Gumicsont 2

Kemény szavak

Az őrséghez
Berkecz Balázs ezért feljelenti Bayer Zsoltot közösség elleni uszítás bűncselekmény elkövetése miatt.
Bayer Zsolt egy rádióműsorban beszélt arról, hogy nem kellett volna finomkodni azokkal az aktivistákkal, akik két hete az igazságügyi bizottság ülésén tiltakoztak a civileket megbélyegző törvény ellen.
"ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat."
Csak érdeklődném, hogy ki adott engedélyt a tüntetésre? Ki engedte be a civileket a parlamentbe? S kinek a feladata eltávolítani a behatolókat? Milyen eszközökkel tehetik azt meg?

Emlékeztetőül: Táblákkal és zászlókkal érkezett néhány ember az igazságügyi bizottság ülésére, ahol a civiltörvény módosítását tárgyalták. A KDNP-s elnök szerint „aljas módon” betörtek az ülésre, kihívta a házőrséget, amely igazoltatta, de nem hurcolta el a tiltakozókat.
Hogy is volt ez? A házőrség észre sem vette, hogy civilek csoportja tör be a parlamentbe?! Az ügyeletes tisztet már elbocsátották?

Látogatási rend: Az Országház látogatása csak az idegenvezetőinkkel, szervezett csoportokban lehetséges. Az épületben való tartózkodás időtartama kb. 45-50 perc biztonsági átvizsgálással együtt. Az Országházba történő belépéskor az Országgyűlési Őrség biztonsági ellenőrzést végez. Ennek visszautasítása esetén az őrség a látogató beléptetését megtagadja. Még mindig nem írják, ki engedte be a civileket a parlamentbe ? S ott csak a házőrségnek van joga és lehetősége intézkedni. Őket pedig Bayer nem uszíthatta, mert nekik a jog szerint kell eljárni, nem érzelmi alapon.

Az egyik kocsmából a másik kocsmába..
A Jobbik képviselője azt kiáltotta az államtitkár felé: „Gyere ki, úgy nyakonb*szlak, hogy leszáll a fejed.”
Magyarország balkanizálódik?

Tudományosan

Eddig elhittem, hogy Afrikából kijöttek a négerek, de Európát elérve a hűvös éghajlat, a kevés napfény miatt hajuk kiegyenesedett, bőrük pedig kifehéredett. A szkeptikusok is láthatták e tézis igazát, elég volt Onyuta Juditra vagy Májkell Dzsekszonra nézni, láthatóan fehéredtek. Most pedig:

Az ember származása
Vélhetően Európában vált ketté a csimpánzok és az ember evolúciós fejlődési vonala, nem pedig Afrikában, ahogyan azt sokan feltételezik.
Mégis hihetőbb, hogy az európai csimpánzivadék ment Afrikába (innét, a csimpánzok őshazájából) s a tűző nap szépen lebarnította. A keletre távozók körében meg a májbetegség miatt sokan sárgák lettek. Feltehetően még ma is sok a rosszmájú közöttük.

Lehet, hogy a csimpánz-ember főemlős ment innét Afrikába, s vitt magával robotra alkalmas "ember"-eket? Elvégre a csimpánz kromoszóma párja több, mint az emberé. Talán az a butító kromoszóma, azért nem beszélnek hozzánk a csimpánzok? Vagy csak pár mogyoróért nem strapálják magukat felénk..

Egerek és emberek
A kiszárított és lefagyasztott örökítőanyag-mintákat 2013-ban küldték fel a Nemzetközi Űrállomásra, ahonnan 2014-ben hozták vissza őket. A világűrben tapasztalható sugárzás károsította ugyan a spermában lévő DNS-t, de az űrből visszahozott anyaggal lombikban megtermékenyített petesejtekből egészséges, nemzőképes egerek fejlődtek ki.
Mint látjuk, ennyi kevés a mutálódáshoz. Pedig ott már nem véd a Föld mágneses pajzsa, sem a vastag légréteg. Lehet, hogy a 9 hónap alatt nem volt napkitörés?

Ahol nincs postás..
A holland és ausztrál tudósok vezette nagy létszámú kutatás megállapította a kevésbé ismert technikáról, amelynek része a petevezeték átmosása jódozott mákolajjal, hogy valóban jelentősen segíti a megtermékenyülést.

Taigetos törvény nem engedi osztályzás nélkül tovább tanulni az analfabétát. Már az érettségihez is kell tudni olvasni?

História

Lássam, hol tartanak ma honfitársaim, néha meghallgatok történelemmel foglalkozókat. Most épp Kubinyi Tamás volt TV-s terjesztette tanait a nagyérdeműnek. Pozitívumaként ki kell emelni, hogy mély hittel beszél egy alternatív (finnugorász 2) történetet a magyarság múltjából. Sajnos, neki még Obrusánszky Borbálánál is több felejteni valója van múltunkról. Ezek az alternatívok még ma is azt hiszik, hogy az un. EU19-es Hg a magyarság génállománya, noha még a "szláv gén" elnevezés is találóbb ennél. Előszeretettel emlegetik II.András apostoli királyságát, de még csak nem is hallottak az apostoli szukcesszióról. (Csak az apostolok által alapított egyházak tanítása megbízható, mert a folytonos apostoli szukcesszió garantálja ezt.) Rómában a Szentszék apostoli, hazánkban pedig a király volt az. Vagyis tanaikat folytonosságban visszavezetik valamelyik apostolra.
Felemlegetik, hogy a "honfoglalók" Ibériában kalandozva testvéreikre leltek, akikkel elbeszélgettek. Szíriában meg András népe társalgott magyar nyelven az ottaniakkal. Nagyon jól hangzik, de ma is vannak Szíriában, akik beszélik a nyugat-arámi nyelvet, de magyar szóról nem hallani onnét. A spanyolok felé is vannak (voltak) torz héberes nyelvet beszélő szefárdok, de magyar szavakról nem tudni. Már azon a pár szón felül, ami szinte minden nyelvben megtalálható. Hasonlóképpen emlegetik a gujjarati cigányok magyarságát, de a net nem ismeri nyelvi rokonainkat. Bár arra is rengeteg szavunk van a közlekedő nyelvként használt szanszkritban.
Ezek a "nemzeti" finnugorászok Horthy szerepét is teljesen félreértik. Kubinyi úr már szinte az Árpád-házzal rokonítja Horthy-t, noha tudjuk, hogy annak legelső ismert őse nagybányai bányabérlő volt, ami nem éppen magyar nemesi foglalkozás volt. Nem véletlenül térdepel kukoricán Dániel Péter...

Horthy Miklós volt az egyetlen európai államfő (s vele Magyarország), amelyik befogadta a menekülő európai zsidóságot. Szálasi - folytatva Horthy munkásságát - Budapest ostroma kezdetére a legbiztonságosabb helyre vitette és védte a város zsidóságát.
Ismert, hogy az oroszok már a Dunánál voltak, amikor Szálasi 1944.nov.4.-én letette esküjét. Másfél hónappal ezután Budapest körül bezárult a szovjet ostromgyűrű. Szálasi a Bakonyba, majd Köszegre menekült. A magyar honvédség felett nem diszponált, csak a nyilasok maradtak számára, a járhatatlan utak, a hirközlés szinte teljes hiánya és a káosz. 5 hónapos regnálása után minden négyzetméter területét elvesztette.
Szerencsés Károlyt is kérdeztem, hogy miért akasztották fel Szálasi Ferencet, amikor az bűnt nem igen követhetett el, s miért kapott 2 év börtönbüntetést Veesenmayer helytartó, akinek regnálása alatt a zsidók munkatáborba hurcolása történt. Nem tudott, vagy nem akart rá válaszolni.
Ergo, nem csak az őstörténetünk vérzik, de a közelmúltat is meghamisítják történészeink. Vajh a középkorral minden rendben?

Járd újra, Sam!
Romsics úr még ma sem látja világosan Horthy szerepét, vagy ezt kell eljátszania. Ugye, Horthy színrelépése sem pusztán a demokratikus választások eredménye, hanem ANTANT hozzájárulással (bizonyos réteg pénzügyi támogatásával) lovagolhatott be hazánkba. A világhatalom utasítására kitörő háborúból sem vonhatta ki magát, mert akkor Lengyelország sorsára jutunk. Így viszont 1944 március 19-i német megszállásig hazánkban béke volt. Bár engem nem kötelez a shoa, azért erről az időről még ma is nagyon szőrmentén lehet csak írni. Miként Hitler származásáról..
Ami tény, hogy a Tanácsköztársaság idején a vörösök ölték a magyart, annak bukása után pedig a fehérterror pusztította népünket. S mint az elsőbe Hazai Samu vezetésével meneteltünk, a második háborúba Horthy szárnyai alatt. Megjegyzendő, hogy Horthy idejében sem nácizmus, sem fasizmus nem volt Magyarországon. Horthy, mint kenderesi földbirtokos, nem rajongott a szocializmus fajtáiért.
A hídverő unokaöccse az antiszemitizmus bélyegét sütötte Romsics Ignácra. Pedig Romsics nem is bántotta Horthyt.. (Károlyit, Hatvanyt, Lindert..) Ismert, hogy a padovai egyezmény alapján az országunk határai garantálva lettek volna. Miért ment Károlyi a szerbekhez különbékéért? A magyar hadsereg volt a háború végén olyan erős, hogy megvédje az ország határait. De a határnál már leszerelték és hazaküldték a katonákat. Utat nyitva ezzel a kisantant csapatainak. Az agymosások után ma már mindez másképp volt: Egy román emberrel beszélgettem, aki szerint az erdélyi románok lettek megszavaztatva a krimi oroszokhoz hasonlóan, s Erdély Romániára szavazott a népek önrendelkezési joga alapján..
Nem lehet kivételes államférfinak nevezni azt, aki a világon elsőként az ország törvényei közé emelt TORA cikkelyt: "Zsidó nem házasodhat gojjal!". S ott volt a Numerus Clausus is, amely szerint minden nemzetiség csak létszámarányosan képviseltetheti magát a magyar felsőoktatásban. Természetesen külföldi egyetemekre korlátozás nélkül mehetett, akinek volt pénze rá. A törvény értelmében törekedni kellett rá, hogy minden nemzetiség elérje az arányának megfelelő számadat 90%-át. Nézegettem az állatorvosok névsorát a 2 vh között. Csupa németes hangzású név... Nagybátyám igen jó képességű volt az időben. Clausus ide, vagy oda, szüleinek nem volt pénze taníttatni. Nem egyedi magyar eset.. Egy pap, amelyik Horthy barát. Tessék megnézni a tiszteletes úr profilját és Horthyét! Mintha rokonok lennének.. Verecke híres útján jöttek ők?

Klebelsberg gróf úrnak köszönhető, hogy a szegény ember gyermeke legalább a 8 osztályt elvégezhette.
A felsőoktatás az 1930–1940-es években csak egy vékony réteg számára volt elérhető. Az 1937/38-as tanévben kb. 12 000 hallgató {V-469.} tanult felsőoktatási intézményeinkben; a bölcsészeti karoknak 1500, az orvosi karoknak 1400, a műegyetemnek 2300 hallgatója volt. Származása

Nácik,fasiszták..

Több mint tíz
A náci párt célkitűzései nem is olyan szörnyűek! Tessék a"német" szót "magyar"-ral helyettesíteni! Annyi, hogy a zsidókat valamiért nem kedvelték. Ha a zsidó szót kivesszük belőle, akkor a Jobbikos és MSZP-s szavazók akár el is fogadhatják..
Megjegyzem, a fasiszták nem foglalkoztak a zsidókkal, mert Itáliában kevés izraelita élt anno. A genetika pedig nem tudott különbséget tenni származás alapján a 20.sz. közepén. A "gothai" program kritikája Vesd össze a 25 ponttal! Fasizmus a wikin: Egy vessző könnyedén eltörhető, de egy vesszőnyaláb a legerősebb embernek is ellenáll. Egységben az erő!
Magyarországon is első sorban vallásuk alapján különböztették meg a zsidókat, illetve még emlékeztek bejövetelükre, hiszen a XIX. sz.-ban telepítették be őket (1 millió főt) a Kárpát-medencébe. Itáliába pedig 2000 éve..

Szegény ember..
Hitler két szálon futtatva „politikai karrierjét” egyrészt megszerezte a Náci Párton belüli egyeduralmat - a két korábbi pártelnök Harrer és Drexler félreállításával – másrészt jelentős tömegpárttá szervezte a Német Munkáspártot melynek neve közben 1920 február 24 -től Nemzetiszocialista Német Munkáspártra változott. (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – NSDAP). A párt nevét egyesek Na-Ci-On a lista néven emlegették.:-)

Mielőtt egy emberszabású - Olsteinhez hasonlóan - engemet is lefasisztázna, közlöm: Álláspontom szerint életminőségünk nem rendszerspecifikus. Értelmes, jószándékú, segítőkész emberek társaságában bármely rendszer élhető. Buta, rosszindulatú, tisztességtelen emberekkel minden rendszer élhetetlen. Ne a rendszereket változtassuk meg, hanem az embereket!

A Párbeszéd meghamisítaná a történelmet!
Természetesen a magyar nép nem felelős a zsidók munkatáborba hurcolásáért. Mi több, még a német nép sem. Mint ismert, még a magyar vezetőt, Horthyt sem találták háborús bűnösnek a háborút követően a vesztesek elítélésénél. (Nem felmentették, hanem perbe sem fogták!) Ha már a teljes igazságot nem lehet elmondani, legalább durva hazugságokat ne terjesszünk!
A német megszállásig innét senkit sem vittek "munkatáborba", azt követően is csak 54 napon át tartott a zsidók munkatáborba hurcolása, ami a vidéki zsidóságot érintette. A magyar (német) népet pedig senki sem kérdezte, hogy akar-e háborúzni, akarja-e a zsidók elhurcolását. Miként a malenkij robotra sem a magyar nép küldte állampolgárait, s a debreceni kormányt sem kérdezték meg ez ügyben.

A Heisler nem érti, hogy a "zsidók" sem óhajtanak földi császárságot. Izrael anno a saját királyait sem nagyon kedvelte. Szeretik a szabadságot.. A globalizmus pedig végső soron a gazdaságon át egy totális egyeduralomhoz vezetne. Netanjahu és Orbán messzebb lát Heislernél..

Zsidó-magyar találkozó
a magyar kormány pedig zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen – mondta Orbán Viktor.
Remélhetőleg Netanjahu szintén zéro toleranciát hirdet a magyargyűlölet ellen. Mert nem kell szeretni bennünket, de gyűlölni sem!
"bár az állampolgárok megvédése erkölcsi és politikai követelmény lenne, a II. világháborúban Magyarország nem eszerint cselekedett, hanem a nácik mellé állt, ez pedig bűn. "
Felcsúton nem tanították, hogy hazánkat megszállta az E1b1b1 származású Hitler?! Nem mellé álltunk, hanem tigriseivel legázolta a kerékpáros hadtestünket. Ma, mikor fegyverzetünk erősebb az oroszokénál vagy az USA-nál, már ilyen nem fordulhatna elő. Ezért is merte 2015-ben megállítani az USA által erőltetett migrációs hullámot a miniszterelnök úr, csak a beosztottjai lassúsága miatt ez az intézkedés 1 év és 1 millió migráns után lett hatályos.

Sorsok háza és Schmidt asszony
Szerinte a cél azóta sem változott, közös feladatuk, hogy „az egész magyar társadalom, zsidók és nem zsidók együtt dolgozzuk fel a holokausztot, nézzünk szembe a múltunkkal, nevezzük meg a bűnösöket, méltó módon gyászoljuk meg az áldozatokat és állítsuk példaként az embermentőket.”
Neki is a lassúság fáj a legjobban. De "történésznő" Mária, miért nem nevezi meg a holokauszt felelőseit ?! Ha még indokolni és bizonyítani is tud, az külön értékelendő. S miért van az, hogy büntetni kell a nemzeti- és internacionalista szocialisták áldozatainak tagadóit ?! Nem egyértelmű a múlt ?! A tatárjárás áldozatait senki sem tagadja..
Valaki mondja már meg, hogy ki a zsidó ?! S ki a magyar?! De úgy tudományosan..
Az nem elfogadható, hogy az a zsidó és magyar, aki annak mondja magát. Ha azt mondom,hogy én a római pápa vagyok, akkor valóban az is vagyok? Vagy csak hülye..

Menekülő ember

Timmerman és a történelem
Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke párhuzamot vont napjaink migrációs helyzete és az 1956-os magyar menekülthullám között az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén elmondott szerdai felszólalásában. Timmermans Mariska francia nyelvből szerezte diplomáját. Elhiszem,hogy a francia nagyon megy neki, de a történelemhez nulla.
A menekülő ember az első biztonságos országig menekült. Utána illegális bevándorló, akire a demokratikus országokban lőnek.
A magyarok a szomszédos Ausztriába menekültek 1956-ban. Nem várták a határon szűz lányok étellel és itallal őket, de menekült táborba kerülhettek. Ahol jelentkezhettek befogadásért más országokba. Ahol vagy elfogadták a kérelmet, vagy nem. Nem kóborolhattak szerte Európában. Olyasmi ez, mintha most Izrael befogadná a NATO csapatok elől menekülő szíreket, aztán onnét lehetne jelentkezni USA zöldkártyáért vagy más országokba. Ha Nigéria és az EU között nincs egy biztonságos ország sem, akkor a NATO csapatoknak ott kellene ténykedni, nem a szíriai terroristákat segíteni.
Aztán a menekülö magyarok kulturálisan nem álltak távol a többi európai országtól, mire Timmerman úr hivatkozik. Ráadásul mutatni lehetett, hogy menekülnek a népek a szocializmusból. Igen kevés analfabéta került ki tőlünk nyugatra, így ingyen képzett munkaerőt kaptak a befogadók. Mindössze 200 ezer főről volt szó, nem embermilliókról. S napi példát hozva, az ukrán menekültek előtt sem zártuk le határunkat.
Mellékesen: milyen menekült az, akit a frontex határőrség Afrika partjaitól cipel - Itáliába. Épp tegnap néztem a híreket, hogy frontexes SPANYOL hajó vitt afrikaiakat ajándékba az olaszoknak. Nem haza, nem Spanyolországba, nem a Balkánra, hanem az olaszoknak. Vajon egy francia kikötőben is kiszállhattak volna a négerek? Dildo - Vízum nélkül..


Timmermans
szerint szó sincs betelepítésről. Csak 1294 néger átvételét kérték Itáliából Magyarországra.
Ugye, ennyire buta az EB elnökhelyettese nem lehet. Mert, ha valamelyik EU szomszédos állam politikai menekültjei lennének, akkor nem Líbián keresztül importáltatná a frontex-szel öket Juncker, hanem az adott ország nagykövetségén kért volna menedéket az üldözött.
Juncker - Soros csókos haverja - pénzt fizet az olaszoknak a befogadásért. Ezért egyedül Itáliában, még kiköthetnek a Soros fizette NGO hajók évi cca 200 000 négerrel. Akik bizonyára mindannyian a gonosz Kadhafy (+2011) elől menekülnek.. Nem kéne Szarközynek egy kis demokráciát vinni Líbiába? Mint az USA tette Iraqban (+2006). Ahol azóta béke, biztonság és virágzó gazdaság van. Ott is felakasztották a véres kezűt..

Roma holokauszt

Roma holokauszt
A zsidókhoz hasonlóan a nácik a cigányokat is haláltáborokba hurcolták. Mint a cikk tanusítja, a táborban úgy bántak velük, mint a bűnözőkkel. Regisztrálás, több oldali fénykép.. A fényképezés után pedig irány a gázkamra..
A tengelyhatalmak oldalán harcoló cigányok erre letették a fegyvert, Horthy katonák nélkül maradva megpróbált kiugrani a háborúból. Ennek hatására a parlament Horthyt leváltotta és Szálasi Ferencet szavazták meg Kedves Vezetőnek.
A cikk nem részletezi, hogy kik, mikor és miért vitték el a román határszélről ezt a gyermeket. Valamint a foto készítésének okát sem emlegetik, pedig valószínűtlen, hogy minden Birkenauba hurcolt embert lefényképeztek, bár a német precizítás miatt a regisztráció minden esetben megtörténhetett.

Mint tanították, a táborokban a barna színnel jelölt cigányokon kívül sárga szinnel ellátott zsidók, rózsaszínű buzik, vörös politikai foglyok és zöld köztörvényesek laktak. (Az orosz foglyok színe nem jut eszembe, régen tanultam.)
Honnét?: A birkenaui cigánytábor lakóinak többségét Németországból, Ausztriából deportálták, de legalább 34-en (0,16 %) magyar állampolgárok voltak. (Többszáz burgenlandi cigány Trianonig magyar állampolgár volt, ezért van az áldozatok között sok magyar nevű roma, Horvát, Lakatos, Kolompár, Sárközi stb.)
A roma holokauszt világnapja augusztus 2, mert akkor vitték el a távoli krematóriumokba teherautókon a 2897 romát. Mivel egy teherautóra kb 40 fő helyezhető el, feltehetően hosszadalmas szállítási procedura következett.
Augusztus 2.-a után a romák helyére magyar zsidókat hurcoltak. (május 14-július 20)

Karsai László történész 1992-ben jelentette meg a témával foglalkozó könyvét: széles körű kutatások után arra a következtetésre jutott, hogy ötezerre tehető azon cigány honfitársaink száma, akiket 1944-45-ben etnikai hovatartozásuk miatt elpusztítottak, álorvosi kísérletekkel megkínoztak és megnyomorítottak, haláltáborokba deportáltak vagy munkaszolgálatra hurcoltak.
A Karsai szintjén:
Paradigmatikusnak tartom a lengyeli vérengzés elkövetőivel készült kihallgatási jegyzőkönyvet: ebből kiderül, hogy a helyi csendőrök disznótoros vacsora közben beszélték meg, hogy mivel közeledik a front, „itt az alkalom a cigányok kivégzésére”. A végrehajtás dermesztően „dilettáns” volt, a csendőröknek még azt sem volt türelmük kivárni, amíg az áldozatok „rendben” sorbaállnak, hanem elkezdtek lövöldözni, s elsősorban asszonyokat és gyerekeket öltek meg…

Ahogy elkezdődött..

Hatalomért

Askenázi - szefárd szkander
A nyugdíjasoknak 100-ad rangú kérdés, hogy Zazrivecz mit mond rájuk, vagy Olstein hová telefonál! Élni szeretnének még egy kicsit, s lehetőleg jól! Na de 100 ezer forintból ?... Ha néhány ugrótorony árát szétosztanák közöttük.. Mert minden Demoszthenésznél szebben beszél a tett!

Holland koccanás
„Abszurd módon a magyar kormány (migrációellenes) kampánya azért működik, mert ha a veszély távol van tőlünk, jóval nagyobbnak tűnik.”
Mert messziről látom az erdőt, de közelről csak néhány fát..

Schulz - végül szobafestő lesz?
Merkel hasonszőrű konkurrense - Schulz - fel van háborodva, amiért Orbán kijátszotta a dublini csapdát. Pedig de szerették volna a végképp semmire sem jó import migránsokat kvótával a magyarokra tuszkolni!
Mint láthatjuk, a kerítés kis tömegeket sem képes megállítani, ha ezrével ostromolnák, akkor pillanatok alatt összeomlana. De arra kiváló, hogy a brüsszeli hazugságot, miszerint a migránsok hazánkban léptek először az EU területére, azt negligálja.
Merkel hibázott, hogy 2015-ben nem vonta be a többi EU-s kormányfőt a döntéshozatalba. Miért is ?! Merkel nem az EU nevében invitálta meg a NATO áldozatait, hanem a saját országa nevében. Ehhez pedig joga volt. Miként a magyar államnak is joga van hozzá, hogy megválogassa, kiket is enged be országába. Mint pl a Sólyom László hídavatásán történt eset..

A lé határozza meg a tudatot
Soros alkalmazottainak nagyon lerövidített listája. Akik megérdemelnék, hogy a kormány vegye meg a szomszéd lakást, házat, s egy kedves arab családot költöztessen melléjük. Hadd érezzék saját bőrükön,mit is akartak!

Csont

Megint jőnek..
Valakik ismételten az oktatási rendszerünk elmaradottságát ostorozzák. Mert ugye - itthoni megélhetés hiányában - a képzett emberek úgyis nyugatra vándorolnak. S odakint egyre igényesebbek a munkaadók. Elvárnák, hogy a magyar állam több pénzt invesztáljon a leendő vendégmunkásokba. Érdekes, a minőségi magyar munkahelyekért senki sem emeli fel szavát Csáth Magdolnán kívül.

Önkinzásként megnéztem a taxis műsorát. Micsoda sivalkodást csaptak a liberális hit gyülisek a bérunio kapcsán! Egyedül a Kukorelly merte felhozni, hogy az orvos itthon is olyan termelékeny, mint nyugatra távozva. Na, de az nem termelő szféra! Vajon az új autógyáraink termelékenységére mit mond a liberális? Modern, német és Németországban kiképzett és dolgozott emberek üzemeltetik.
Tiszta sor, hogy ez kevés. Na, de ilyen gyár kéne még sok stadionok helyett. Azzal az eltéréssel, hogy hazai tulajdonúak legyenek, amelyek nem viszik ki a profitot. Parasztvakítás, hogy a kormánynak az egészségügyre és az oktatásra kellene koncentrálni! Mert először meg kell termelni a pénzt, aztán lehet szétosztani. Vagyis elsőbbséget a hazai termelő cégeknek! Jelszó - újraelosztás. Profit, banki kamatok..

Szigetvári magányos
Magyarország nyújtson segítséget a fenyegetett azerbajdzsáni melegeknek! – ezzel a címmel küldött közleményt az Országos Sajtószolgálatnak Szigetvári Viktor.
Feltehetően a Liberális Párt - Fakanál Robertával karöltve - egyhangúan Szigetvári mögé áll.

Ferenc papa
A „remény harcosainak” nevezte a migránsokat, akik – mint az egyházfő fogalmazott – sivatagokat és tengereket élnek túl.
A pápa nem sokat foglalkozott a muszlimok által lemészárolt szír keresztényekkel, megölt papokkal, megerőszakolt apácákkal. Nekik tán nem az atyjuk..

Ma belepillantottam az Echo és a Hír TV politikai műsorába. Az echósoknak üzenném, hogy a csúnya beszéd nem káromkodás! Az káromkodik, aki Isten nevét hiába veszi a szájára.
A "Szabadfogásban" a polgármester a luxusnyaralást nyert bevándorlókat sajnálja az helyett, hogy a cigányságért emelné fel a hangját, akik magyar állampolgár létükre nem kapnak ingyen nyaralást a "Migration Aids" vagy egyéb bankártámogatott szervezetektől. (Csillebérc kivételével, ahová a Jobbik játékpuskái elől menekítette a roma polgártársakat egy külföldi.)

Zaklatottan

A szexuálius zaklatás szörnyű egy nő számára. Ennél csak az borzasztóbb, ha senki sem akar zaklatni.. Viccben elmesélve.

A zaklatást (kiszolg.személy) és az erőszakot (BTK 197 §) buták, vagy gazemberek mossák egybe ?!

Vajh lehet-e zaklatásnak nevezni, ha az iskolás gyerekek fogdossák az iskolás lányokat? (A WC-ben előforduló erőszak már más kérdés).
Nagyon úgy néz ki, hogy a szex.zaklatás > szemérem elleni erőszak > szex.zsarolás > nemi erőszak sokak fejében összemosódik.
Mire számított az a kis színésznő, aki egy sötét páholyba ült be a nagy rendezővel kettesben?! Ép ember számára nyilvánvaló, hogy imádkozni akarták tanítani. Elképzelhetően sikerrel..

Zaklatás , vagy annál azért több!
Verebes, aki mint mondta, Kiss László ügyében sem volt híve annak, ami történt, ahogy méltatlanul meghurcolták. Ugye, egy v. több szűz kislányt csoportosan megerőszakoltak, s ezért leülte a 2 évét Kiss elvtárs. Nem is őt kellett volna meghurcolni, hanem azt az ökröt, aki serdülők nevelését bízta a történtek után rá. Mellesleg valóban nem kellene szörnyülködni, hanem cselekedni. Mert nem csak a színház világában dúl az erőszak és megaláztatás, hanem az élet szinte minden területén. Ennek nevetséges ellenpárja az amerikai hozzáállás, ahol már egy rossz szóért, simogatásért is komoly retorzio jöhet. Hallomásokból azt kell feltételeznem, hogy aki az elmúlt évtizedekben hatalmat kapott, azok tekintélyes hányada azzal vissza is élt. Minimum egy pisiltetés erejéig. Azonban tessék észrevenni, hogy a hatalommal való visszaélés eddig is ismert volt hazánkban. De most valami amerikai zsaroló lebukott, s el kell takarni a hírt valami hasonló közelebbivel. Aztán minden megy a szokott úton tovább. Ha elég mélyen hajolsz, lehet jó állásod. Pedig csak egy harapás..

NEM! Mondta a beosztott
Baukó Éva Sárosdi Lillával ellentétben nem húsz év múltán kezdett leszámolásba, hanem már évekkel ezelőtt a nyilvánossághoz fordult, s nem pusztán szexuális ajánlattételről számolt be, hanem a közvetlen főnöke zaklatta – állítja ezt az érintett. Amikor nem engedett a zaklatásnak, Havas Henrik kirúgta az állásából. (A rendszerváltás utáni nagy munkanélküliség idején rengeteg helyen éltek vissza hatalmukkal a vezetők. Először vezetői állásért, majd jó állásért, végül az állásért kellett sokaknak ronda dolgot tenni..)

Volt egy jó ember, egyszer réges-rég, ki a Faust névre hallgatott
Nem volt rossz napja mert az élettől annyi szépet és jót kapott.
Volt egy jó ember ki az ördögnek lelkét adta mégis el
Mert ő azt hitte, hogy a nagy titkot minden áron tudnia kell
Élj, élj, élj élj boldogan. Mindennek nagy ára van.
Ne add el a lelked, egyedül az ami csak tied, ne add el a lelked, ne add el senkinek
Lesz, ki jó szóval, mindent megpróbál És ha nem megy, majd annélkül is.
Lesz ki korbáccsal, furcsa törvénnyel, kényszerít majd, hogy add el magad
De ha nem kap meg, másik lelket vesz, te csak így lehetsz végre szabad. Talán egy Omega vers, de már nem emlékezem.

Kedves Anett! Ha valaki eladja testét, lelkét stb az ördögnek, az a magánügye. Az nem tartozik ránk! Közüggyé akkor válik, ha az erőszak tiltakozása ellenére következik be. De akkor már rendőrségi ügy. Értem én, hogy a gazdasági helyzet is arra kényszeríthet valakit, hogy elítélendő dolgot cselekedjen, de a politikusokon kívül ez akkor is az ő sara lesz.
..s igen, kedves Anett, az áldozat is lehet vétkes! Ami az erőszaktevőt nem oldozza fel bűne alól. De a sorsot számtalan módon kihívhatjuk magunk ellen. Mert egy lány a buliban ne igyon, pláne ne legyen tökrészeg! Vagy azt elvárod, hogy a himnemű mindig kontrollálja magát, ám a potenciális áldozat nyugodtan igya le magát a sárga földig, mert majd más vigyáz rá! S nem csak nemi ügyekben hibáztatható az áldozat! Pl a vagyonod megvédése is első sorban a te kötelességed! Nem rakhatod ki az ablakba a legutóbbi sóderklub bevételedet, hanem neked kell elzárni betörésbiztosnak ígérkező helyre. Bárhol a pénzed, az a tolvajt nem mentesíti. De kevés hülye teszi pénzét az utcáról is elérhető, nyílt helyre! Nem bűncselekmény, ha kihívó öltözetben egyedül sétálsz éjszaka. Továbbá nem bűncselekmény, ha a parkolóban nyitva hagyod a kocsit, benne az indítókulccsal. Aztán majd elgondolkodhatsz, milyen világban élünk! Mert minden ember mellé nem lehet rendőrt állítani. S durván büntetni sem lehet. Milyen felháborodást váltana ki, ha az USA lelövetné a határkerítésen átmászó mexikóit? Vagy Magyarország..

Zaklatás: a német rendőrnő nadrágjában kotorászni a migránsnak nem zaklatás, nem molesztálás, hanem szemérem és hatósági közeg elleni erőszak. A zaklatás idegen szóval molesztálás. Ha valakit nemi szervénél simogatnak, levetkőztetnek stb az már több a zaklatásnál. A zsarolás még nem erőszak. Ha pedig valamelyik migráns megerőszakol egy kiskorút, az jogosan kap 20 hónap felfüggesztettet. https://www.youtube.com/watch?v=t2Ijjq4OJMY

Töviskorona is, meg a 30 ezüstpénz is?
Elmondtam egy kollégámnak, aki azt javasolta, jelentsem fel őt. Végül nem tettem, mert féltem, hogy elvesztem az állásomat, és derékba törik a karrieremet. Gyengébbek kedvéért: A molesztálás az zaklatást jelent, nem pedig nemi erőszakot! Ég és föld... Ez sem zaklatás! Emberrablás, kinzás, nemi erőszak. Kicsit más, mint mikor a nő hátsójára paskolnak..
Torokszorító
Mi is? Hogy vannak emberek, akik visszaélnek a rájuk testált hatalommal, vagy vannak nők, akik hasznot húznak vonzó külsejükből? Mert azért a nő is mondhatja: Nem! Ja, hogy akkor esetleg ugrik a könnyű, nagy pénzzel járó munka? Végén még dolgozni kell.. Ne szépítsük a dolgot: Kettőn áll a vásár! Az erőszak egy más - rendőrségi - kategória. Magyaros zaklatás, avagy: jogosulatlan behatolás, kínzás, kiskorú veszélyeztetése, prostitucióra kényszerítés.. Vajh hány hónap börtön vár rá?

A vastyúk és a szeg
Stohl azt is hozzáteszi, hogy nem 20 évvel a történtek után kell előállni a panaszokkal, hanem rögtön. Azt is elárulja, szerinte a főnökök mindenhol „halálra dugják” a beosztottakat. (Ha jó állásról van szó és a főnök sem nagyon ronda, akkor a beosztottak közül sokan felajánlkoznak.)

Anakronisztikusnak tűnik ma a zaklatás ellen szót emelni, amikor Nyugat-Európában rengeteg a szexrabszolga, a migránsok meg büntetlenül erőszakolnak boldog-boldogtalant.

A demokrácia őshazájában
Sokkoló ítélet miatt bolydult fel Franciaország: nem büntetnek meg egy 11 éves lányt megerőszakoló férfit, mert nem sikerült bizonyítani, hogy a kislány akarata ellenére történt a szexuális aktus... Magyar ellenpélda.

"Zaklatják" a magyar lányokat, avagy modern rabszolgaság az EU területén.

Zaklatás? a modern EU területén. Van rosszabb eset is!

Húsos csont

Románia ébred
Az Európai Bizottság (EB) aggodalommal figyeli, hogy Románia is lemondana a kötelező magánnyugdíjról - mondta Valdis Dombrovskis.

Mint ismert, anno a kötelező nyugdíj biztosítás (8%) egy részét (6 %) be kellett fizetni külön számlára, ami furcsa módon a közpénzt magánosította volna. Ennek a 6 %-nak az 5 %-át kapta a MANYUP-os csókos ember munkadíjként, 60 % ment a Gyurcsány kormánynak kincstárjegy vásárlás címen és 35 % befektetésre. A kincstárjegyek árát az aktuális kormány azonnal eltapsolta (vagy nyugdíjat fizetett belőle) a befektetett rész pedig vagy sikerült, vagy nem. Az idősebbeknek nem volt kötelező a MANYUP, ők mind a 8 %-ot a nyugdíjkasszába fizették be. Az Orbán kormány a megmaradt 35 %-ot vitte vissza a nyugdíjrendszerbe, valamint a MANYUP-osoknak - szerintem jogtalanul - pénzt fizetett ki belőle.
Tudjuk, hogy az aktív dolgozóktól levont nyugdíjjárulék a kifizetések töredékére elég. A kormánynak más forrásokból kell ma is nyugdíjat fizetni. Amikor a dolgozók pénzét magánosították, akkor még több - ismeretlen - forrást kellett találni a kifizetésekhez.
A legnagyobb átverés az lett volna a dologban, hogy a MANYUP nem tud emelni az infláció mértéke szerint sem. Kicsit olyan lett volna, mint a bank. Befizettél X Ft-ot, ezért havi Y Ft jár neked, bármire is elég az az összeg. Ezért (is) kellene visszavezetni a nyugdíjplafont a szolidarítási nyugdíj esetében. A plafon feletti részt pedig vigye a túlfizetett egy nem kötelező MANYUP-hoz, vagy fektesse be ő maga a jövője számára.
A pénz nem ehető! Értéke a gazdaság állapotától függ. Ha a gazdaság valamiért tönkremegy, akkor a megtakarításod is elszáll.. Ne igyon, aki nem bírja!
"A magánnyugdíjpénztárakat még a második Orbán-kormány idején lehetetlenítették el, 2010 és 2014 között, alapvetően azzal a fenyegetéssel, hogy aki nem lép vissza a tisztán állami rendszerbe, annak nem számítanak majd be a nyugdíjszerző évekbe a hátralévő évek. "
Pedig milyen jó lett volna a 6% kötelező nyugdíjbiztosítás után 2 helyről is nyugdíjat kapni! ..hogy ezeket a számtani analfabéta ujdondászokat milyen könnyű megvezetni!

Úgy tűnik, az EU-t gazdasági analfabéták kormányozzák! Mert szerintem nagyon belátható, hogy a megtakarítások annyit érnek, amekkora értéket a jövő generációja előállít. Ha lehanyatlik az EU gazdasága valamiért, akkor hiába van bármekkora pénzed a bankban stb. Úgy járhatsz, mint '46-ban a házát eladó ember, aki pár hónap múlva 1 doboz gyufát kapott cserébe.
A néhány milliomos szerencsejátéka itt nem érdekes. Az átlagemberek milliárdjairól beszélünk! Akiknek valamiből ki kellene fizetni a lakástörlesztőt, rezsit, megélhetési költségeket, pedig már nem aktívak. Vagy az aktív állománynak bele kell építeni a munkabérébe a lakáshoz jutás költségeit.
Hazánkban csak az átlagon felül keresők bére tartalmazza a lakáshoz jutás költségeit. Vagyis nem igaz már a szoci nóta, hogy "az országnak harmada éhen gebed..". Már a lakosság feléről beszélünk. Persze, ha a lumpen réteget levonjuk, akkor valóban az 1/3 marad.
Az EU sorosozott népe munkára alkalmatlan. Vagyis nem fogja eltartani az öregedő németet. Ha a kelet-európai vendégmunkások hazamennek, mert változik a keleti szél, akkor miből él meg az öreg német? A megtakarított eurójából, ami a déli államok adósságterhe miatt el lesz infláltatva?
Ergo, a jövő záloga egy permanens gazdasági forradalom, ami állandóan biztosítja a valuta értékállóságát a minimum stagnáló gazdaságon keresztül. Ennél pedig a MANYUP-ok csak félrevezető szerepet kaphatnak. Semmi sem biztosítja jobban az öregkort, mint egy szuper nemzetgazdaság, amely katonailag is képes az önvédelemre.


Szerecsenmosdatás

2017.11.18. 18.00. Rangos Katalin készített interjút Vona Gáborral. A szemlátomást egy nemzethez tartozó két ember jól megértette egymást. Mit tagadjam, én is elhittem, hogy Zazrivecz végigment a damaszkuszi úton. Megváltozott. Vagy csak régebben játszott szinházat, amikor vonulgatott nagy mellényben, még a parlamentben is. Egy dolog viszont fix: egyikük számára sem ismertek a történelem lapjai. Na, de mindenhez nem érthet az ember! Fő, hogy a Gyurcsány barát vérbíró dédunoka elnökhelyettes lehetett Novák Előd helyén. Néppártosodnak. Melyik népről beszélünk?

Vona csúsztat a devizahitel kapcsán, vagy valóban nincs információja a háttérről?

Cukisodik, de nem japánul.
A nagybányai bányabérlő leszármazottjának birtokán: "A kenderesi Horthy-Ligetben szombat délutánra meghirdetett eseményen másokkal együtt részt vett, és beszédet mondott Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke, Hegedűs Loránt református lelkész, Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője, Kónyi-Kss Botond, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke, Mészáros István, az Új Magyar Gárda főkapitánya és László Attila a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője is." Hátra arc!! "Bizony, már a saját, nemzeti pénzpolitikát is feladná a párt az euró – korábban ellenzett – bevezetésével, de hát eggyel több vagy kevesebb köpönyegforgatás, korábbi választási ígéret megszegése, nem számít…" Kemény asszony: Ott ül a mindenható jobbja felől..

Ellenzék

Ételosztók
Hargitai Miklós fel van háborodva, hogy a kormány esetleg gátolná az ő és elvbarátai ingyenes ételosztását.
Kedves Uram! Nagyon szép és nemes cselekedet az EU által elhagyott szerencsétlenek támogatása. Csak ne sátoros ünnepeken, kamerák előtt tegye, hanem minden nap, kihívott média nélkül. S akkor elhisszük, hogy ön nem a Soros főnökeinek a fizetett embere, hanem igazi filantrop. Sajnos, az EU minden felesleges milliárdját a délról betelepítendő bűnöző elemekre költi, a saját munkanélkülieit pedig hagyja megdögölni. Ideje lenne már elszakadni az USA-tól!

Minden hájjal..
Juncker szerint akik nem tudnak legálisan bevándorolni Európába,azoknak meg kell teremteni rá a lehetőséget! Drága mosodás barátunk! Elég, ha a vízumkényszert eltörlitek! Igaz, akkor a törökök is jöhetnének milliószámra, s Merkelék annak már nem örülnének annyira, ha Törökország 2 lenne a nevük.
„Afrika a legfiatalabb kontinens, és fontos partner közös jövőnk alakításához” – mondta Jean-Claude Juncker. Mi is Afrikában képzeljükl el Juncker úr jövőjét!

Nyugdíjas tagozat alakult
2017.09.01. Az alakulóülésen Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje mondott köszöntő beszédet, amelyet követően a tagok egyhangúlag megválasztották Makai Tibort a szervezet elnökévé.
Zsidózott az elnökhelyettes. 1 napon belül összehívták a választmányt és leszavazták a kevésbé cuki elnökhelyettest. Kálmán Olga célzott rá, hogy Vona legközelebbi demokratikus vezetői választását nagyobb körültekintéssel is végezhetné. Elvégre ő a "parancsnok" (magyarul írtam!).
Rosszindulatú emberek most bizonyára tervszerű kijelentésre gondolnak, hogy a Jobbik megőrizhesse régi szavazó rétegét.
Holó Kaustos
Erős Erzsébet visszaállítaná a zsidó törvényeket? ..hogy zsidó nem házasodhat gojjal? Vajon honnét jönnek elő ezek a nagy hangon zsidózó emberek?!

Honi soit qui mal y pense.
A napokban jelent meg egy disznóvágási kép a neten. A dolog pikantériáját az adta, hogy a perzselt disznóra rá volt írva: "ő volt a soros!!!" A balliberális tábor azonnal Soros Györggyel azonosította az állatot, ami az esetben is meredek lett volna, ha Schwartz van arra írva nagy kezdőbetűvel. Mert olyan néven is emberek ezrei élnek. Vagyis a ballib oldal látja a döglött állatban Soros Györgyöt. Hab a tortán, hogy antiszemitizmust is kiolvasnak a képből, mert a disznó nem kóser! Megjegyzem, a legtöbb antiszemitának a disznó nagyon jó.

Konrád, a jós
A hatalom által kitüntetésekkel elhalmozott munkás nem elégedett a demokráciával. (Pedig tiéd az ország,a hatalom és a dicsőség..)
"A NER jövőjével kapcsolatban azt mondja: megnyugtatásul úgy látom, hogy nagyobb erő húzza a magyarokat is az Európai Unióhoz, mint a diktátoraikhoz. "Vajh itt Linder, Horthy és Rákosi jutott nagy gondolkodónk eszébe?

A tudásért

Tudás az, amit a globalista hatalom annak nevez ki. Lásd a bugyuta kvízműsorokat!

Mi a tudás?
Őszhajú diákok tüntetnek a rosszul összeállított tananyag miatt!
Ezzel több esetben egyet kell érteni: Elmebeteg "gender szak" indítása, hamisított történelem tanítása, két nyelv oktatása nagyon gyenge szinten egy jól megtanított nyelv helyett, de a svédszekrényt is jól lehetne helyettesíteni úszó- és fociszakkörrel, táncházzal és önvédelmi sportokkal. S melyik tanárnak van fellebbezhetetlen információja, hogy mire gondolt a költő, amikor a verset írta?

Ne menj iskolába! - Tüntess velünk, majd megmondjuk miért!
A rendezvény célja tehát:
• Felvilágosítani a diákságot az oktatás modern rendszereiről.
• Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanulni.
Most akkor tüntetés készül, vagy a gyermekek felvilágosítása?! Értem én, hogy Magyar Bálint, Hiller István nem volt képes rendbetenni az oktatásügyet, de először tán a változtatási javaslatokkal kellene előállni, aztán erőt mutatni a végrehajtáshoz.
Pl a degeneráltabb vidékeken jó lenne a finn oktatási rendszert megvalósítani. Ha már egyszer úgyis hülye marad a gyerek, legalább ne legyen frusztrált.
A linken látjuk, hogy a kolbászkészítővé avanzsált biológus elégedett a finn oktatással. Minek annyi tudás a kolbásztöltéshez? Az öreg diákok a szólásszabadságért szólaltak fel. Vajh a vizsgán fojtják beléjük a szót?! Volt, aki kevesebbet szeretne tanulni, s többet szórakozni. Talán iskolatípust kellene váltani.. Mások a demokráciát hiányolták az oktatási intézményekből. Talán el kellene törölni a diáktanácsokat. S legyen szavazás a vizsgajegyek kapcsán.

Ki volt a tanítód?
"Robotok! Napi 8-9 óra. Hol volt ez az önök idejében?! Reggeltől estig csak tananyaggal foglalkoznak."
Aki eredményt akart elérni, annak régen is többet kellett foglalkozni a tanulással napi 8 óránál. Olyan ez, mint ma a kiugró siker. A sok jó elme közül az kerül előre, aki több időt szentel a feladatra. Közben a szülő dolgozik. Mert már nem él együtt a 3 generáció, nincs ott a munkába visszahívott nagyi, aki vigyázna a gyerekre. Persze, ebbe az időbe bele kellene férni pl a zenét és tornát helyettesítő táncháznak, valamint a másnapi felkészülésnek is. Hogy az otthon már a pihenés, regenerálódás helye legyen. Mandinerből.

Azért ne a gyerek döntse el, hogy mit és hogyan akar tanulni! Józsi, a kanász pedig azt, hogy kell-e nekünk atomerőmű...

Értelmezhetetlen támadás a kormány ellen
Nem értem, mi a baja valakinek azzal, ha az intézmény felkészül váratlan helyzetekre? Pl egy tűzre, földrengésre stb. .. hogy ne akkor kelljen találgatni, amikor ott a gond, vajh mit is csináljak? S terror esetén sem szükséges egyéb gyakorlat. A pedagógusnak és diáknak nincs más lehetősége, mint fegyelmezetten elhagyni a veszélyeztetett területet. Ha lehetséges.. A tűzriadón kívül mit lehet még gyakoroltatni a gyerekekkel ?! A pedagógus értesíti (ha módja van rá) a rendőrséget, tűzoltókat, mentőt (112), s megkezdi a kimenekítést. Tehet még mást is?
A Civil Közoktatási Platform mindnyájunk ellensége, ha gyermekeink védelme ellen buzdít! S úgy kell bánni velük, mint közellenséggel!
Nem látok nagy különbséget a katasztrófaterv és a terrorterv között az oktatási intézményeknél. Fegyvere sem a diáknak, sem a pedagógusnak nincs. Amit tehet, hogy engedelmeskedik az esetleges fegyveresnek, vagy ha lehet, menekül. Mit lehetne ezen lelkiismereti okokból megtagadni? Egy váratlan katasztrófa helyzetre pedig legyen felkészülve minden intézmény a józan ész mértéke szerint!

Baló György műsorában tényleg előkerültek furcsaságok is. (Minta) Először mindjárt az, hogy meg sem beszélték az érintettekkel a törvénytervezetet. Aztán ködösen fogalmaztak. Például milyen helyzetben lehet szükség riadóláncra? Ugye, ha a gyerek nincs az oktatási intézményben, s nagy a baj, akkor melyik szülő engedi el hazulról pedagógus felügyelet alá. (Nota bene, a pedagógusnak is lehet saját gyermeke, akit mentene. Aztán miért is menne a gyerek az iskolába? Ott jobb az óvóhely? Ott élelmiszer és ivóvíz tartalék van? Egy atomcsapás esetén nincs hová menni. Senkinek. Egyéb támadás esetén mivel nyújt nagyobb biztonságot az iskola az otthonnál? Szóval van ott még köd bőven.. De már terv kell határidőre. Jun 28-ra, mert csak az után tör ki a hadd-el-hadd.. A sok - pillanatnyilag tényleg ostobaságnak tűnő - kritérium ellenére én továbbra sem látom, hogy valakinek a lelkiismereti szabadsága sérülne. Igaz, katonaviselt emberként sem tudom elképzelni, hogy ez mennyiben tartozik az óvodákra. Ugye, a felső- és középfokú oktatásnál már elképzelhető a tanulók effektív bevonása egy szükséghelyzet feloldására. De mit kezd ezzel egy női iskolaigazgató? Miért nem megy ki az iskolákhoz a tűzoltóság, katasztrófavédelem, honvédség, TEK, s fejtik ki, hogy mit is szeretnének a különböző szituációkban?

Schanda módra
A szükségállapot kihirdetésének eljárási oldala a rendkívüli állapotéhoz hasonló: ez a döntés is az összes képviselő kétharmadának szavazatát igényli, az alkotmányos feltételek (országgyűlési akadályoztatás és kihirdetési indokoltság egybehangzó megállapítása) fennállta esetén az Országgyűlés helyett ezt a döntést a köztársasági elnök is meghozhatja.

Öreg diákok tüntettek használhatóbb tananyagért.
Orbán Viktornak új tananyagot kellene írni, amit aztán az autonóm tanintézmények kötelezően átvennének minden felsőoktatásban. Nem az oktatói gárda ellen tüntetnek, hanem az azok által oktatottak ellen a kormány ellen. Nem tudom, ma ez hogyan van, de nekünk anno még nyomtatott jegyzetünk sem volt sok tárgyból. Amit a prof leadott a saját feje után, az volt a tananyag. S nem hogy Kádár, de még Aczél elvtárs sem szólt bele a természettudományos oktatásba.
Természetesen régen sem azt tanultuk, amiből profitálhattunk volna. Nekem is kellett kalapácsot reszelni, s sosem látott csodakütyühöz (számítógép) programot írni. Állandóan elfolyó tuskihúzóval hibátlan rajzot készíteni.
De ki a felelős? Az autonóm intézmény, vagy a kormány? Előírhatja a kormány, hogy mit tanítsanak a magyar felsőoktatásban?

Független Diákparlament
Követeljük, hogy a kormány szóljon bele az oktatásba! Írja elő a kormány, hogy mit tanítsanak az egyetemeken! (Ha majd előírta, akkor meg azért tüntetünk, hogy miért szól bele..)
Mint olvassuk, a győri Tóth Daniella szólni sem mer, arról beszél. Pedig bíztatta a vizsgáztató tanár, hogy most beszélj, ne az órán! A Garay gimnázium tanulójának pedig sok a tananyag. Helyében átkérném magam az Ady szakközépiskolába. Az is érettségit ad, mint a Fazekas.. Kormos Krisztián arról beszélt, hogy senki sem ismeri a jövőt, nem igazán tudják, mit kéne megtanulni. Kellene a kormánynak egy jóst alkalmazni, aki megmondja a tutit. Aztán az Orbán hol megengedi a a történelem atlaszból való puskázást, hol tiltja. Ez ugye esélyegyenlőtlenséget eredményez.. A diákolimpikon nem találja elég demokratikusnak a diákparlamentet. Vajh mire vágyik? Ne a despota tanár döntse el az osztályzatot, hanem szavazza meg az osztály. Balla István pedagógus nehezményezi, hogy intézményében Orbán szégyenfalat csinált. Vajon ő tartotta a táblát: "Érzem, butulok" ?! Emelt pedagógusbért neki! S ha valaki még ezek után sem tudta volna, miért ment az utcára, azok számára kiosztották a modern Petrovics által szerkesztett "Mit kíván a magyar diákság" felhívást. Legalább otthon indokolja, miért ment 2 ezred magával a térre a cca 1 millió magyar diákból.

Vajon hány diplomás munkanélküli van ma hazánkban ? Tanulj tinó?.. Nem a kvalifikált munkahelyek hiányoznak leginkább nálunk?

Baló György megszólaltatta az ellenzéki politikusokat oktatásügyben. Udvarias volt, nem kérte számon a 8 év ellenzéki kormányzás oktatáspolitikáját 2002-2010 között. A kedves ellenzéki oktatásügyesek behoznák a 18 éves tankötelezettséget. Ha olyan buta a gyerek, hogy normál időben nem képes 2-es jeggyel sem elvégezni a 8 osztályt, hát fogadunk fel rá plusz pedagógust, aki a nehéz eseteket még 3 éven át tovább viszi. Remélhetőleg nem a normál iskolásokkal összezárva, bár erre nem tértek ki.
Kemény István: Nagy eredmény 1971-hez képest, de nagyon kevés, ha arra gondolunk, hogy tartós munkanélküliség vár arra a 23 százalékra, amely még nyolc általánost sem végzett. Ráadásul ez a 77 százalékos eredmény is nagyon kérdéses. Mert 14 vagy 15 éves korban csak 44 százalék végzi el az általános iskolát. A többi csak később: 16, 17, 18 évesen – bukások, évismétlések után.
Persze, nem csak ehhez kell plusz pénz! Az egész pedagógus rétegnek emelnének. Meg modern iskolákat, tornateremmel és egyéb sportolási lehetőséggel. Olcsó (ingyenes) diákétkeztetést. Angliából hozatott anyanyelvű tanárokat. Többféle tankönyv, melyekből a pedagógus mazsolázik. Mert személyre (pedagógus személyére) szabott oktatási rendszer kellene, nem országosan egységes tananyag. Ugye, minek a sok tanulás a leendő munkanélkülinek? Inkább játékos időtöltés kellene, hogy jól érezze magát a gyermek a tanodában. Persze, nem lehetne képességek szerint különválasztani a gyerekeket. Egy osztályba járatni a leendő utcaseprőt a leendő matematikussal. Mert így demokratikus. Megjegyzem, minden ismerősöm igyekezett gyermekét a magasabb szinten oktató intézményben elhelyezni, nem a közeli iskolát választotta. Mert már gyermekkorban eldől a sorsa, hogy fizikai, avagy szellemi képességeit bontakoztatják-e ki.
Az oktatásügyet ki kellene venni az állam kezéből, helyette a falu polgármestere szabja meg az oktatás irányát, mondják.
Az ellenzéki pártok a jelentős pénzigényüket a gazdaság 1-2 év alatti fellendítése által kívánják biztosítani, bár ezt a fellendítést nem nagyon piszkálták.. K.Ágnes a stadionépítésekről irányítaná át a pénzt az oktatásügybe. Ez jól hangzik, de honnét van a pénz stadionokra? Mert, hogy nem az adónkból, az biztos..
A megszólalók folyamatosan gazdag és szegény gyerekeket emlegettek. Mert a gazdag gyerek bizonyára okos, a szegény meg hülye. Mintha bizony a gyerek képessége a szülei tisztességével lennének fordított arányban.. Valahogy el sem tudják képzelni, hogy a gyerek (és a szülő) képessége nem a vagyoni helyzetükkel arányos. Mintha sosem hallottak volna még az IQ-ról. Talán ezért is követelte az egyetemi tanár a gondolkodási képesség fejlesztését. Ugye, ő még a régi iskolarendszerben tanult, nála ezt a tulajdonságot nem fejlesztették ki. Neki mondanám: Lehetsz jó képességgel és szorgalommal egyetemi tanár, de ha azt az "isteni szikrát" nem kaptad meg születésedkor, akkor sosem fogsz felfedezni semmi újat.
Amivel egyet lehet érteni velük: A papír alapú oktatási anyagot elektronikusra lehetne cserélni. S akkor többféle tankönyv sem kell, hanem azt az anyagot töltetik le a diákkal a laptopjára, amelyiket a pedagógus akarja. Gyors, olcsó és rugalmas rendszer. Ezzel is választ adva K.Ágnes azon állítására, hogy az otthon nagy könyvtárral rendelkező családok gyermekei előnyben vannak. A saját lapidáriummal rendelkezőké meg már a szuperelőny, mi ?!

Érthetetlen, hogy a rendőrség miért változtatott demokratikus módszerein, amelyek már 2006-ban beváltak ?! Nem a szülőket kell vegzálni pénzbirsággal, hanem jól megrugdosni (á la Gyurcsány) a földre vitt diákot. Meg egy kis gumilövedék, aztán bírósági hercehurcák még véletlenül arra járó személyekkel szemben is. Mert miért is kellene egy spontán tüntetéshez engedély?
A Hit Gyülekezete meg is kérdezi a nagyérdeműt a büntetés jogosságáról:
1. Jogos a bírság, mert demonstráció után még vonultak az utcán.
2. Megfélemlítés a bírság, amely rossz időkre emlékeztet.
A csúsztatás pedig nem hazugság, ugye, Simon András ?! Mondjuk a gyülekezetnek annyiban igaza van, hogy 2015-ben a nyugatiak által ránk zavart 1 millió migráns is büntetés nélkül lépte át az országhatárt iratok nélkül, pedig az akkor még szabálysértésnek számított, mint a piros lámpánál való áthaladás. 50 ezer forintjával szép pénzt kaszálhatott volna az állam!

Érthetetlen, amiért sok szülő nem akarja csemetéjét Eszetlen Elek leszármazottja mellett taníttatni. Pedig némelyik gyerek komoly "felszínen maradási tudást" hoz otthonról az iskolába, tanulhatna tőle gyermekünk. De a szülő már csak ilyen.. Jólnevelt, normális gyermeket szeretne csemetéje osztálytársának tudni. A leendő pedagógusa pedig "summa cum laude" legyen.
Persze, vannak álszent szülők, akik mindezt akarják a saját gyermeküknek, de a szomszéd gyerekét erőszakkal Lumpen Lőrinc gyerekével zárnák össze "épphogy tanár" felügyelete alá.

Éltanulók
A tavaszi felvételi eljárásban összesen 107 695-en jelentkeztek. Ez nagyjából megfelel a 2012-2017 közötti adatoknak, ezekben az években mindig 100-110 ezer között volt a jelentkezők száma.
Egy magyar éves korosztály cca 90 000 fő. Ebben a retardáltak is benne vannak. Továbbá számosan nem folytatják középiskolai tanulmányukat. Sokat mondunk, ha 50 000 fő felsőfokon továbbtanul. Vajon miként jön össze jelentkezőben ennek több, mint duplája ? (külföld, másoddiploma, új próbálkozás..) 2003-ban még 50 878-an tanultak költségtérítésesként egyetemen vagy főiskolán, 2014-ben már csak 17 060-an (nem?) fizetnek a felsőfokú tanulmányaikért.

Maradvány érték Visszafejlődnek?
Törley Katalin. Hozzátette, hogy az eredmények azt mutatják, hogy a szakiskolákba járó 10. osztályos fiatalok nem érik el a hatodik osztályos általános iskolás gyerekek szintjét matematikai, és szövegértési kompetenciák terén.
Sokan hiányolják a külön oktatási minisztert, akinek hiánya okozza a tanulók visszaesését. Régi közhelyünk: "Kutyából nem lesz szalonna!" A "Tanítanék Mozgalom" emel szót az oktatás szinvonalával kapcsolatosan. El kellene zavarni azokat a tanárokat, ahol nem képesek a debil gyereket orvossá nevelni ?!

Majd az újságíró is felfogja, hogy nem a miniszter személyén múlik a diákok teljesítménye.
Ugye, a legéletképesebb majd 1 millió fiatal lett külföldre űzve az EU csatlakozás után. A maradék gyermekei tanulnak most itthon. Akik IQ-ja értelemszerűen elmarad a megszokottól. Különösen igaz ez az ország elmaradott területeire, ahonnét nem csak külföldre, hanem a még prosperáló hazai nagyvárosokba húzódott a jobb képességű réteg. Így egyes vidékeken már valóban csak a finn iskola segíthet, ahol ugyan nem lesz okosabb a gyermek, de legalább jól érzi magát.
Szervezheted bárhogyan az oktatási rendszert, buta gyermekből csak a jóisten tud zsenit faragni. S buta apának a gyermeke is nagy valószínűséggel ostoba lesz.

Időjárás jelentés

Klimaváltozás és következménye
Mintegy 150 millió fejlődésben visszamaradt gyermek él ma a világon, és folyamatosan növekszik az éhező emberek száma, ami 2017-re már elérte a 821 milliót. Ez annyit jelent, hogy minden kilencedik ember éhínségben szenved – derül ki az ENSZ 2018-as A világ élelmiszerbiztonsági és élelmezési jelentéséből.
Növelni kellene a népszaporulatot az éhező térségben!

Mithra szólt
Egyelőre nem tudni, miért szálltak meg az FBI emberei egy új-mexikói csillagvizsgálót. Az épületet teljesen kiürítették, csak az ügynökség munkatársai tartózkodhatnak a közelben. Az összeesküvés-elméletek hívei szerint az obszervatórium munkatársai valami olyasmire bukkanhattak, amire nem lett volna szabad. It's been more than a week, and a National Solar Observatory (NSO) facility in New Mexico is still closed for an undisclosed "security issue." Klimaváltozás.
Pár nap, s meglett a magyarázat! Egy bűnözőt keresett az FBI a napvizsgálónál. De a bűnözők több országban is a napfigyelő állomásra menekültek. in June 1987, the Culgoora Optical Solar Observatory was closed down. Amatőr. Ismét dolgozik a Napvizsgáló. On Sept. 6, the FBI raided the National Solar Observatory (NSO) in Sunspot New, Mexico, evacuating the facilities, as well as the local post office.

Mégsem a marhafing a felelős?
A furcsa, néhány pillanatig tartó, hatalmas, hullámszerű jelenségek általában az Antarktisz irányából érkeznek. A folyamatosan örvénylő színes foltok közt, teljesen idegenszerűnek tűnnek, vagyis arra gyanakodnak, hogy mesterséges eredetűek, és mi más lehetne a céljuk, mint a globális időjárás-manipulálása. "Tudományosan" beszélve Afrikáról. Hitler rászabadítása a világra ehhez képest semmiség.

Irány a Mars!
Ha már egyszer üvegház lett a bolygónk: Üvegházhatásnak nevezzük azt a jelenséget, amely során a napsugárzás be tud hatolni egy adott rendszerbe (pl. egy valódi üvegházba, vagy a Föld légkörébe), de a felszínről visszasugárzott energia egy része nem jut ki belőle, mert a külső határoló fal (üvegház esetén az üveg, a Föld esetén a légkörben megtalálható üvegházhatású gázok) nem engedi ki.
Értsük! A nagy energiájú, rövid hullámú fényt az üveg és a marhafing átengedi, de a hosszú hullámú hősugarakat visszaveri. Vagy elnyeli? Ezért is olyan jó hőszigetelő télen az üvegfal. Vaj mi a törésmutató értéke az infravörös hőhullámokra a marhafingnak ? (metán = 1,0004823 = sinus beesési szög/sinus törési szög) A nap fénye felmelegíti a talajt, ahonnét a hő sugárzással és vezetéssel távozik. Illetve, a párolgás miatt energiaveszteség történik. Éjszaka csak hőveszteség van. Üvegházhatás nem a sugárzási veszteség, hanem a hővezető veszteség hiánya miatt lép fel. A ritka magas légkörben nincs jelentős hővezetés, ott a sugárzás dominál. Mivel az infrahullámok számtalan irányból és szögből érkeznek a metánréteg határára, egy részük eléri a határszöget (cca 4 %) és visszaverődik. Mellesleg a kisugárzás nagyjából állandó, de a beérkező energia mennyisége éjszaka, télen elenyésző. Szkeptikus (Idegenek piszkálják a Napot, USA időjárás szabályozási próbálkozás..) Megfigyelés alatt: számos szonda lesi a Napot. A lap megemlíti a Holdnak Föld felőli oldalát, mint elvékonyodott, kráterekkel teli területet a túlsó oldallal ellentétben. A meteorzápornak a bolygónk felől kellett érkeznie, így mi is kaphattunk belőle rendesen. Csak bizonyára a tenger takarja..

Ahogy elkezdődött 1967: Az év májusának második felében lezajló esemény G5-ös, tehát a lehető legmagasabb besorolású napvihar volt. A csillagból kiáramló sugárzás, mágneses mezők és gázok május végén ütköztek a Föld légkörével, megzavarva többek között az Egyesült Államok rakétaelhárító radarjait is.

Az üvegház és a légkör fizikája kissé eltérő. Képzeljünk el egy üvegházat, amelyik a Ráktérítőtől a Baktérítőig ér! Ugye, ha egyik végében nyár van, akkor a másik végében tél. S a kialakukó eltérő hőmérséklet miatt szél kele most, s kiegyenlítődik a hő. Mivel ilyen hosszú üvegházat nem építenek, így kiegyenlítődés sem lép fel. A Föld légkörénél is az a helyzet, hogy a szél és a tengeráramlatok egyik helyen hűtenek, a másik helyen fűtenek. (Golf!)
Most a rettegők azt állítják, hogy a beérkező napenergia csapdába kerül, mert a légkör átengedi a napfényt, de a vissza irány infravörös sugárzását a széndioxid, metán stb elnyelik, illetve visszaverik a földre. Így egyre melegebbek a a nappalok. A melegebb levegő nagyobb viharokat okoz, hiszen a hő igyekszik kiegyenlítődni. Ezek szerint a szélgépek előtt nagy jövő áll. Mint elemis tanulmányainkból ismerjük, a halmazállapot változás nagy energiákat emészt fel. Ha pl (tenger)vizet pumpálnánk a sivatagokba, azzal jelentős hőmérséklet csökkenést idézhetnénk elő. A pumpákat napelemek is működtethetnék.. Ha félnénk, hogy sós lesz a talaj, akkor folyóvizzel is történhetne az elárasztás. Ne menjenek a nagy folyók a tengerekbe! Költségesebb megoldás lehetne a nagy tükrök kihelyezése, amelyek a napfényt visszavernék a világürbe. Ennek kényelmesebb változata a világűrbe felvitt árnyékoló fóliamezők az egyenlítő felett pár száz km-rel. Melyeknek nem ártanak az időjárási anomáliák, legfeljebb a meteorzáporok.

Trump és a klimaváltozás
"Lehet, hogy van, de majd elmúlik." Elképzelhető, hogy Trump nem a Blikk újságból nyeri információit. A mi zöldjeink szerint Trump tanácsadói gyengék lehetnek. Csóró ország, ennyire futja.

Nagy esők jönnek.. Cudar hidegek jönnek: te felkészültél már?. Add már, Uram az esőt még november 6-án is 21 fok várható.

Hivatásos rettegők
Az Európai Bizottság intézménye (Joint Research Centre) szerint a klímaváltozáshoz párosul a valaha volt legnagyobb mértékű népességnövekedés, ami öldöklő versenyt eredményezhet az egyre szűkösebbé váló erőforrásokért.
Szeretnék mindenkit megnyugtatni: Nem lopják a marslakók a vizet. Bolygónk vízkészlete állandó, csak a száraz és vizes területek cserélhetnek helyet. Az ENSZ-nek pedig fel kellene világosítani fekete bőrű testvéreiket, hogy a nyakló nélküli szaporodás a semmire nagy bajt hozhat rájuk. Nem szabadna a terület népesség eltartó képességét lényegesen túlterhelni. Ha rosszmájú lennék, akkor javasolnám, hogy a bajba jutottakat fegyverrel segítsük ki, hogy megvédhessék önmagukat.

Más is gondolt erre
Megdöbbentő javaslatuk a sivatag elárasztását tárja a nyilvánosság elé, amely szerintük a "hasznos algák elszaporodásával" csökkenthetné az atmoszférában az üvegházhatást okozó gázok káros hatásait.

Nektek már harangoztak
A 1,5-2 Celsius-fokos forgatókönyv számos modellje is kimutatja a küszöb rövid időn belüli átlépését, ami több fokkal megemelheti a bolygó hőmérsékletét, még mielőtt a szén-dioxid-leválasztási és más technológiák visszafoghatnánk a folyamatot. Sötét jövő Láthatatlan anyagot láttak a tudósok érkezni a bolygórendszerünk felé.

Tűz van, babám!
Sajnos számolnunk kell azzal, hogy olyan helyeken is megjelennek majd erdőtüzek, ahol korábban nem volt jellemző.
Mindenhez én sem értek, de nem lehetne az erdőket nyiladékokkal felszabdalni s a nyiladékokat nehezen égő fákkal szegélyezni?

Hívők
Folytatjuk a harcot az időjárás megváltozásával szembe. Csak a testünkön át! Lehet, hogy a végén ingyen kapjuk az elektromos autót, csak le kell adni érte a régi benzinest? A marhákat eltesszük láb alól, mert a végbélszél fokozza a felmelegedést. A széndioxid is problémás, s ugye, az ember mit lélegez ki?! Csökkenteni kell a népsűrűséget. Gyermekszülési adó?

A jelenlegi globális felmelegedés 80%-ért az emberi szén-dioxid-kibocsátás okolható. Légzés: Összesen kb. 2 liter oxigén kerül a szervezetbe egy perc alatt és 1,9 liter szén-dioxid távozik. Vagyis 1 ember naponta cca 2600 liter széndioxidot termel. De 7 milliárd ember él a bolygón, s számuk növekszik. Napi 15 milliárd köbméter széndioxid. Az erdőket meg kivágjuk papírzacskónak..

Az erdő Egy idős fa évi oxigénproduktuma közel 200 kg, vagyis több mint egy ember évi felhasználása. Egy autó évi oxigén-felhasználása 5000 kg, azaz ezt már 30 fa tudná pótolni. Hazánkban van 4 millió gépkocsi és cca 20 millió emlős állat. Vagyis a jó levegőhöz mintegy 150 millió fa szükséges. Darabra a becsült faállomány alapján minden emberre 400 fa jut. Ez pedig semlegesíteni tudná az emberek, állatok és a gépjárművek széndioxid kibocsátását. De ott van még a fűtés és az ipar... S nem mindenütt található erdő. Igaz, az óceánok is elnyelnek CO2-t.

Bankár álom - Lecsökkentjük a marhák számát. A bankárok asztalára azért maradna. Szerintem viszont a népsűrűséget kellene csökkenteni. Első időkben azokon a területeken, ahol a terület népesség eltartó képessége alacsony. Vagyis leállítani a túlszaporodást. Európa határait lezárni. Az ellenkező véleményen levőket Afrikába tanácsolni, ahol bátran élhetnének együtt az analfabétákkal. Ne a migráns jöjjön ide, hanem a migránsbarát menjen Afrikába! Élj vele boldogan, áldásom rád!

Azt mondja a tisztességtelen ember, hogy fogjuk vissza a széndioxid kibocsátást, mert az klimakatasztrófához vezet. Ha sikerül jól visszafognunk, akkor a kvótából a felesleget eladjuk pénzért, nehogy másoknak is vissza kelljen fognia magát. Ha fizetsz, akkor szennyezhetsz! Búcsúcédula a középkorban.

Időutazó: Borzalmas időjárást ígér 2019-re.
A felvételeken Noah néhány, "jövőből származó könyvoldalt" mutat be, amelyek bizonyítják az elmondottakat. "2019 januárjától 2020-ig, januárban eddig soha nem látott mennyiségű ufó jelenséget láthatunk majd. Mindenhol ott lesznek. (...) 2019 februárjában egy hatalmas hóvihar sújtja majd a középnyugatot, számtalan várost letarol majd. A történelem eddigi legnagyobb hóvihara lesz."

Félelemkeltők
Itt a pokol, megkongatták a vészharangot a meteorológusok.
Az NOAA adataiból kiderül, hogy 2018-ban az átlaghőmérséklet 14,69 Celsius-fok volt, ami 0,79 Celsius-fokkal melegebb a 20. századi átlagnál.

Heureka
Megtalálták a megoldást a klimaváltozásra. El kell takarni a Napot! Aztán sarkvidéki hideg lesz mindenütt.
Szerintem pedig elég lenne egy pár km-es napelem sáv az egyenlítőnél. Alatta árnyék, ami nem fűt, hanem hűt. A kinyert villamos energiát a közlekedés stb hasznosítaná. Továbbá bővíteni a térítők közötti vízfelületet. A párolgás hőelvonással jár. Aztán majd csak elkészül a mesterséges időjárás szabályozás..

Zsolt nem vagy egyedül!
Szerencsére még a normális emberek vannak többségben. De megértem, hogy undorral tölt el két buzi csókolódzása. Mondjuk, a heterok nyílt területi smárolása sem igazán oda való látvány. Mindent a maga helyén és idejében! Viszont én nem vagyok homofób. Nem félek a homokosoktól. Csak látni nem szeretem őket. Mármint akcióban. Mert a legtöbbjükről nem lehet megállapítani a betegséget ránézésre. De ha mellettem csókot váltanak, akkor egy halom siklókígyó jut eszembe. Ami nem veszélyes, csak undort keltő. A buzi csak akkor veszélyes, ha hatalmat kap. Mert első dolga lesz azzal visszaélni. Ahogyan a túlfűtött, szexhiányos heterók a nőket zaklatják, a hasonló buzik a fiúkat.

Pótkaja rettegőknek
A NASA előrejelzése szerint ugyanis kevesebb mint egy hónap múlva gigászi méterű aszteroida halad majd el a Föld mellett. A 2000 QW7 jelzésű égitest szélessége a 290-650 métert is elérheti, míg a világ legmagasabb épülete, a dubaji Burdzs Kalifa 828 méter magas. A világ legnagyobb aszteroidája közeledik.

Rettegj tovább!
Az óceánok mélyén hatalmas mennyiségben lerakódott fagyott metánról, a metán-hidrátról szinte mindenki hallott már. A metán-hidrát szilárd anyag, de instabil elegy, amely alacsony hőmérsékleten képződik metánból a tengerek mélyén, a tengervíz keltette nagy nyomás alatt 1000-1500 méteres vízmélységben, 5 °C körüli hőmérsékleten.
Már napjainkban is úgy becsülik, hogy az óceáni aljzatról felszabaduló metán nagyjából 20 százalékát teszik ki az üvegházhatású gázoknak.

A bankár és egyéb állatfajták.
Az N-Tv.de német televíziós és hírportál azt boncolgatja, nem kéne-e atomenergiával helyettesíteni a fosszilis energiahordozókat – és ezzel megmenteni a Földet. A fő probléma ugyanis a szén-dioxid kibocsátás, és az atomenergiával ezt nagy mértékben csökkenteni lehetne.
A németek rég bezárták atomerőműveiket a zöldek nyomására. Ma a francia atomerőművek termékét vásárolják. Fizikatanártól kérdeztem a széndioxid kapcsán. Szerinte már az egész Földet beborítja a levegőnél nehezebb széndioxid. (Csoda, hogy levegőt kapunk?) Szerinte az afrikai napfény ereje érvényesűl az "üvegházban", a felmelegedett levegőt pedig a szél sodorja hozzánk.
A sötét zöldeknek továbbra is a faültetést javasolnám. Abból baj nem lehet. Meg az ausztrál napelem elterjesztése is jó lehet.. (Jelenlegi ár 1/30-ad részéért.)


Üvegház video

Egy bértollnok álláspontja
Áder szavai után tényleg elkezdhetünk aggódni. Lehet, hogy a köztársasági elnök nem hallott arról, hogy az Orbán-kormány júniusban megvétózta az EU 2050-as klímacéljait? Márpedig miközben a hazai kormányt hidegen hagyják a klímaváltozás fejleményei, a Fidesz országgyűlési képviselői egyenesen bojkottálták a parlament múlt heti vitanapját a klímaváltozásról.
Mint látjuk, szellemileg gyengébb embertársaink még mindig a búcsúcédulák bűvöletében élnek, s a szerencsétlen széndioxidot kiáltják ki főbűnösnek. Amely nélkül nincs élet. A klimaváltozás valódi okáról nem esik szó..
Ilyen ostoba konferenciákra össze lehet rántani a vezető politikusokat, de a migráns importőrök bebörtönzéséért senki sem áll ki. Juncker és a FRONTEX vezetője még ma is szabadlábon..


Finnugor MTA hasonló szintű tagja
És akkor a szén-dioxid, ez a sokoldalú gáz, az élővilág legfontosabb C-forrása fulladást okoz, kiszorítva az oxigént, értágító hatással is bír, gátolja az infravörös sugarak terjedését, így a levegő hőmérsékletét befolyásolja. Ez utóbbi vezetett a globális felmelegedéshez, az üvegház hatáshoz a CO2 mellett egyéb, ún. rövid élettartamú szennyezőkkel (SLCP = short lived climate pollutants), mint pl. a black carbon (BC), hydrofluorocarbon (HFC) troposzféra ózon (O3) metán (CH4), dinitrogén-oxid (N2O) gázokkal (kb. egyharmad rész) együtt.
A széndioxid 32 oC felett nem cseppfolyósítható, és -78 oC alatt szilárd halmazállapotú. Földünkön vigyázni kell, mert nehezebb a levegőnél, s szélcsendes időben megülhet a mélyedésekben, ami fulladásos halálhoz vezethet(ne), ha olyan sok lenne belőle a légkörben. A Vénusz bolygó széndioxidja viszont átengedi a hősugarakat a Földdel ellentétben. Bár annyit hazudtak már "tudósaink"...
A bolygónkon már volt néhány felmelegedés és lehűlés. Talán a kőkorszaki szaki sokat autózott, vagy sötétzöld harcosként repülővel ment a klimakonferenciára, akár kettővel is, mint most Merkelék.
A Föld kialakulásakor a kőzetekből vulkáni eredetű széndioxid szabadult fel. Mivel nem volt folyóvíz készletünk és növényvilágunk, a felhalmozott széndioxid visszaverte a hősugarakat, s nem engedte lehűlni a földet. Azóta is sokak talpa alatt ég.. Ugye, vízgőzök is szabadultak fel, ami tovább fokozta a hőmérséklet emelkedését. Aztán Isten megteremté a növényeket, amelyek falni kezdték a széndioxidot. Midjárt csökkent a forróság, ráadásul oxigén került a légtérbe. Levegőt kaptunk.
A légkör hőmérséklete km-enként 6 oC csökkenést mutat. A troposzféra tetején már - 60 oC van. Ez a sztratoszférában újra felmelegszik, akár 0 oC is lehet. A mezoszféra tetején már -80 oC van, ahol a széndioxid szilárd halmazállapotú lesz (szárazjég).
A jégkorszak végén nagyon magas volt a légkör széndioxid tartama. Napjainkban hasonló magasságot ér el. Ha szoros a korreláció a szén-dioxid és a hőmérséklet között, akkor lehet, hogy jégkorszak lesz?! A dihidrogén-monoxid a fő felelős! Az aeroszolok okozta kis-cseppes felhőknek nagyobb az albedoja, ergo visszaverik a napfényt, mi által csökken a felmelegedés? S a kis-cseppes felhők élettartama hosszabb.

Klímabiznisz - Egy gyerek mögé bújva
Hegedűs Barbara a klímapártiakat akarta védeni, de elszúrta! Ugyanis senki sem vitatja a klímaváltozást. Mindenki érzi a bőrén! csak az okokat vitatjuk és a szükséges intézkedéseket. Sokan nem hiszük abban, hogy a légkör 32/100 000 részét kitevő szén-dioxid a felelős a felmelegedésért. meg a marhafing.. A klímakonferencián csak az arra felkértek szólalhattak fel. (Vagyis nem konferencia, hanem előadás sorozat volt.) A gyereket is meghívták, aki saját vitorlásán szelte át az óceánt a zsebpénzén felfogadott tengerészekkel. Szemben vele a német kormány 2 repülőgéppel ment az újvilágba. Egyiken 50, a másikon 15 fővel.
Gyermek ésszel: Akciója magányosan indult, amivel elsősorban a svéd politikusokat kívánta rávenni, hogy sokkal többet tegyenek a klímaváltozás ellen, illetve követelte a szén-dioxid-kibocsátás leállítását. Ne bocsáss ki széndioxidot! Ne lélegezz!

A klímabiznisz hívei a középkori búcsúcédulákhoz hasonlóan pénzt akarnak kicsikarni a széndioxid kibocsátást nem csökkentőktől. Ha fizetsz, bűnözhetsz!

Alacsony a kerítés
Nem tudhatják, mi okozza a klimaváltozást, de tüntetnek a leállításáért. Gondolom, az 50. szélességi fok alatt.

Klímaváltozás Montana
Szeptember végén 2 nap alatt fél méter hó esett. A jelzett fokok Fahrenheitben értendőek. 0 oF = - 18 oC. [32 oF = 0 oC.] Tavaly is rekord hidegeket mértek az USA-Kanada határon.

Putyin sem okosabb a brüsszelieknél, csak nem kell neki széttenni a lábát Rócsildéknak.
S az oroszoknak direkt jól jön egy kisebb felmelegedés. Amit nem a marhafing okoz! Mi történik a Nappal?
Vajon a ruszkik is érdekeltek a szén-dioxid bizniszben?

Világbéke
Mint elmondták, a 16 éves aktivistát Nobel-békedíjra is jelölték. Olyan nagy emberek közé, mint Nelson Mandela, Jasszer Arafat, Kofi Annan, Desmond Tutu, Martin Luther King, vagy a migránsimportőr "Orvosok Határok Nélkül", s az USA volt elnöke, Barack Obama. Láthatóan néger is lehet Nobel díjas.

és most hűvös van 2019.10.08.
Megdőlt a napi hidegrekord, mínusz hat Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékletet is mértek kedd hajnalban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ökokatasztrófa közeleg
Túl nagy mértékben növekszünk, túl sokat fogyasztunk, túl sokat termelünk, a föld tartalékai pedig – mivel nem tudnak olyan ütemben újratermelődni, mint ahogy mi kiszipolyozzuk – egyre inkább fogyóban vannak. Ráadásul a világot évezredekre elárasztottuk műanyaggal, a légkört pedig üvegházhatású gázokkal. Az átlaghőmérséklet egyre inkább nő..
Nigériai bikákat kellene importálni a német nők számára! Azok nem olyan szaporák, mint a német férfi.

Nem számít a szén-dioxid!
Valószínűleg rakéta vagy drón csapódhatott bele egy iráni hajóba a Vörös-tengeren, egy szaúd-arábiai kikötő közelében, ami nyomán nagyot ugrott a kőolaj árfolyama.

Ostobák klímája
Angol Központi Bank elnöke. Mark Carney szerint a cégeknek és iparágaknak a nulla szén-dioxid-kibocsátás felé kell haladniuk, ha életben akarnak maradni.
Jóember! Ne lélegezz, s nulla lesz a szén-dioxid kibocsátásod! Na, kezdd!

Kilépő
Az Egyesült Államok hivatalosan is tájékoztatta az ENSZ-t, hogy kilép a párizsi klímaegyezményből, megkezdve ezzel a kilépés hivatalos folyamatát, amely a 2020-as amerikai elnökválasztást követően zárulhat le és akkortól lép majd hatályba.
Ezek a képzetlen amerikaiak nem tudják, milyen veszélyes a marhafing. Meg, hogy ők lélegeznek! Kellene egy okos sötétzöld, aki feltárja a széndioxid káros hatását. Pl hogy jobban nőnek tőle a növényeink..

Gergely szellemi társa.
2040-re elolvadhat az Északi sarkon a jég, több helyen vízhiány alakulhat ki, mely tömeges migrációt válthat ki, de tiszta levegőjű, zöld, békés, nyugodt városokban is élhetünk addigra, csak rajtunk múlik. A legfontosabb, amit tehetünk a klímaváltozás megfékezése érdekében az, hogy beszélünk róla.
Zárjuk be Ferihegyet, együnk rovarokat, csökkentsük a népszaporulatot. (vízhiány, széndioxid kilélegzés..) Viszont az én tudásom szerint a legnagyobb üvegházhatást kiváltó anyag a dihidrogénmonoxid. Gondoljunk a felhős ég alatti melegebb éjszakákra!

Valamin csak rettegj! A CEU oktatója, Csaba László szerint nagy válság jön. Véleménye szerint a következő nagy gazdasági válság már közel van, csak éppen az időpont és a visszaesés mértéke nem ismert. Meg eső is lesz és balesetek..

Persze, mindenki tudja, hogy az eurozóna bajban van. Fülig eladósodott PIGS államok, de a franciák is csehül állnak. Patika: Nagy az energiapazarlás. Gondoljunk a szírek 5 éves bombázására! Mit eszik egy anyahajó és egy suzuki?

Limit: A jelentés a Föld és az emberi világ kölcsönhatását vizsgálta, és nyolc paramétert fejtett ki: a világ népessége, születési és halálozási ráta, egy főre jutó szolgáltatás, egy főre jutó élelmiszerkészlet, egy főre jutó ipari termelés, nem megújuló energiaforrások, maradandó környezetszennyezés.
Ingyen fogamzásgátlót kellene osztogatni a majmoknak! Ne legyen túlszaporodás.

Válság jön Botcsinálta közgazda
Gondoljunk bele! Ha összeomlana a pénzügyi rendszer, akkor a világ urai is lapátra kerülnének. Mert a dolláron keresztül uralkodnak.
Hídavatás előtt
"Durva és mélyreható változások következnek hamarosan világszerte Ray Dalio, a neves hedge-fund vezér szerint, a jelenlegi gazdasági rendszer ugyanis hosszabb távon fenntarthatatlan. Az ingyenpénz, a hatalmas államadósságok mellett a nyugdíj- és egészségbiztosítási rendszerek fenntarthatatlanok. " Nyugdíjas, kinek gyermeke nincs, vagy messze külföldre távozott. Ha bevétele sincs. Mit fog enni? Miből fizet rezsit? Mert a keselyük majd eltemetik. Vagy szappant főznek belőle.. Különben ingyen pénz nincs. Csak egyesek dolgoznak mások helyett. Ha nem lesz ember, harcol a gép..

Gyanum szerint a bankrablásos filmeket is a bankok finanszírozhatják. Ezzel is megerősítve a hitet az egyszerű emberben, hogy az a színes papírdarab akkora érték, amiért az életet is érdemes kockáztatni. Mellesleg hogy is van ez? nyugdíjra nincs pénz, de bevándorlókra - ingyen eltartásra - van?
Küzdj a klímaválság ellen! Használj kevesebb energiát! Elég neked télen a 18 fokos lakás, nyáron pedig a 30 fokos! Vajon a Szíriára ledobott bombák mennyi energiát pazaroltak el? S egy hadgyakorlat anyahajóval?

Magyarországnak reális lehetősége van arra, hogy a klímaváltozás nyertesei között legyen - mondta Áder János köztársasági elnök szerdán Budapesten.
Van még olyan hülye, aki ezek után is a klímaváltozás ellen beszél ? Nem akarja, hogy országunk nyertes legyen végre valamiben ?!

Velencei kalmár Pun-ish-ment
Luigi Brugnaro polgármester úgy fogalmazott, katasztrófa érte őket, amely maradandó nyomot hagyhat városukon. A polgármester szerint drámai a helyzet, az anyagi károk jelentősek. Brugnaro azt is mondta, hogy az áradás a klímaváltozás eredménye.
Ugye, a nagy esőzések miatt kiáradt a tenger. Vajh mennyi víznek kellett leesni, hogy az Adria megáradt? A többi adriai városnál mekkora a vízszint emelkedés? Megtanulhatták az ostoba politikusok, hogy tudományos vita nem szavazás kérdése. A klímaváltozás okait nem a politikusoknak, hanem a tudósoknak kell behatárolni. S kiröhögni a sötétzöldeket, akik a széndioxidot okolják még mindig. Mi okozhatta a velencei áradást? Tudnak már az amik cunamit generálni? Vagy annyi víz folyt be a Gibraltári-szorosnál, hogy megnőtt a Földközi-tenger szintje? Esetleg egy déli szélvihar felkorbácsolta az Adriát? Mi van Triesztnél? Dubrovnik csapadék: 198 mm november első fele. Fiatal koromban még újhold idején volt a szuper dagály/szökőár. (Fiume: 6 cm az árapály.) Várható időjárás.

Oknyomozók
Komoly gondot jelent az alacsony légnyomás, és a vele jelentkező viharos szelek, valamint a jelentős mennyiségű csapadék. Ehhez pedig jön a telihold, mely növeli az árapály tevékenységet. Ezek együtt eredményezik azt, hogy a város több, mint 85%-ka víz alatt van. [12.-én valóban 140 km/h DK szél volt a mai 25 km/h helyett.]
Hány mm eső volt az Adrián? A telehold miért északra húzza a tengert ? Mondjuk a Hold pályája max. 23,5o +6o = 29,5o. Velence szélességi kör 45,5o. Teleholdkor dagályminimum. Na elmentek ám...

Fel fel, ti rabjai a földnek
A sötétzöldek ismét akcióba lépnek.
"A klímavészhelyzet korunk legégetőbb problémája. Rajtunk áll, hogy erre a problémára megoldást találunk-e, vagy a kényelmes közönyt választjuk. Egy generáció gondolkodása és tudatossága a tét. Itt az idő a cselekvésre"
A cselekvés pedig abból áll, hogy beszélgetünk róla és meglátogatjuk csoportosan a parlamentet. Inspiráljuk a politikusokat, hogy szavazzák meg Archimedes törvényét. mert attól lesz az elfogadható.
Nem az akadémikusainkat kellene ösztökélni a probléma feltárására, az elhárítás módjának meghatározására? Épp ideje, hogy az emberiség kijavítsa a Nap működésének hiányosságait. Legfeljebb, ha eltolják, akkor felperzselik a Földet. Mert ép elméjű ember a széndioxidos mesében nem hisz!


Az Europa parlament vészhelyzetben. Nem fognak csinálni semmit, de óriási összegeket fognak eltüntetni a klímaváltozás visszafordítása címén. S annak, akik még a változás okát sem ismeri, bármi beadható!

A FIDESZ is támogatta a kihírdetést. Ha csak az kell a majmoknak.. De mikor kezdik tanulmányozni a Napot?

Klikkesedés
A döntés értelmében a Bizottságnak biztosítania kell, hogy minden európai javaslat a maximum 1.5 Celsius fokos hőmérséklet-emelkedést szolgálja. Ezen kívül az uniónak 2030-ig 55 százalékkal kellene csökkentenie a kibocsátást ahhoz, hogy 2050-re klíma-semleges legyen. Illetve a hajózástól a repülésig, mindenhol csökkenteni kell a globális kibocsátást.
Az emberek felét likvidálni, mert széndioxidot bocsátanak ki. Az autók felét bezúzni, a grippeneket szintén. Építeni egy Paks III-at a szénalapú energiahordozók pótlására. Marhahús helyett egyetek sült rovarokat. Reggelente imádkozzatok Mammonhoz..

Tüntessetek
Ha elég sok ember kivonul az utcára, akkor rendbejön a Nap működése. Feltételezve, - de nem megengedve - képzeljük el, hogy a széndioxid fűti a bolygót. Európa hiába fogja vissza magát, ha a többi földrész nem teszi. Én felszedem az elejtett szemetet, más senki. Az utca szemetessé válik. Vajh mit szólna ez a lefizetett tüntető nép, ha elkoboznák az autóját, mert az környezetszennyező. Járjon kerékpárral, mint a kínaiak tömege pár éve. Ha esik, ha fúj.. a szénalapú fűtési rendszereket betiltanák: használjon mindenki több milliós napelemrendszert, vagy villanyfűtést, amihez újabb paksi bővítés kellene.

Egy tüntetés képei. A medvemamának nem kell félni! majd bekerül egy állatkertbe. Vajon megkérdezte valaki a tüntetőket, hogy mi okozza a klímaváltozást? Mint látjuk, zömében gyerekek és ledolgozott nők mentek ki hülyegyereket játszani. Nagy Karácsony - kis Karácsony: kisült már a klímaváltozás oka? Vagy csak tüntettek a semmiért senki ellen? Esetleg fenntartások nélkül végrehajtják a New York-i ukázt?
Amikor egy politikus szakembernek képzeli magát. S hatalmat, pénzt helyez ostoba gondolatok mögé. Tudjuk, hogy az ember oxigént lélegez be és széndioxidot lélegez ki. Azért nem kéne népírtást végezni, hiszen a széndioxid a növényeink éltető eleme. Vagyis hasznos anyag. Zöldek! Álljatok ki a széndioxid megmentéséért!

A gondolatok nélküli ember
Tessék szíves lenni elmagyarázni: Ha a hatalmas széndioxid tömeg megakadályozza az infrared sugárzás kijutását a bolygóról, ugyanez a tömeg a Nap felől érkező infraredet átengedi?

Rócsild pénzén: Meteorológiai Világszervezet napokban közzétett jelentése szerint rekordszintűre emelkedett a légköri szén-dioxid-koncentráció 2018-ban, ilyesmi pedig több millió évvel ezelőtt fordulhatott elő utoljára.
Az üvegházhatás kétharmadáért a szén-dioxid felel, és több száz éven át megmarad a légkörben.
Nem is a vízgőz, hanem a légkör 32/100 000 részét kitevő, a levegőnél nehezebb széndioxid a "bűnös". Ezek a sötétzöldek legszívesebben megfojtanák a növényeinket! Most, hogy a Rócsildék szerint a klímaharc elbukott, mi ellen fogunk tüntetni ?! Mellesleg a széndioxid nem marad a légkörbe több száz évig. Télen, amikor nincs zöld világ, akkor felgyarapodik, nyáron lecsökken a szintje.

A butaság ragályos?: A tüntetők azt követelték, hogy a német kormány fogadjon el hatékonyabb klímavédelmi politikát, és azonnali hatállyal állítsa le a környezetet szennyező szenet kitermelő bányákat. Majd ha fáznak a németek, vagy nem lesz áram a tutti-frutti műsorát nézni, akkor újragondolják nézeteiket. Nemrég még az atomerőművek ellen tüntettek..

Lehet más a politika: a népszavazással a magyar emberek ki tudják kényszeríteni, hogy a kormány végre tegyen valamit a globális felmelegedéssel szemben. Pl kivethetne a kormány rendkívüli klímavészhelyzet adót. A befolyt összegből lehetne fedezni az MTA légkörfizikusainak munkáját és az egyéb energiahordozók elterjesztését. Adószedés a vészhelyzet időtartamára korlátozódna. Vagy Orbán Viktor átképezhetné magát légkörfizikusnak, s megoldhatná a világ nagy kérdését. A szén megadóztatása azért nem jó, mert pont a szegény réteget adóztatná, amelyiknek nincs pénze modern fűtésrendszerekre. (1 milliótól fölfelé..)

Amit a kormány megtehet: Ösztönzi a faültetést, visszafogja a fakitermelést (fűtsünk szénnel, árammal.. használjunk műanyag zacskót a faigényes papírzacskó helyett) s az új építésű lakásoknál nagyobb hőszigetelési követelményeket támaszt. Kitiltja az utakról a nagy üzemanyag zabáló gépeket, csökkenti az etanolfogyasztást (helyette hústermelés) és modernizálja a tömegközlekedést. Kihelyezett vállalati részlegekkel csökkenti a munkába járás okozta energiafogyasztást. Semmi dolgunk immár, a politikusok beszabályozzák a klímát. Csupa Napcsillagász.. Az"Eurobaromméter" szerint a parlament legfontosabb feladata a klímaváltozás elleni küzdelem. Kaszára, kapára...
Női gondolat
Grönland 3,8 ezer milliárd tonna jeget veszített 1992 óta, 10,6 milliméterrel megemelve a globális tengerszintet. Ez durván 3800 km3. ..lenne, ha európai számokkal gondolkodunk. De az USA számrendszerében ez ennek 1 ezreléke. A kommentészek érdeklődnek, hogy mennyi széndioxidot leheltek e jégkor végén a sötétzöldek a levegőbe, hogy elkezdődött az olvadás? Mintegy 10 ezer év után..

Fiatal koromban előfordult télen a -25 oC hőmérséklet is. Akkor ezek a "tudósok" a fagyhalál rémét vetítették elénk. Csak akkor még nem volt ilyen buta az ifjúság, s nem vonultunk ki a Kádár villához tüntetni a hideg miatt. Még nincs is tél, s már 22-en megfagytak Magyarországon.

Ismétlés: Magyarország a klímaváltozás nyertese lehet. Magyarellenesek! Tűritek ti ezt ?!

Nem értik a saját terminológiájukat! Karbonsemlegesnek azt az állapotot nevezzük, amikor annyi széndioxid keletkezik, amennyit a környezet megköt. Nyáron kevés a széndioxid, télen meg felhalmozódik. A széndioxid annyi a növényeinknek, mint nekünk az oxigén. Széndioxid nélkül nincs növényi élet. Növények nélkül nincs emberi élet. Ne hagyjuk, hogy a sötétzöldek elvegyék a növényeink éltető elemét!

Sötétzöld béke
Magyarországon a hőmérséklet a világátlag felett emelkedik. Elhúzódó forró időszakokra, hőhullámokra számíthatunk. Ezeket többnyire aszály fogja kísérni, összességében pedig kevesebb, időben jobban elszórva jelentkező csapadék – azaz aszályos időszakok után rövid idő alatt jelentkező, nagymennyiségű eső – fogja jellemezni az éghajlatot. Mindez az élelmiszertermelés csökkenésének veszélyével jár majd.
A kormány épp most emelte meg a kötelező etanol felhasználást. Eztán kénytelenek leszünk a kukoricát inkább állati eledelnek használni.

A NASA Megsülsz vagy megfagysz? Mindegy, csak rettegj!
Amint arról Martin Mlynczak a Principia Scientific International (PSI)-től és kollégái beszámoltak, a NASA a Föld felső légkörének infravörös kibocsátását követte a 2012 március 8-10-én történt napvihar alatt és után is. Azt találták, hogy a legtöbb napból felszabadult energia a hatalmas koronakidobódáskor (CME) visszatükröződik az űrbe, nem pedig lerakódik a Föld alsó légkörében.
Az eredmény összességében egy hűtő hatás, ami teljesen ellentmond a NASA saját klimatológiai részlegének állításaival, hogy az üvegházhatású gázok okozzák a globális felmelegedést. Ahogy a szélessávú sugárzásmérő (SABER) által légkörből összegyűjtött adatok mutatják, mind a szén-dioxid (CO2), mind a nitrogén-oxid (NO), melyben gazdag a Föld felső légköre, visszatükrözik a fűtő energiát ahelyett, hogy elnyelnék azt.
"A szén-dioxid és a nitrogén-oxid természetes termosztátok," - mondja James Russel a Hampton Egyetemről. SABER
Napkutatók rendkívüli szabadságon. Értelmiségi tiltakozás, de ti a 16 éves gyereklánynak hisztek.

Majd ha fagy.. Meleg helyzet Izlandon
9 méter hó esett Izlandon, ilyet még ott sem láttak. Elfedett egy házat is, aminek csak második emeletén lehet bejutni. Kissé arrébb: Japánban hóhiány van.

Quo vadis
"Azt kell megértenünk, hogy ez egy véges bolygó véges erőforrásokkal. Egy ilyen bolygón nem lehet végtelen mértékig növekedni."
Most akkor kiírtjuk az emberfelesleget, kilőjük a világűrbe, avagy születés szabályozás jön? Mert az egyke és a 3-nál több gyerek nem kívánatos. A nemzetiségi arány megváltozik. Elfogyunk, vagy túlszaporodunk. Ideális a 2-3 gyermek.

Vízhiány várható egyes területeken
A mediterrán országok a jóslat szerint élhetetlenné válnak. Lesz népszaporulat a németeknél. Spanyolok, olaszok, görögök, törökök, arab államok..

Beállva a sorba
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az idei év végéig dolgozza ki a hosszú távú, átfogó, a 2050-es klímasemlegesség eléréséhez szükséges nemzeti fejlődési stratégiát.
Ha az EU kifizeti a paksi bővítést, már megérte hinni Allahban.

Ausztrália A Naptól ég?
Nem túlzás azt állítani, hogy történetének egyik legsúlyosabb természeti katasztrófáját szenvedi el épp Ausztrália. A kontinensen szeptember óta tombol a bozóttűz, amely már Magyarországnál is nagyobb területen pusztított eddig, és ami még most is megállíthatatlannak tűnik. A következményei viszont nemcsak Ausztráliát érintik.
A brazil, szibériai stb tüzekkel együtt Magyarország széndioxid produktumának hányszorosa kerül a levegőbe a gyújtogatók miatt?

Gyújtogatók
És ugye itt nemcsak Ausztráliáról beszélünk e tragédia kapcsán, hiszen az elmúlt egy évben feltartóztathatatlan tűzvész pusztított Kaliforniában, Dél-Európában, az Amazonas vidékén, Közép-Afrikában, Borneón és Szibériában is.

Fizessenek a multik
"Tűrhetetlen, hogy a legnagyobb multik hatalmas erejüket kihasználva ne járuljanak hozzá közös célkitűzéseinkhez!" - írja Facebook-bejegyzésében Dobrev Klára.
S mindig akad, aki bedől a populista szövegeknek. Mert a multi továbbadja a kárát a fogyasztónak. Végső soron mindig, mindenért a nép fog fizetni.

Széndioxid hatás Extrém hideg Kanadában
Calgary állatkertje keddi közleménye szerint nem engedi ki a császárpingvineket a kifutóikba, amíg a jelenlegi extrém hideg tart. A -25 Celsius fok körüli hideg veszélyes a madarak egészségére.

Előrejelzés 2020 január 20-27-re:
Időjósok
A jövő héten csapadék csak elszórtan lesz és a hét közepén ismét több lesz a napsütés. Emellett hidegre kell készülni, helyenként akár mínusz 9 fokig is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Időjósok2
A legalacsonyabb hőmérséklet 0 Co, a maximum +6 Co körül várható.

A butaság vámszedői
Egyre több az olyan dollármilliárdos a világon, aki a klímaváltozást lassító vagy visszafordító megoldásokból szedte meg magát. A legnagyobb tíz ilyen vagyon tavaly év végén 61 milliárd dollárt tett ki, de a Bloomberg számításai szerint ez jóval több lesz a következő években.

Fagyhalál a széndioxid növekedése miatt.
Amerikában leguánok hullanak a fákról, hazánkban meg sorba halnak az emberek a borzalmas -4 oC hidegben.

Klímaszorulás a pénzcentrumnál
Nagy lábon élünk!
Az országok ökológiai lábnyomát nyilvántartó szervezet (Global Footprint Network) szerint Magyarország ökológiai lábnyoma 2016-ban 3,6 globális hektár (gha), miközben az erőforrások csak 2,5 hektárt tennének lehetővé. Így 1,1 hektár mínuszban van az ország, ami hosszú távon fenntarthatatlan állapotot jelent.
Sürgetni kell az atomerőmű építést, csökkenteni a benzines kocsik számát (villanymotor!), jobb hőszigetelésű putrikat építeni..

Axioma
"Egy új ausztrál kutatás szerint az elmúlt egymillió év jégkorszakai akkor értek véget, amikor a Föld tengelyének szöge nagyobb lett."
Ugye, a hideg féltekét merőlegesen besugárzó Nap elolvasztja a jeget. Csökken az albedo. A talaj átmelegszik, s tovább melegíti a légkört. Végül bejön a nagy olvadás. Ilyenkor a Baktérítő és a Ráktérítő távolabb kerül az Egyenlítőtől. A nap sokkal északabbra delelhet, ami melegebb északi klímát okoz. Ha a Föld tengelye merőleges lenne az ekliptikára, akkor nálunk örök tavasz (ősz) lenne.

Tudós újságírók
A Föld kísérője felszínének legnagyobb területe porszerű kőzetből, úgynevezett regolitból áll. Ez a felszíni réteg az apró meteoritok és más égitestek állandó becsapódásának hatására jött létre.
Ugye, nem felejtjük, hogy a Hold Föld felé néző oldaláról beszélünk ?! Vagyis felőlünk ment a meteorzápor égi kísérőnkre.

Aldrin lehelete ?
A Science Advances című folyóiratban megjelent kutatás konklúziója alapján felül kellene vizsgálni a Hold keletkezését magyarázó modelleket.

Járvány

Korai vírus
Állítólag francia tudósok 2019-es vérmintákban már megtalálták a vírus jelölőjét. Számomta ez azért furcsa, mert a koronavírus (nátha vírus) már minimum évtizedek óta velünk él. Csak nem ilyen halálos mutáció formájában.Diliflepni
Igazolása lesz az oltott embernek, hogy ő már nyugodtan elkaphatja a vírust, nem fog belehalni. Legfeljebb az, aki tőle kapja el a vírust. Canis canem!

Bukta
A német belügyminiszter a korlátozások fenntartásához indoklást zsarolt ki a tudósoktól. Kinek használ?

Orvos nincs? Aki felvilágosítaná a magyar kormányt, hogy az oltás nem véd a fertőzés ellen. A beoltott ember is fertőződhet és fertőzhet, csak ő nem hal bele.
Könyörgöm! egy henteslegény figyelmeztesse már az egészségügyi kormányzatot, hogy a védettségi igazolvány kemény WC papírnak!

Még a diliflepni: "Ez azért fontos, hogy egy határrendésznek ne kelljen majd 30 különböző appot a telefonján tartania, hogy ellenőrizhessen oltásigazolásokat. " Ugye, az igazolvány bizonyítja, hogy a beutazót nem kell majd helyben eltemetni. Másra az igazolvány nem alkalmas.

Isten fizesse meg!
"A nemzeti kormány nem az emberekkel fizetteti meg a koronavírus-járvány okozta válság árát." Megsúgom: Mindenért az emberek fizetnek meg!
"Kizárólag a vakcinával térhet vissza az élet a normális kerékvágásba." Az orvosokat beoltani sürgősen, s már nyithatnak is ki az SZTK rendelők. A másodikként a dolgozókat, hogy biztonságosan mehessenek munkába. Utoljára az öregeket, akik addig óvják magukat otthonmaradással. Másokra való tekintet nélkül levenni a maszkot.

Kijárási korlátozás
A falun élőket - akik a tyúkokkal kelnek, fekszenek - nem igazán érinti a korlátozás. Pláne, hogy rendőr sincs, aki ellenőrizze őket.
Mondjuk, én sem értem, miként függ össze a kijárási tilalom a covid vírussal. Ezeken a hideg éjszakákon nem igazán tolongana a nép az utcákon ha kimehetnének sem. Vagy meglátunk valamit, amit nem lenne szabad? De az álarc viselését -egyetértésben a trafikrablókkal - helyeslem.

Kinek? Valamit várunk még?
Magyarország belekezd a maszkgyártásba. De mi lesz, ha a nemzeti konzultációban a nép leszavazza a maszkviselést ?! Szlovákia újhullámos népe segítséget kér. Nem hatott a vakcina? Mindig van új, s még újabb...

A nemzeti konzultáció nálam nem működött. Miután regisztráltam, kaptam email-ben egy linket. Arra kattintva nem a kérdőív jelent meg, hanem visszairányított a regisztrációra. Ott közölték velem, hogy már regisztráltam. Ezzel a kör bezárult.
Ennyire rossz számítástechnikusok nem lehetnek ott. Talán a kormány meggondolta a szavaztatás dolgát, elvégre előre borítékolhatóak a válaszok. Pláne egy internetes szavazás eredménye..
Pedig éltem a gyanuval, hogy szeretnének itt is egy trójai falovat (sütit) bevitetni a gépemre, ezért engedélyeztem a süti elfogadását. Igaz, harmadik fél sütijét már nem... Most akkor itt állok szavazatlanul. Pedig szívesen megérdeklődtem volna, hogy mire jó a kijárási tilalom?
A dunaföldvári maszkgyár beindítása után azt nem is vártam, hogy a maszk kérdéses legyen.
A kérdésekbe beleírva: "– amint a járványügyi helyzet engedi – ". Vagyis oda x-elsz, ahová akarsz, úgyis a válságstáb mondja ki a végszót. Reméljük, a nemzeti konzultációra való jelentkezést nem csapják az oltásra jelentkezők névsorához!

Halottaink számában érzékelhető növekedés látszik a második hullám idején. Ugye, az első hullámnál pár száz halott lehetett, ami statisztikailag kimutathatatlan. A második hullám pár ezer halottal járt. Akkor a harmadik hullám tízezrek életét kéri? S jöhet még negyedik is?!
A halottak száma hazánkban hetente 2-3 ezer fő. Ellenben a múlt év végén mintegy 30%-os növekedést mutatva, néha a 4 ezer főt is elérte az elhunytak száma. Ami at jelzi, hogy 5-6 ezer fővel többen halhattak meg 2020-ban, mint a korábbi években. Pedig még nem is volt influenza járvány nálunk. Heti válasz.

Nem várnak isteni beavatkozásra
A Vatikánban akár elbocsátás is fenyegetheti azokat, akik nem hajlandók beadatni maguknak a koronavírus elleni oltást, kivételt csak azok élvezhetnek, akik érvényes orvosi igazolással bizonyítják, hogy nem ajánlott számukra a vakcina - jelentette csütörtökön az AP amerikai hírügynökség. Csehül állnak.

Firkászoktatás: MINDEN védőoltás után el lehet kapni a covid vírust. A fertőzés ellen semmi sem véd, csak a gumiszoba. Viszont a védőoltást kapott ember 95 % valószínűséggel nem kerül kórházi ágyra.

Retardáltak - debilek 23 318 : 14 237
Ép elméjű emberben fel sem merül, hogy a "védettségi igazolvány" bármire feljogosíthat valakit.

Élünk és meghalunk..
Hazánkban évente kb 130 000 főre tehető az elhalálozások száma. Ez cca 350 halott naponta. A covid okozta napi 100 fő elhalálozást hozzáadva, 160 000 halottunk lesz ez évben. Ami további 36 ezer nyugdíjas elhunytát jelzi. (illetve, a végelgyengülésben elhunytak rovására nő a covid. Pénz az ablakban.)

Alacsony a kerítés..
A birkások vakcinaútlevéllel engedik járataikra az utasokat. Ezzel bebiztosítják magukat, hogy a repülőn senki sem hal meg a covid járvány miatt. Másra az útlevél alkalmatlan. Izraelben is csökken az IQ. (Az elbocsátott orvos) hamis immunizációs dokumentumokat állított ki, melyek segítségével az oltatlanok is élvezhették a szabadságot. Milyen "szabadság" jár a beoltott embernek ?!
Ezt valóban a tisztifőorvos mondta?!: "Minél többen oltakoznak a közösségben, annál szélesebb körű védettség alakul ki. Tehát nem marad fogékony ember a közösségben, aki még megbetegedhetne." No comment.
Lengyel walking dead. Egy alkalmazását el tudom képzelni az oltási igazolványnak: Védőfelszerelés nélkül látogathatják a covid kórházakat. Ők már nem halnak bele, csak kifelé kell fertőtleníten őket, hogy ne vigyék a vírust másokra! :-)

Érteni vélem én az oltási igazolványt. Az ostoba újgazdagokat ezzel akarják az oltószobába beterelni. Mert ezek a nyomorultak már nagyon utaznának, hiszen sehol sem találják a helyüket. Szerencsére ezek a kőhülyék nem olvassák az írásaim. Hát csak menjenek az utazás reményében beoltatni magukat a covid-19 ellen. Végső soron a semminél többet ér. [Az oltatlanok hány százaléka kerül kórházba? A 94 % hatékonyságú Pfizer vakcinával oltottak hány százaléka kerül kórházba?]

Falusi doktor szerint a kormány heteket késett a szigorítással. Miért nem akkor kiabált, amikor 2 hete még könnyítésért ágált a ballib oldal?

Olgát beoltották Mindenkit kielégítőnek talált. A Ferit is?

Az eddig hangosan oltásellenes ismerőseim ágálnak legjobban az oltás lassúsága miatt. Pedig hozzám hasonlóan védettek lettek, mert átestek az előző vírusmutációkon. Miket hála istennek fokozatosan tettek erősebbekké, így hozzászoktatva szervezetünket az antitest képződéshez. S a vírus egy mutációján való túljutás azonos a védőoltással. Betegek lehetünk az oltottakkal együtt, de a szervezetünk azonnal riadót fúj és ellenáll. Kivéve, ha egy hatalmas adag vírust kapunk egyszerre. Az ellen semmi sem véd. De miképpen tehetünk szert hatalmas vírusdózisra? Közvetlen befecskendezéssel? Ez a Hippokratészi eskü miatt kizárt. Elérhetőek vagyunk az élelmiszer és ivóvízkészletek révén is. De azt a tisztifőorvos beosztottjai ellenőrzik. Feltehetően nem csak a szennyvizet vizsgálják.

Haladunk a vakcina ugyanis nem a fertőződéstől, hanem annak szövődményeitől véd. Még egy fecske Lassan nyár lesz. ..hogy is mondta Ignotus?

Lesz ki korbáccsal Kötelezővé tenné az oltást!
Az oltás nem közérdek. Mindenki a sajátjával a csalánt.. Mert az oltott ember ugyanúgy megfertőződhet és megfertőzhet másokat, mint oltás előtt. Csak ő nem hal meg. Vagyis az oltás nem a járványnak vet véget, csak a gyógyszergyárakat gazdagítja. Mint kicsiben: Ha nem fürdesz meg, akkor erővel lemosunk!

Talpig szkafanderben ülnek a betegek ágya mellett a járványosztály dolgozói egész nap. Bár védettségi igazolványuk van. Magánfelvételről ezt nem látjuk, mert a piszkos biztonságiak elveszik a mobilt a betegektől. Tegnap egy beteg már menekülni akart a halottas házból. Bizonyára tudatzavar lépett fel nála. Ha már a beteg nem látogatható, legalább mobilon keresztül szeretne találkozni a családjával. De az ominózus nyíregyházi eset óta a mobil nem kívánatos bent. Vajh a beoltott családtag nem kaphatna egy ilyen védőruhát hetente egyszer, hogy láthassa, miként bánnak szeretteivel?

Tévhitek az orvosok között
1. A vírus laboratóriumban keletkezett (Kínában). Valóság: A koronavírus már nagyon hosszú ideje él velünk, mint a nátha vírusa.
2. Tévhit: a koronavírus vakcina nem biztonságos, mert a gyógyszercégek gyorsan fejlesztették ki. Valóság: Nem a kifejlesztés gyorsaságától függ a biztonságosság.
3. Tévhit: a vakcina koronavírusossá tesz. Valóság: Csak a vírussal való oltás tesz koronavírusossá.
4. Tévhit: nem lehetek terhes vagy nem maradhatok az, ha felveszem a vakcinát. Valóság: Nem a vakcinától eshetsz teherbe.
5. Tévhit: a „nyájimmunitás” lassítja a Covid-19 terjedését. Valóság: mutálódó vírusnál nem lesz nyájimmunitás.
6. Tévhit: a vitaminok és az ásványi anyagok képesek gyógyítani a koronavírust. Valamit mondani kellett az üres kezű orvosnak.
7. Tévhit: Igyunk meleg vizet – kiöblíti a koronavírust a torokból. Igyon egy felest! legalább jobban érzi magát utána.

A Jobbikos rokona? és a virológia.
Jakab etárs szerint a vírus eltűnik a beoltott területről. Miért? Nála okosabbak már a covid gyógyszerén dolgoznak. Ők már tudják, hogy nem lehet megszüntetni a járványt, csak kezelni.

Tévhitek 2 az orvosok között
8. Tévhit: a forró vizes fürdő képes leküzdeni a koronavírust. Annyit ér, mint a kézmosás.
9. Tévhit: a só oldattal öblítés megállíthatja a koronavírus-fertőzést. Annyit ér, mint a kézmosás.
10. Tévhit: a Covid-19-vakcinák nem működnek a vírus új törzsei ellen. Orvosi tévhit, hogy a brit variáns halálosabb.
11. Tévhit: ha már voltam koronavírusos, immunis vagyok. Annyi, mintha beoltottak volna.
12. Tévhit: allergia esetén nem kaphatom meg a Covid-19 vakcinát. Ismered az mRNS vakcina összetevőit?
13. Tévhit: a kisméretű összejövetelek nem terjesztik a koronavírust A vírust nem az összejövetel, hanem a fertőzött terjeszti.
14. Tévhit: a negatív koronavírus-teszt azt jelenti, hogy nem vagyok fertőzött. Akár...



Politika
Nyitólap