évvel ezelőtti magyarság. Csupa sváb, szláv, cigány, zsidó, bulgár, görög, török, kínai stb leszármazott a mai népünk. Egy multikulturális katyvasz. Mondjuk, nem ártana tudni, milyen is a magyar gén, ami alapján ezt a kijelentést teszi.

A hun koponyatorzítás
Sokáig mondták történészeink, hogy hun koponyatorzítási szokás tanúi vagyunk. Csak egyes helyeken lapították (nem lapita!) a koponyát, máshol hengeres formára kötötték el. A torzítás koponyaméret növekedéssel és varratok megváltozásával járt. Hazánkban számos helyen találtak ilyen elongated koponyákat. Legnagyobb számban Kiszombor, Mözs és Keszthely mellett. Külföldön is minden földrészen előfordultak, de legnagyobb tömegben a Ferganai-medence területén találtak belőlük.
Koponyatorzítás 1.
Horvátország The earliest known instance of this practice occurred 12,000 years ago in ancient China. Analysis also revealed that the three had lived between A.D. 415 and 560, a time that corresponds to the Great Migration Period, which is "a very turbulent period in Europe's history". The boy who was of near-Eastern ancestry had a circular-erect type cranial deformation, which means that the frontal bone behind the forehead was flattened and the height of the skull was "significantly increased. It's unclear what cultural groups they belonged to, though the East Asian boy could have been a Hun.
Aliens

Hamisítók, de sokan vannak!
A szabadságírók szerint úgy esett a dolog, hogy egész Európát szorgos, roppant kulturált és kreatív négerek lakták ama boldog időkben. Nagy építők, művészek és hajósok voltak. Ezek lettek volna a siculusok ? Vagy az egyéb görög nyelvű népek? Netán a gallok?

Eltitkolt történelem
Mit tud kezdeni a mai hivatalos történelemszemlélet azokkal a leletekkel, melyek világ szinten egyre több helyen bukkannak elő és a napnál világosabban bizonyítják a jelenlegi dogmák tarthatatlanságát és hamisságát? (Jó mélyen elhallgatja, múzeumok jól őrzött pincéibe száműzi vagy megsemmisíti őket.)

Copfos történelem
Megeshet, hogy a már említett sztyeppei sávból a lakosság – akár egy ellenséges támadás miatt – nyugatnak indult, míg a távoli nyári szálláson tartózkodók maradtak.
Vagyis a nomádok keleten maradtak, a letelepedett életmódot folytatók nyugatra menekültek.
A hagyomány hét törzs szövetségéről beszél, az onogur elnevezés – amelyből a Magyarországra utaló Ungarn, Hongrie vagy Hungary szó származik – tíz törzset jelent, és feltételezhetően már a hun, az avar, illetve a bolgár törzsszövetségnek is részesei voltak ezek a törzsek.
Tudjuk, hogy van nyelv, ahol a GAR az NÉP jelentésű. De azon a nyelven a HUN nem jelent TIZ-et. Az ON turk nyelven 10, de az ogur nem jelent NÉPet turk nyelven.
Sőt, ma már azt is tudjuk, hogy hoax volt az egész.


Matematikus történelem tanulás előtt
Ha egyszer önmagát populáció genetika szakértőnek aposztrofálja, akkor inkább arról írjon, kik is azok a magyar nemzetbe tartozók ?
Az egész írás a finnugor szinten van: mese gyermekeknek.

Népszövetség
„Árpád népe” nem úgy volt etnikai csoport, mint ahogy ma a magyarságra tekintünk, sokkal inkább politikai közösségként kellene rá tekintenünk. Nem egy helyről származtak, nem egy nyelven beszéltek.
Mindezt a történész nem feltételezi, hanem megállapítja. S ha valaki a hun-magyar kapcsolat ellen és mellette sem tud érvelni, hát ne érveljen. Nem kötelező...

Hunok-e a magyarok?
Vajon a HUN-GAR-iában (GAR=nép) élő magyarok HUNok? Mondjuk, a genetika is besegíthetne, ha elárulnák végre, melyik a magyar gén? Mert sok "hun" nyelvi nyomot már nem várhatunk. De a magyar és a hun név szerte a világban előfordul. Hun jelentése: lány, király, vas... Az Erdoghan pedig a sólyomőr. Illetve, ha az "Erde=világ" és a "khan =császár", akkor a Rócsild konkurense. S ne csúsztass! Felteszed a kérdést: "Mikor és hol tűnik fel a történelemben a magyar etnikum? " aztán elfelejted megválaszolni!

Ultra alternatív?
Kiválasztott nép
Vannak, akik a magyarokat kiválasztott népnek tartják, mint a zsidót. Pedig bennünket senki sem választott ki. Mi választunk!
Megjegyzem, nem Grespik jogász állította, hogy 9-szer csavarodott a magyar DNS, hanem Dr Árkay László a Penfield jelentés alapján.
Szerintem nincs elég bizonyíték a Szíriusz mellett és ellen. Ezért a kérdés vitára alkalmatlan. Az alternatív finnugorászok figyelmét felhívnám ama tényre, hogy magyar népünknek csak egy kis része tartozik a magyar nemzethez. A többi bevándorolt. Szláv, germán, turk, bulgár, görög, kínai stb. A szíriuszi (sic, pedig az Nap) eredet egyenlőre épp olyan ostobaságnak tűnik, mint a hátrafelé nyilazó magyar horda átkelése Vereczke híres útján.
..altera pars...: "Penfield idegsebész volt, és valóban ismerte Rockefellert. 1928-ban Montreálba költözött, és a McGill Egyetemen is tanult. 1934-ben a McGillen megalapította a Montreal Neurological Institute-ot - a Rockefeller Alapítvány segítségével. " Sajnovics kollégája: " Árkay László egy lelkész (volt): http://ungerska.se/index.php?option=com_content&view=article&id=310:ki-volt-arkay-laszlo&catid=91&Itemid=123 A magyarság történetén kívül foglalkozott a zsidósággal is."

Finnugorok-vagyunk-e-még? Akiben ez a kérdés így felmerül, az biztosan "finnugor". Ismétlés gyengébb embereknek: "Nép és nyelv eredete esetünkben nem látszik fedni egymást" Bogárkám! A nép egyedüli ismérve a nyelv. (A nemzeté pedig a közös genetikai eredet.)
Hogyan sikerült leérettségizned? Maticsák etárs felveti: "Közép-Európában ki a magyar?" Kérem: Ki a zsidó? Ki a cigány? S ha papi gén létezik, magyar biztosan nincs? Maróth úrtól is többet vártam! (Avicenna forog a sírjában!) Maróth felmenői: Kölber, Kauser, Gerster, Külics. Persze, a postást kihagyta.. Meg az ukrán harcosokat.


A vak tyúk is..
Mint felmerült, a szkütha (kaszás) nép mezőgazdasági tevékenységet folytatott. De mit keresnek a mah-saka-ta harcosok a linken? A holdvándorok földjéről..

Varga kontra Janurik
""A magyar nyelv eredetének kérdése napjainkban ismét kiszorult a tudományosságból és politikai csatározás színhelye lett. Újraéledt a régi nemesi szemlélet: az az értékes ember, akinek dicso osei vannak: de genere Huba stb. Ez a felfogás ismét sajátos nemzeti goggel párosul: a magyar nemzet különlegessége, minden más nemzetnél elobbre való, ezért nekünk csak dicso oseink lehetnek. "
A nyelv nép- és nem nemzetjellemzö. A magyar nem herrenvolk és nem isten kiválasztott népe. (Csák Máté földjén ti vagytok az isten) Viszont továbbra is fenntartom, hogy a magyar civilizálta ezt a bolygót. Nyelvünk számos eleme megtalálható a legtöbb nyelvben. S itt nem Dr Aczél Józsefre gondolok, mert azok az ógörög szavak magyar szavak. De tessék megnézni a turkot, a hébert, az angolt, amely népekkel a tévtanok hirdetöi szerint nem is találkoztak öseink soha. Engem Janurik úr jobban utálna, mint Varga urat. Ugyanis én nem vagyok a szkíta, avar leszármazás híve. Szerintem csak a vezetö réteg volt arra magyar. Bennük volt a kutyavér. Zseb. Zseb 2. Sakha: siep=zseb.

Hallgattassék meg a másik fél is

Aki fizeti a cigányt, az mondja a nótát. Finnugor östörténet.
Finnugor östörténet 2.

Hogy mik vannak!
"Természetesen a gének és a nyelvek egymástól függetlenül jelentosen is változhatnak, de a genetikai rokonság teljes hiánya megkérdojelezi az egykori nyelvi közösség és ezzel a rekonstruált nyelvi családfa valós voltát."
Ugye, nehezen képzelhetö el olyan együttlét, ahol nem történik egy kis genetikai keveredés sem. Annyira ronda nem lehetett a másik csapat..
Mindettöl függetlenül, az R1a gént én is kapcsolnám a magyarsághoz. Mint betérteket (overdraw).

A nap és a hold Kündü és juli
A cikkíró azon meditál, hogy a japános nevü turk "Kur san" milyen tisztséget tölthetett be az országunkat felszabadító turk csapatoknál? A finnugorászok szerint a gyula cím még sokáig élhetett, hiszen Gyeücsa az erdélyi gyula lányát vette feleségül. Az egyik MI alkalmazott szerint pedig Pisti volt a gyula veje.

Csiky Gergely Kaposvár?
A legtöbb ismerettel a hsziungnuk nyelvérol rendelkezünk, mert egy Kr. u. 4. századi alcsoportjuk egy mondatát kínai írásjelekkel lejegyezték, ám ennek értelmezése vitatott.
Mintha a kinai írásjeleket minden népcsoport a saját nyelvén hangzósította volna... Persze, Dr Detre turkológus már egész hun szótárt adott volna..
Az európai hunok három szavát Priscus rhetor keletrómai követ jegyezte fel görög nyelvu jelentésében. Ezek közül az italokat jelölo „medosz” és „kamosz” minden valószínuség szerint gót eredetu, míg a lakomát jelento „sztrava” szláv szó.
S mint látjuk, eme 3 hun szóból 2 gót, egy pedig szláv.
Ennél jóval kevesebbet tudunk a közép-ázsiai hunokról, akikrol csak az uralkodók érmei és néhány sírlelet maradt ránk
Ugye, Pazyrik magyar vót..

Mit kezdtél meg !?
"A hunok és a magyarok lehetséges elso, uráli találkozásáról, valamint a székelyek és a hunok kapcsolatáról is beszélt a Tokéczki és Takaró: történelem és irodalom mindenkinek "Lovas nomádok a Hun Birodalomban" címu adásban Makoldi Miklós, Régészeti Kutatóközpontunk igazgatója."
Eddig azt mondtátok: "Hunor ágból a hun nem lett, Magyaré a magyar nemzet." Most akkor ott lépitek át a digmát, hogy a hunokat (sic) felzavarjátok az urali fákra !? Részvétem! Ha ennyi a tudásotok, akkor azért, ha pedig tudásotok ellenére ezt kell írnotok, akkor azért.

Hebraisztika
Áttörés a magyar ostörténet-kutatásban: "A magyarok a zsidóktól származnak", és "Árpád fejedelem is zsidó"
Ebböl annyi igaz, hogy a hebrew 400 magyar szavat ismer. S a hebrew öseink által kivalasztott nep lehetett. Ärpad nepe meg törökül beszelt Bizancban.

Tudjok, ki tartozik a magyar nephez s ki a heberhez. De ki tartozik a magyar nemzethez, s ki a zsido (J2e) ?

Politika
Nyitólap