Ablak a világra 2



Háború Na, cion a lista?
Az újságíró elemzi a helyzetet. Pártatlanságáról annyit, hogy megkülönböztet szabadságharcost és szakadárt. Gondolom, nála 1848 is egy szakadár kísérlet volt.
Lényegesnek tartja kiemelni, hogy Zelenszkij zsidó származású. A 200 000 repatriáltat viszont nem emlegeti. Pedig onnét indult ki az egész történet.
Putyin egy agresszor nála. De mit keresnek az USA atomrakétái Romániában? S ha Putyin még vár egy kicsit, akkor ezek a rakéták Harkovba költöznek. S mit keres Németországban a 70 000 amerikai katona? 1945 óta.
Szóval Putyin bölcs, elörelátó ember, aki megakadályozza a világ urát a terjeszkedésben.
Az ujdondásznál a Donyecki Köztársaság vezetöi Putyin megbízottai. Ellenben a Maidant nem a repatriáltak csinálták (ugyanazzal a fegyverrel löve a shoa embereire mint a rendfenntartókra), hanem az ukrán nép hösies forradalma volt.

Pánikkeltök
Magyarország nettó exportorként nincs veszélyben, kenyér- és takarmányhiány sem lehet, de az ukrán kukoricakivitel leállása az Európai Unió állattenyészto szektorában katasztrofális helyzetet teremthet.
Ugye, a tavalyi kukorica már górékban, állatokban. Az ideit még el sem vetették. s vidéken nincs háború, csak a nagyvárosokban. A parasztok nyugodtan vethetnek, ha lesz a munkagépekhez üzemanyag.

Menekültek
Ibolya szépen lebarnult a télen. Csak nem szoláriumozott !? A riporternek igazán adhatna a cége egy vakus fényképezöt, hogy normális képet készíthessen sötétben is.

Kina kezdi másként látni..
S ha a koronavirus mellé még egy kis ebolát is kapna, teljesen megváltozhatna az álláspontja.

Szítsa a lángot
Langenkamp az utóbbi években éppen Kijevben próbált destabilizálni az amerikai nagykövetség szóvivojeként - úgy látszik, sikerrel. A receptúra ugyanaz, mint 1956-ban: végig hitegették az ukránokat minden szinten, provokálták az oroszokat, majd amikor Putyinék támadásba lendültek, ok szépen eltuntek, és otthagyták az oslakosokat a bajban.

Luxemburg grófja
A külügyér lelövetné orgyilkosokkal Putyint. Inkább azon dolgozna, hogy hatalmas országát 100%-ban beoltsák koronavirus ellen.
"„Ha az orosz nép tisztában lenne azzal, hogy Putyin milyen pusztítást végez, mennyi félelemért és mennyi halálos áldozatért felelos, akkor véleményem szerint a Kreml megbukna."
Miért, melyik nyugati vezetö bukott bele a 200000 szir ember meggyilkolásába?

A reálpolitikus
Orbán Viktor a szomszédban zajló háborúval kapcsolatban azt mondta: nagy geopolitikai szereplok kereszttüzében vagyunk, a NATO folyamatosan bovült kelet felé, és Oroszországnak ez egyre kevésbé tetszett. Az oroszok két követeléssel léptek fel: Ukrajna nyilvánítsa ki semlegességét, a NATO pedig azt, hogy nem fogja felvenni Ukrajnát. Ezeket a biztonsági garanciákat az oroszok nem kapták meg, ezért úgy döntöttek, hogy háborúban fogják azokat megszerezni.

Putyin ellen tüntetök Vajon a NATO véres sziriai támadásakor is tüntettek?
Megérdemelnék ezek a mocskok a világvégét.

A fegyveres civil katonának minösül, vagy terroristának?

Kölcsön kinyír visszajár?
Nyugaton lefoglalták az oroszvagyont. Gondolom, most Putyin teszi kezét a nyugati repülökre.
Oroszországban 980 kereskedelmi repülogépet üzemeltetnek, ebbol 777 vasmadarat lízingelnek. Ezek közül 515-öt külföldi cégektol bérelnek, többségük írországi székhelyu vállalatoktól származik.

Hatósági rablók
Ukrán egyenruhások fosztogatják a menekülöket.

Tusk támad: Megjegyzendö, Tusk eddig is magyarellenes volt. Nem ő szövetkezett Orbánnal. S ne a Rócsild talpnyaló Tusk mondja meg, milyen legyen a magyar külpolitika. Egyenlőre Lengyelországot támogatja Németország - az orosz gázból. Ha az elfogy hamarosan...

Uj szelek
A Weltwoche szerint az EU hálával és bocsánatkéréssel tartozik Magyarországnak és Lengyelországnak a 2015 utáni támadások miatt, és azért, mert a két ország megmentette az európai menekültjogot attól, hogy aláássák.

Én is fogom a tiedet
A nyugat visszakéri az oroszoknál levő vagyonát, miután a nyugaton levő orosz vagyont einstandolta. Mert ami a tied, az az enyém, de neked az enyémhez semmi közöd.

Putyin felelössége
Mennyi esély van rá, hogy Vlagyimir Putyint felelosségre vonják háborús bunökért?
Pontosan annyi, mint az USA elnökének felelösségrevonása a 200 000 szir polgári áldozatért.

Egy őszinte hang
„Minden, amivel valaha is vádoltuk Oroszországot, azt mi is megtettük: tüntetok bebörtönzése, másként gondolkodók üldözése, választások manipulálása, szuverén országok megszállása, demokratikusan megválasztott kormányok megdöntése, politikai ellenzék cenzúrázása, a mainstream média által terjesztett állami propaganda“

Svájc politikát csinál a sportból.
Nem vesznek részt a budapesti VB-n, ha ott oroszok is lesznek. Mi pedig nem veszünk több svájci órát, ha svájci katonák nem csatlakoznak a Zay márki vezette új nemzetközi brigádhoz megvédeni Ukrajnát. (Vigyétek a Ferit is!)

Putyinnak pacifikálnia kell Ukrajnát. A németeknek meg kell kapni az ukrán gyerekeket "fajfenntartásra". (Az ukránok "németek" lehetnek.) Az USA meg örülhet, mert az EU és Oroszország is meggyengül a harcokban. Mindenki jól jár?

Az index az orosz sajtót olvassa
Ahol megemlékeznek arról, hogy Kisoroszország, Kismagyarország, a tatárok, kozákok földjéböl miként kreáltak Ukrajnát. Megemlítették Magyarország feldarabolását, amit a szabadkömüvesek irányította világ hajtott végre pusztán magyargyülöletböl. Mert ugye, az elsö világháborúba osztrák parancsra léptünk be, s a magyar haderönek Kohn Samu dirigált. A háborút követöen Linder-Károlyi tette fel a koszorút hazánk sirjára, amikor felrugták a padovai egyezményt, külön békét kötöttek, lefegyverezték a magyar hadsereget, majd behívták a kisantantot vendégségbe. U-Kraina "U=-nál, -nél" és "kraina=peremvidék". Lásd U-Horsko, napjainkban Madarsko. Mondjuk, van, akinél az Uhorsko, Uhry (ösi szláv név a magyarokra. Hitler > Gitler) az Ó-Hur módosulata. (Szinte k-hald) De lehet, hogy csak a "holdak közepe". Ismét mások szerint Uhry = Ugry (g=h in Czech and Slovak), szláv iratban népnevünk nem HUNGAR, hanem UGRI, PEON, PANNON.. ..és MOGER. Ellenséges interpretációban: Tolvaj = Azeri ogru, Bashkir ugri, Uyghur oghri. Serbo-Croatian: Harap= ugristi, Romanian musca. A latin "unguis=karom", lásd még "uncaria tomentosa". Az angolna oroszul "ugor", a shona nyelvben "hunga", a tagalog nyelvben "palos", a kinaiban "shanyu", az angolban "eel" és az alemanban "aale". Viszont a koptoknál "uhor=kutya". Abu: "ungaraka=madár".
Kelet-Európa történelmi térképe.
Európa 1270 térképe.
Európa 1815
Az ösi föld: 1991-ben jött létre a független Ukrajna. Addig oroszok, lengyelek, magyarok, tatárok stb éltek a peremvidéken (Kraina).

Rócsildék nézete
"Beérett a kormánypropaganda: a Fidesz-szavazók szerint jogos, amit Oroszország tesz."
Ugye, Oroszországnak tilos az önvédelem. Türnie kellene, hogy az USA atomrakétákat telepítsen Moszkva mellé, ahogyan türte a románokhoz vitt rakétákat is.

Szomorú barátság
Ha a "barát" a saját érdekeit sem ismeri fel. Lehet, hogy van némi visszatartó ereje az oda telepítendö amerikai atomrakétáknak, de egy súlyosabb konfliktus esetén Lengyelország az orosz atomfegyverek célkeresztjébe kerülne. Na, s innét is látszik, mennyire jogos volt Putyin hadjárata! Mert elübb-utóbb Ukrajna is ezt lépné. S a Harkovba települö US rakétákat ki sem kellene löni. Elég, ha helyben felrobbantják, s Oroszországnak annyi. Okos ember Putyin.

Francia választás
Érdekes azonban az elso fordulós voksok területi megoszlása. A Europe Elects nevu Facebook-oldalon közzétett térkép szerint Le Pen vihette a Párizstól északra és keletre eso, fejlettebb megyéket, illetve a délkeleti régiót is. Ezzel szemben Macron gyozött a valamivel szegényebb és elöregedo nyugati területek többségében.

Szvatopluk leszármazottja
fél, hogy a magyar kormány egy fehér lóért megveszi Szlovákiát. Mert a magyar kormány ingatlanokat és földet vásárol Szlovákiában, s magyar útleveleket osztogat.
Ha Orbán tényleg ide szeretné csatolni a felvidéki romákat, akkor miért ad pénzt a földért? Hiszen a feltételezés szerint az ingyen is repatriálódna.

Meleg bankár gyalázta hazánkat
"Bekiabálhatod, hogy »Le a köztársasággal.« Ez a különbség, hogy Franciaországban, Strasbourgban élsz, és nem pedig Magyarországon!".
Valami igaza lehet, hiszen a szocialista kormányzás idején nálunk is verték a tüntetöket, mint a franciáknál. A Jobboldal jobb. Legalább is jobban ügyel a demokrácia látszatára.

Büntetöfékezés
Von der Leyen bejelentése azt mutatja, hogy vége a türelmi idoszaknak. Ha az EU részben vagy egészen felfüggesztené a támogatások átutalását a magyar kormánynak, az nehéz helyzetbe hozná a budapesti rezsimet és üzenne más országok politikusainak is, hogy sokba kerülhet, ha netán autokratikus politikai rendszert akarnának bevezetni országukban.
Most a kormány lenne büntetve, vagy a magyar nép !?

Migránsok: Allah akbart kiabálva gyújtogatnak a migránsok negyedik napja svéd városokban, a rendorök saját magukat sem tudják megvédeni.

Franciaország jobbra tolódott Macron regnálása alatt
Mindössze 58-42 arányban tudta legyözni a szélsöjobbnak kikiáltott Le Pen pártot Macron. Vagyis a franciák 42 %-a szélsöjobboldali.

Az USA háborúja tényleg földhöz vágja Európát.
A hitelminosíto szakértoi úgy vélik, hogy Oroszországnak 10 évre lesz szüksége ahhoz, hogy visszaállítsa a gazdaságát a 2021-es szintre.
Vajh Európának mennyire ? Pedig közünk sincs Putyin honvédö harcához.

A világ éhezöi Az EU markában
Oroszország kész a mütrágyát és az élelmiszert exportálni, ha feloldják az ellene bevezetett szankciókat és kész biztosítani az ukrán gabonaexportot is – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. Éhhalálra itéli az EU a harmadik világot?

Az ukránölö Zelenszkij
"Általában (...) aki segítségre szorul, az kérni szokott udvariasan, akár persze konokul, kitartóan, de mindig csak kérni, sohasem követelozni és végképp nem fenyegetozni. - irta Kövér László.
Bizony, nagy hiba volt a szankciok megszavazása! Mert mindegyik Europa ellenes. Az USA pedig csökkentette az Azovstal-bol érkezö vasanyag vámját. S Zelenszkij egy USA ügynök, aki ukrán vérrel fizet a gazdinak.

Bringára, unios!
Az Europa ellenes szankciócsomagok következménye: megfizethetetlen az üzemanyag ár. Pláne, ha a 480 Ft-os plafon megszünik.

Timmermans Mariska
keveselli az üzemanyag árakat. Még karbon adót is kiróna a szgk tulajdonosokra. Ugye, a megújuló energiába fektetett pénzek Európában maradnak. A palagáz ára megy az USA-ba. S mi lesz a szankciók miatt elhalasztott szénbánya bezárásokkal?

Vámpolitika
Az EU külön vámot vetne ki a 27 tagállamból az embargoból kimaradt Magyarország, Szlovákia és Csehország olajimportjára. A többiek vám nélkül is barátságtalan áron kapják az olajat.

Na ne! Ez komoly?
Valóban azt hiszi a lengyel kormányfö, hogy Putyin megtámadja a NATO-t? De jövöre is lesz tél, s már nem lesz bespeizolva a gáz. Mondjuk, szénnel is lehet füteni, csak a klimavallás népe mit szól hozzá?

Megelözö csapás
Az EU gondolkodott a gázimport felfüggesztésén, hogy üssenek egyet vele Putyinon. Putyin erre magától elzárta a gázcsapot, amit még az ukránok nyitva felejtettek. De az EU polgár nyáron nem fázik. A tél meg messze van.

Megfagynak?
Azért annyi gáz biztosan lesz, hogy este 1-2 órára kinyithatóak lesznek a gázcsapok. Azzal pedig akár 20 fokos lakás is lehet lefekvéskor. Reggel pedig jobban sietnek munkába, ha fáznak.

Civilekre támadtak az ukrán katonák
Csapást mértek az ukrán fegyveres erok Csornomornaftohaz gázfúrótornyaira. a fúrótornyokon a reggeli támadás idején 109 ember tartózkodott, közülük 21-et kimentettek.
Ezért kisebb az esélye Putyinnak, hogy az EU ellenes embargo csomagokat a gázmegvonással bövítse. Gáz hiányában magától okafogyottá válik a gázembargo.

Mi az átverés?
„Ezáltal egy olyan helyzetbe kerültünk, hogy jövore Magyarország önkényesen profitot termelhet azáltal, hogy nyersolajat importál Oroszországból, majd utána a feldolgozott terméket eladja, például Horvátországban.”
Magyarország annyi benzint tud elöállítani, amennyi a saját fogyasztása. 4 millió liter naponta. Nem futja horvát exportra.

Gázembargó
Az USA kiszolgálói gázembargot akartak az orosz gázimportra bevezetni. Most, hogy karbantartási munkákat végeznek az oroszok, s nincs elég gáz, most meg az a baj. Tudja az EU, hogy egyáltalán mit akar ?!

A hülyék harcolnak, a többiek vásárolnak
Az ukrán hadsereghez hasonlóan az oroszok is civil létesitményt bombáztak. Ugye, azok nem lönek vissza...

Gabona a déli országoknak
Az oroszok olyan tolvaj áron veszik meg az új köztársaságok gabonáját, mint a magyar gabonakereskedök tavaly a magyar gazdáktól a magyar gabonát. Gazember itt az egész világ, s rég megérett Szodoma sorsára. S a libling az "szabadságharcos", a nem favorizált pedig a "szakadár".

A 3. világ szegényei
A megugró élelmiszerárak és az eroforrások hiánya miatt felére csökkenti az ENSZ a harmadik világban élok és a menekültek élelmiszeradagját.
Valahol mintha láttam volna már ezt: Lefelezte az ENSZ a szir menekülttáborok ellátmányát...

Köhög a motor
Németországban a hetvenes évek óta nem láttak a mostanihoz hasonlóan magas inflációt. Az élelmiszerek ára 11 százalékkal, az energiaárak több mint 38 százalékkal emelkedtek Németországban. Az inflációs nyomás pedig továbbra sem szunik. A Német Kereskedelmi Szövetség felmérése alapján a német lakosság negyede veszélyben érzi a megélhetését a drágulás következtében.

Kennedy nyomában
Augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference)

Riport a bolondok házából
„Néhány uniós tagország vezetoje azt állítja, hogy tévedés volt az Oroszország elleni szankciók bevezetése, én nem így vélem” – jelentette ki az EU kül-és biztonságpolitikai foképviseloje, Josep Borrell
Nem akarja látni a nyomorult, hogy a kereskedelem mindkét félnek hasznos. A befagyasztása mindkét félnek káros. A nevetö harmadik az USA.

Jó munkához idö kell. A lassúhoz meg még több. Már 4. hónapja karbantartják az olajfinomítót az osztrákok.

Uj világrend születik, de melyik gyöz?
És csak a valóban szuverén államok képesek biztosítani a növekedés magas dinamikáját, példát mutatni másoknak az életszínvonal és az életminoség terén, a hagyományos értékek és az emelkedett humanista eszmék védelmében, olyan fejlodési modellek tekintetében, amelyekben az ember nem eszközzé, hanem a legfobb céllá válik”

Válsághelyzet
"Ursula von der Leyen szerint Oroszország fegyverként használja az energiát"
Az EU energiablokádja ellenben a béke jele volt.

Kötelezö nyelvvizsga
A kormány 2024 oszétol átalakítja a felsooktatási felvételi rendszert, és megszünteti a nyelvvizsga-kötelezettséget.
Eztán nem a nyugatnak képezzük ki a diplomásokat. Hazánkban pedig általában elég a magyar nyelv ismerete.
Washington megbocsáthatatlannak tartja Orbán beszédét a kevert fajról.
Pedig kevert. Mint ismert, a gyenyiszovai emberben idegen faj génjei találhatóak, s számos népben megvan a gyenyiszovaival való keveredés. De egyéb idegen faj maradványait is megtalálták tudósaink. De a pöre HSS valóban nem kevert faj. Csak kevert kultúrák. Aztán jön a kultúrsokk...

Neokolonializmus
Az USA felvásárolta az ukrán földek harmadát. S ha az új tulajdonosok nem tudják értékesíteni terményüket, akkor éhen hal a fél világ (meg a tulajdonosok is!)

A mosónök korán halnak
Egymás után halnak meg a Kínába küldött nagykövetek.

Putyin, a demokrata
Szeme elött tartva a népek önrendelkezési jogát, szavaztatással döntené el, hogy mely terület akar leválni Ukrajnáról. Ugye, az EU-ban a katalánok megpróbálták..

Szuverén államok
Bloomberg: Az európai országok titokban vásárolnak olajat Oroszországtól. Legszuverénabb a 77 éve USA megszállás alatt élö Németország.

Sztrájk?
Ám a százhalombattai létesítmény muködését júniusban tuz akasztotta meg, majd egy ausztriai baleset adott többletfeladatot: tuz ütött ki az OMV schwechati létesítményében is, emiatt pótolni kellett azt az üzemanyag-mennyiséget, amelyet a magyarországi piac eredetileg Ausztriából várt. Mellesleg Schwechat már április eleje óta állt, de akkor rendszeres karbantartás miatt, újraindítását pedig éppen az említett baleset akadályozta meg.
Véletlenek sorozata. De miért kellett az októberre tervezett százhalombattai leállást elörehozni?

Terroristák öltek meg egy fiatal lányt Oroszországban.
Partizänok vagy terroristäk? Szabadsägharcosok vagy szakadärok? Mi a különbség ?

Lassan gondolkodók
A jelenleg a zöldekkel kormányzó, konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) berkeiben is egyre többen hangoztatják, hogy újra kellene gondolni az Oroszország elleni szankciós politikát, mert a jelek szerint az jobban árt az európai embereknek, mint az oroszoknak.

Erdogan
fontos bejelentést tett: a Krím Ukrajna része, vissza kell adni.
Persze, U-kraina pedig U-horsko része: vissza kell adni. Vajon melyik történelmi pillanatig kellene visszatekerni az órákat?

Il silenzio USA go home! (Az ukránok zöme már elhagyta.)

Buta, vagy csak csahol a kutya?
Miért is érdeke a cseheknek a szankciózás? A háború elnyújtása? S az ostobák jönnek Puzsérostól. Vagy nem is buták, csak tudják hol kell nyalni? S mivel megy a villamos ? Mert, hogy te éhezel, fázol a szankciók miatt, az senkit sem érdekel.

Putyin úri ajánlata
Ha az EU visszavonja az egyedül USA-nak kedvezö szankciókat, akkor nem lesz hideg a télen. (Hacsak az USA nem küld egy kis Antarktiszi äjert ajándékba!)

Ugy kezdödött, hogy Putyin visszaütött.
De szerencsére nem kell télen fáznunk, nem kell leállni a gyáraknak. Elég, ha az EU belátja hülyeségét, s visszavonja a szankciókat. Ergo, néhány ócska politikus arcvesztése árán helyreáll a rend. Térképen a gáz.

Ez kérdés?!
Ki a felelös a hidegháború forrósodásáért? Kézzel foghatóan Zelenszkij. De a háta mögött az USA tanácsadóival.

Az FBI már nem heroint visz
Atomtitkokat vihetett haza Trump a fehér házból. Lefekvés elött mindig azokat tanulmányozta. S ezt a kretén amerikaiak beveszik. Rócsildék a fehér európaiakat is ilyennek gondolják !?

Carpe diem
Egy korábbi tisztviselo pedig arról beszélt, hogy a brüsszeli buborékban élok minden mozzanata az EU légkörében zajlik, a gyermekeik nagyon drága nemzetközi iskolába járnak, amit az Európai Bizottság fizet állandó szerzodéssel. Beszámolók alapján a legfontosabb emberek Tervurenben élnek, ami sokak szerint Európa egyik legdrágább és legjobban orzött települése.

Európai válasz Klimaváltozás oh!
Németország és Dánia 9 milliárd dollárt (3656 milliárd forintot) fektet széleromu parkokba a Balti-tengeren. A beruházás nyomán várhatóan 4,5 millió háztartás energiaellátását tudják majd biztosítani 2030-ra. (Nem fúj a szél nem forog..)
Az európai megoldás: Gulyás Gergely: az állami intézményekben 18 fok lesz, illetve 25%-kal kevesebb gázt használhatunk

. Kanászkürt
"Az oroszok szerint hatnak a nyugati szankciók Orbán Viktor szerint nem"
Hogyne hatnának! Annak a nyomorultjai vagyunk! Akasztani való gazemberek szankcióztak a benzinár emelésért meg a 100 %-os kenyérár emelésért. Nagyon buta az az ember, aki nem látja, hogy a kereskedelem befagyasztása mindkét félre egyformán káros. Az USA 2 legyet ütött egy csapásra a szankciókkal.
"A gázárcsökkenéssel vagy növekedéssel szigorúan együtt jár az elektromos áram tarifájának a változása, egyszeruen azért, mert sok gázeromu állít elo áramot."
Pontosan hazánkban mennyi is ? Az osztrák vizierömüvektöl is vásárolunk áramot. Persze, a boltban már a víz is megfizethetetlen.

2001.09.11. nagy merénylete. Apró hazugságokkal kezdik elhomályosítani a történteket: "A két férfi azt állítja, hogy egy rakétával robbantották fel a saját radar- és rakétavédelmi rendszerrel felszerelt Pentagont. Azonban ennek ellentmondanak azok a tények, hogy az épület környékét a támadás után a repülogép roncsdarabjai és holttestek borították". Nem volt repülögép maradvány a Pentagonnál. Sem holttest. A Pentagon azon része üres volt, mert tatarozták.
Indexröl nézve. Belefér?.

Anti-konteo hívök
"Miután a terroristák elfoglalták a gépet, délnek fordultak, majd két perccel késobb kikapcsolták a repülogép jeladóját. Az összeesküvés-elméletek szerint ez csupán annyit jelent, hogy a radarképernyokrol eltünt a gép azonosítójele és a repülési adatok, de maga a gép látható maradt. "
S ez így igaz! Azonosítatlan repülö tárgy lesz.
A mellékelt fotón látszanak a függöleges vasbeton oszlopok. Ezeknek fel kellett volna szeletelni a gépet, amely darabok a "hivatalos" verzió szerint a 850 fokos tüzben elégtek. Akkor bizonyára egy tömb lett a sok aluminiumból. Kár, hogy nem láthattuk, amint a daru kiemeli és teherautóra rakja.
Mint tudjuk, Washington felett repülési tilalom van. A Pentagon radarrendszere mégsem jelzett semmit, a föld-levegö rakétákat sem inditották el. S azt tudjuk, hogy a WTC vasbeton maradványait még vizsgálat elött eladták Sanghainak, de hova vitték a Pentagonból a repülömaradványokat?

Baráti gesztus
A német sajtó felsorolta Európa ellenségeit: Magyarország, Lengyelország, Svédország és hamarosan Olaszország is.
Na, ezért nem adják meg a nekünk járó hitelrészt: Mert nem tagnak, hanem ellenségnek tekintenek bennünket "barátaink". S ha ezek a barátok, akkor ellenség már nem is kell.
Fokozva a barátság
Németország támogatja azt, hogy Magyarország elveszítse a vétójogát az Európai Unióban – ezt mondta Németország európai ügyekért felelos minisztere, Anna Lührmann az Euronewsnak adott interjújában.
Mert milyen munka az, hogy MAGYARORSZÁG GYAKRAN SZAVAZ A RÓCSILDOK JAVASLATA ELLEN.

Több szankciót!
az energiaszolgáltatók már nem is nagyon jelentkeznek az áramra, gázra kiírt közbeszerzéseikre, illetve, ha van is ajánlatuk, az az eddigi ár tízszerese.
Ugyis olcsó minden nálunk. Bele kell épiteni az energiaárakat az áruk és szolgáltatások árába! Fizessen a gazdag nép!

Népek önrendelkezési joga
Alighogy meghalt az angol királynö, az oroszok már demokráciát játszanának. Miért járna az orosz kisebbségnek önrendelkezési jog? Nem járt a katalánoknak, s a magyarokat sem kérdezték meg az elsö háború után. Ez egy felejtös lózung. Aki birja, marja. Nista önrendelkezés! Trianonban is az erösebb kutya... Jöjjön az atomháború! Ugysem akarunk rovarokon élni. Legyen gyorsan vége a bolygónak!

Menekül már sok kozák atamán
Putyin beszéde után az orosz lakosság minden repülojegyet elkapkodott.
Vajh hány repülögép hány utassal inalt el a honvédelem elöl ?!

Eszközök
„Ha a dolgok nehéz irányba mennek, – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek – megvannak az eszközeink” – mondta von der Leyen, amivel arra utalhatott, hogy az Európai Bizottságnak megvannak az eszközei arra, hogy a jogállamiság megsértése esetén uniós pénzeket tartsanak vissza.
Eszközök 2
"Ha ugyanis véletlenül az derülne ki, hogy a jogállamisági mechanizmus rendelet keretein messze túllépve blokkolják a Magyarországnak és Lengyelországnak járó fejlesztési forrásokat, úgy az Európai Unióban merül fel alapveto jogállamisági probléma"

Liberális nevelés
Nem akar Putyinért meghalni. Nálunk meg Viktorért nem halnának meg már. A haza fogalma pedig ismeretlen a neveltetésük miatt.

Uhorskoe Kraina kiürül?
A régi magyar határvidék lakossága lassan elfogy. Mindenki német akar lenni. A lassan 250 napja tartó USA-orosz háború miatt naponta tizezrével érkeznek a menekültek. A lengyel határt még többen lépik át.

Új átverés
"Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a megfelelo minimálbérekrol szóló jogszabályt az európai munkavállalók tisztességes munka- és életkörülmények biztosítására."
A gyengébb embertársaink azt gondolják, hogy jön a luxemburgi minimálbér hazánkba. Nos, még a bulgár sem! Mindössze arról van szó, hogy a tolvaj brüsszeliek tovább terjesztették hatáskörüket. Megintbele akarnak pofázni olyanba, amihez közük sincs! A lényeg - a minimálbér összege - nem változik sehol. Csak még egy repedés az országok pajzsán.

Matematika és Brüsszel!
A minimálbérnek el kell érni btto bér 50 %-át. 511 400 forint volt a bruttó átlagkereset. Ez alapján a minimálbérnek el kell érni nálunk a 255 000 Ft bttot.
Tételezzük fel, hogy most nem érné el ezt a határt. Akkor meg kellene emelni a minimálbért. Viszont, ha a minimálbér emelkedik, akkor az átlagbér is emelkedik. Akkor újra emelni kell a minimálbért. Ha megint emelik a minimálbért, akkor tovább nö az átlag. S kezdödik minden elölröl.

Ukrán áram
Az áramfogyasztás mérséklésére kérte Ukrajna lakosságát Denisz Smihal ukrán miniszterelnök, mivel tegnap Oroszország rakétatámadásai jelentos károkat okoztak az ország áramhálózatában. Vegye vigye
Magyarország hátráltatja az ukrán áramexport bovülését Európába.

A jószívü Putyin
Megesett Putyin szíve Európán, de nem mindenki örül neki.
Ez nem szív kérdése! Putyin nagyon hosszú távban is gondolkodik. Bízik benne, hogy egyszer még orosz tagsággal Európa egyesül. Tudja, hogy az uniós intézkedések mögött az USA háttérkormánya áll, amelyne érdeke Oroszország és az EU meggyengítése. Ezért nem hagyja Európát lenullázni, hagy egy kis esélyt a jövönek.

Uhorskoe Kraina végleg megpróbál leszakadni Uhorskoról..
Persze, itt nem a szláv u-hora az etimon. Ó-Hur > U-hur > Uhor > Uhry.

Macron
„A mély barátság jegyében üzenjük az amerikaiaknak és a norvégoknak: nagyszeruek vagytok, elláttok minket energiahordozókkal, de az nem fog sokáig menni, hogy saját, belso piacotokhoz képest négyszeres áron kínáljátok ezt. A barátság nem ezt jelenti”

A media és a svéd gyereklány
Greta Thunberg nekiment a németeknek. Bírálta a széneromuvek újjáélesztésére irányuló elképzeléseket.

Ösi angol család gyermeke
lesz az új angol miniszterelnök. Rishi Sunak, az egyik leggazdagabb brit politikus lesz az Egyesült Királyság következo miniszterelnöke. Angliának harangoztak?

Gyülöletbeszéd ?
"Kárpát-medencében élo népek nem kevert fajúak, hanem a saját európai otthonukban élo népeknek a keverékei."
Ki ellen irányuló gyülöletbeszéd ez? Csak ténymegállapítás.

Amit mindenki tud
Véleményük szerint “hiba volt a kelet-európai országokat a NATO-ba bevenni, és aztán a Nyugat határait még tovább tolni, és csak tolni és tolni, most már egészen az alvó orosz medve torkáig. A hidegháború idején Szentpétervártól Berlinig tartott az oroszok védelmi pufferzónája, vagyis 1600 kilométer széles volt.

Covid
Kina a covid súlya alatt. Van az ellenfél laborjában hatásosabb vírus is.

Függöség
Az USA gáza 7,5-szer drágábban érkezik, mint az otthoni ár. Jó lenne leszakadni az USA gázról! Inkább az oroszt!

Egy antidemokrata külügyminiszter
Teljesen igaza van abban, hogy a demokratikus rendszer lassú s nem olyan hatékony, mint a diktatura. Ne koronázzunk EU császárt ?! A konszenzus eltörlése a kis államok bedarálását eredményezné. Ugyanis mindig lehet találni olyant, ami egy-két országnak rossz, s a többiek rávehetöek egy többségi döntéssel annak elfogadására. Legközelebb meg másik ország kerülne sorra. S lassan 2-3 nagy ország vinné véghez a Rócsildok parancsait - demokratikusan.

Nyitólap