Gumicsont

Mivel nem vagyok eb (kutyába se vesznek!), így nem győzök elugrani a számtalan gumicsont elől, amit közénk hajítanak. Ilyen volt a netadó, de a hétvégi üzletbezárás is. Ami a kereskedőkön nem ütött semmit, legfeljebb 6 nap alatt kell megvennem a 7 napra valót. Vagyis csak nekem okoztak némi kényelmetlenséget, ellenben hetekig lehetett róla a médiában vitázni.
Egyik kedvencem volt az akácfák kivágása. (Megsúgták, hogy a piszkos osztrákok, meg a kínaiak közbenjárására). Ugye, az indok az őshonos fajok visszaállítása a globális felmelegedés idején. De milyen őshonos? Csak nem a jégkorszak tundrájára gondoltak? Valakik pusztaságot szeretnének látni hazánk területén?
Egyik friss csont a halálos ítélet:
Normális dolog lenne a halálbüntetés megszüntetése, mert visszaélésekre ad lehetőséget. Ugye, az arab tavasz és az ukrán tavasz megszervezése után liberálisaink szívesen csinálnának egy magyar tavaszt is. Aztán, akit a zavaros időkben nem sikerül eltenni a magyarok közül az útból, azt a helyzet normalizálása után a vérbíróságok tennék meg. Á lá '56. Úgy tűnik, minél rosszabb a helyzetünk, egyesek számára annál jobb! Csak hogyan egyeztetik ezt a liberálisok a minapi felvetésükkel, mi szerint még a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés is embertelen a szegény tömeggyilkosokkal szemben?! Pedig az az igazi, amikor kap valaki időt a megbánásra.. Mint látjuk, a tőkések pártja - az MSZP - képviselői útján a tényleges életfogytiglan eltörléséért harcol. Nehogy már egy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ne láthassa szegény gyilkos a napvilágot többé! Bár, ha antidemokratikus rendőrségünk egy ártatlannal viteti el a balhét, akkor a tész is borzalmas lehet... Sőt, akadt, aki a 3 év börtön helyett is a halált választotta napjainkban!

Wittner Mária számára nem ez az első kellemetlen ügy, Toroczkai László dédapja ugyanis a hírhedt Tutsek Gusztáv Vazul nevű vérbíró, aki Wittnert is halálra ítélte. Toroczkait nemrég DK-s (gyurcsányista) aktivisták segítették Ásotthalom polgármesteri funkciójába). /DK - Jobbik szövetség? Vagy csak az őket támogató réteg közös?/ A "Jobbik" elnöke Vona Gábor, lánykori nevén Zázrivecz.

Hogy tudják ezt a gyöngyösiek?: "Vona Gábor anyai nagyapja Marosán György volt. —- Annak felesége, vagyis az anyai nagymama volt zsidó Édesapjától a Zazrivecz -nevet örökölte. Annak az anyai nagyapja volt Vona, akitől felvette a Vona nevet." (Vajon melyik település hősi emlékművén szerepel a Vona Gábor név, s a polgármesteri hivatal mit tud a családról?)
Buci Gyuri: Három vádat emeltek ellenem: Jugoszlávia ügynöke vagyok, angol kém vagyok és Horthy alatt a rendőrség besúgója voltam. Azt mondtam: ´Bizonyítsák be, hogy az voltam!´ Ők erre azt felelték: ´Bizony ítsa be, hogy nem volt az!´ Az összes főtisztek kérdéseket intéztek hozzám. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem értek el semmit, azt mondták: ´Vagy aláírja ezt a dokumentumot, vagy behozzuk a feleségét, anyját, gyermekeit holnap. Megértette?´
Vona Gábor: "1978. augusztus 20-án született Gyöngyösön. Nagyszülei mindkét ágról Heves megyei parasztemberek, sajnos már nem élnek. Apai nagyapja, Vona Gábor Erdélyben esett el a Torda melletti csata során. Szülei nyugdíjasok. Édesanyja a Tanácsnál, majd a Polgármesteri Hivatalnál dolgozott, édesapja pedig kőműves volt." A gyöngyösieknek csak el kell sétálni a hősi emlékműhöz, s rögtön megnézhetik, igaz-e, hogy Vona Gábor nagypapa gyermeke a háború vége előtt árván maradt, akitől aztán 33 évvel a háború után született a kis Zázrivecz Gabika. Sajnos, Gyöngyös polgármesteri hivatal honlapjáról nem lehet leolvasni a háborús hősök neveit. (Pély község? A zsidó hitközség imaháza 1869. évből való.) Érd hősei. Vona vagyoni viszonyai. Érdekes szervezet ez a Jobbik! Van benne nemes orrú cigánygyűlölő, cigány, aki zsidógyűlölő. Vonában olasz és szlovák vér csörgedez (a többi mellett). Spanyol az nem, mert még valaki összekombinálná a cigány-zsidó szefárdokkal. Vona anyjának neve állítólag nem Marosán, hanem: Petrinyecz Szerén. Hadisír: Vona Gábor: Rendfokozat: c.tiz. Születési idő: 1921. április 07. Anyja neve: Vona Mária (Születés helye: Pély.) Elhalálozás ideje: 1944. szeptember 25. Elhalálozás helye: Torda–Aranyosegerbegy Időszak: Magyarországi hadszíntér.

Ha netán valaki ebből az írásomból meg Jobbik ellenességet olvasna ki, annak mondanám: Az összes pártunk nagy magyar párt nagy magyar vezetőkkel, s mind a javamat akarja...

Természetesen a hatalom nem szorul bírákra, ha csak meg akar szabadulni valakitől: Haider, Dubcek, Csengey.. Betegségtől is meg lehet halni: Lásd volt szocialista állami vezetők, Antall, Havel.. Persze, ha az elrettentés a cél, akkor kirakatperek jönnek. Rajk..
Magyarország szuverén állam. Ugye saját pénze van, aminek értékét nyugaton határozzák meg. Saját 6000 fős hadserege, amelynek állomásoztatási helyét nyugaton mondják meg. Erős légvédelmünk van, mely hősiesen kikísérte légterünkből a vörösiszapnál kíváncsiskodó osztrák sportgépet, viszont elnézően tűrte, hogy az idetévedt izraeli vadászgépek Ferihegynél riogassák a személyzetet. Ebből is látszik, hogy a barát több, mint a sógor.
Hazánk viszont a kis dolgokban teljesen önállóan dönthet. Természetesen a tyúkketrec aljának dőlésszöge, valamint annak megvilágításának fényereje már uniós döntést igényel.
Miképpen az is, hogy a disznaink nem ehetnek többé moslékot. Arra ott a magyar nép... Cserében ezután Bécsben bárki cukrászdát nyithat. Ha eleget "szerzett" hozzá anyagiakban.
Ez a FIDESZ nem kedveli a multikat! Jól megadóztatták a bankokat is! Azóta negatív a betéti kamat Magyarországon. Itt van Amerika! De legalább is Svájc.. Nem furcsa, hogy minden rossz azonnal begyűrűzik hozzánk, de a jó dolgok sohasem?! 25 éve várunk arra, hogy felzárkózhassunk az osztrák életszinvonalhoz. Ezért váltottunk rendszert, ezért csatlakoztunk az EU-hoz. Egy lépést sem haladtunk előre. Bezzeg az amerikai ingatlanválság egy bő év alatt elért hozzánk. A különben valóban rossz szoc. rendszer idején a gazdaságunk folyamatosan növekedett, pedig még háborús jóvátételt is fizettünk. Most meg a tomboló békében is stagnálunk.
Ha meleg a helyzet, akkor elő lehet venni a kispolgár irigységére apelláló híreket: Szijjártó villája, Kóka villája, Horn villája.. A szegény Lázár fácánvadászata, Draskovics úr kenyai vadászata. (Draskovics úr anyagát gondos kezek eltávolították a hálóról. Még kell az arca?) Pfúj, micsoda urizálás, mialatt emberek éheznek élelmiszert mindig bőven termő országunkban! S miközben a néhány millió forintos kiadások miatt sopánkodik Darwin népe, csendben tünnek el a milliárdok. Eltűnt a népvagyon, eladósodott az ország, még rosszabb az életnívónk, mint a rendszerváltás idején. De hol a pénz ?!!

Kezdem azt hinni, hogy a migrációból is gumicsontot gyártottak. Annyira triviális kérdés, hogy csak szándékosan lehet kötekedni benne. Mindenki tudja, hogy hazánk hadrafogható népe is nyugatra kényszerült, mert nálunk nincs munka. Migránsoknak sincs. A magyar hajléktalanoknak sem tudunk szállást és ellátást biztosítani, nemhogy jött-ment külföldieknek. A munkanélkülivé tett deviza hiteleseknek sem tudunk otthont biztosítani.. Így, pénztelenül, még az életfogytiglani rabságot sem garantálhatjuk a migránsoknak. Akkor miről is beszélünk? Hazánkat nem sorolják a demokratikus országok közé. Akkor miért is jönne sok ezer km-t valaki, hogy végre nálunk biztonságot leljen? S a szír háborús menekülteknek miért is kell Törökországot elhagyva az EU területére lépni, majd a tagország Bulgária és Románia kikerülésével Belgiumban menedéket kérni? S Izrael miért olyan szívtelen (Nagy Boldizsár), hogy a szír politikai üldözötteket sem engedi területére? (Igaz, Izrael már kezd Dél-Afrika erkölcsi szintjére süllyedni! A minap majdnem átment náluk egy rendelet, mely szerint arab nem utazhatna egy munkásbuszon ortodox zsidóval.)
Egyenlőre kormányoldal, vagy ellenzék - egykutya. Egyik sem akarja lezárni a déli határainkat. (Jobbik kivételével.) Bár nem tudom, mivel tudják majd a franciák hitelt érdemlően bizonyítani, hogy nálunk léptek az EU területére a migránsok, ha nem adunk kísérőpapírt a migránsnak. (Miként Bulgária és Görögország sem adott.) S ha hozzánk toloncolnák a migránst vissza, akkor az meddig maradna meg Mátészalkán egy belső határok nélküli EU-ban? Ez csak az EU felbomlása esetén jelentene nekünk problémát, mert akkor az erősebb kutya elvén nálunk landolna ez a sok derék afrikai menekült, s előbb kapcsolnák le a villanyt hazánkban, mint a pillanatnyi helyzetünk alapján várható.

Friss újság a grippenek sorozatos problémája! Ugye, anno nem a svédektől kellett volna vásárolni, hanem inkább az F-18-asokat megvenni. Most akkor senki sem gyanakodna a NATO szövetségesünkre (USA). Legalább is ez okból nem.. A Gripen-balesetekről Orbán Viktor soron kívüli tájékoztatást kért.

Elfogy a magyar!
Időnként fellebbentik a hírt: évente kisvárosnyi emberrel csökken hazánk lakossága. Ugye, milyen jó, hogy van egy szapora etnikumunk és jönnek Nigériából a 9 gyereket gyártó családok hozzánk! Majd ezek megfordítják a demográfiai hullámvölgyet. S ugye, magyar az, akinek az anyanyelve magyar..
Menekültek Svédországban: "Az országba már 2013-ban annyi menekült érkezett, hogy elfogytak a nekik szánt átmeneti lakások, ezért az állam most régi szállodákat, kis kempinges házikókat bérel nekik. Nem csak szállást, ételt is kapnak, illetve napi 70 koronát (2100 forintot)." Magyarokat is befogadnának?!
Nemzetünk fiai pedig külföldre migrálnak, mert nálunk még a minimális életlehetőség sem biztosított a családok nagy részénél.
Ismert, hogy épp a szülőképes korú fiataljainkat űzték a liberálisok külföldre. Azok közül is a legéletrevalóbbakat. S ment velük népünk IQ-ja is. Hamarosan nem lesz gond az egyetemi férőhelyekkel! Minden jelentkező felvételt nyer, ha legalább a nevét le tudja írni...
Általános kép a migráció és okozatai, következményei kapcsán. "Ami a negatívumokat illeti, a magasan képzett dolgozók és szakemberek elvesztését – az „agyelszívást” – gyakran a migráció egyik legfőbb veszélyének tekintik, még akkor is, ha a kockázatokat néha hamis színben tüntetik fel."
Európa népessége. A párkapcsolati formák közül az élettársi kapcsolat társadalmilag hagyományosan a legelfogadottabb észak-európában, Észtországban és Franciaországban (40% vagy a fölötti), és legkevésbé része a szlovák és a lengyel kultúrának (3–4%). Magyarország ebből a szempontból az uniós középmezőnyhöz tartozik. Az elmaradt szaporulat migránsokkal pótolható. Darab-darab.
Hallom a háttérrádióból, hogy az idén is többen haltak meg, mint amennyien születtek. Elfogynak a nyugdíjasaink ?! Hej, ha még a maradék orvosállománytól is meg tudnánk szabadulni.. Lassan felejtős lenne a nyugdíjkassza!

Én is megriadtam.. - Gyilkol a vörös hús
»A felmérés teljesen megalapozatlan, a közlés mögött valamilyen gazdasági lobbi húzódhat meg.«
Ennek megítéléséhez tán mégsem kéne érettségi, csak józan paraszti ész: Nagyon régóta eszi az emberiség a vörös húsokat, de a rákosodások napjainkra váltak számottevővé. Amiből kitűnik, hogy nem a hússal van a gond, hanem a bekevert egyéb tartósítószerekkel. Egyszerűen csak hagyományosan tartósított élelmiszereket kell fogyasztani. Ezen felül valóban gazdasági vetülete is van a dolognak: Amiből kevés van, az ártalmas, amiből sokat állítunk elő, az pedig nagyon egészséges táplálék. Lásd az olcsó, génmanipulált szója.. Nadrágszíj jöhet?: „Még a hús árának emelését célzó népszerűtlen intézkedésekkel, mint például a szénadó bevezetésével szembeni ellenérzés is csökkenne, amennyiben a lakosság megérti az okokat:” – magyarázta a szakember. Andersen úr! Nem értjük meg!

Dugódíj - Budapest vigalmi negyed lesz?
A Lehet Más a Politika (LMP) napi hétszáz forintos dugódíjat javasol a főváros tágan értelmezett belvárosi területeire a hétköznapi csúcsidőszakban, kiegészítve P+R parkolók építésével és a kerékpáros közlekedés fejlesztésével - közölte a párt fővárosi képviselője vasárnap tartott sajtótájékoztatója után az MTI-vel.
Napjainkban valami bűzlik Budapesten. Állítólag a szmog.. Dugódíj esetén ugye az emberek a villamosra ülnek, s nem az autójukkal rohannának reggel munkába. Mint a régi szép szoc. időkben. Dugódíjat a vidékről beözönlők fizetnék reggel 7 és este 7 között, s csak a befelé tartókat ellenőriznék. Vagyis fizessenek a parasztok! De mi lesz, ha Lacházán meg a pestiektől kérnek dugódíjat?!
Az M0-ás fizetős lett, pedig Budapest elkerülő útjának építették. Lám, ma már ezért üres az út, s minden autós a városon keresztül halad át, csak fizetni ne kelljen! Vagy mégsem? Természetesen Budapest szgk terhelése szintén nem csökkenne a dugódíj hatására (aki nem hiszi, számoljon a 2 féle bérlet árával - BKV, HÉV. +időveszteség) Viszont egy kellemes különadóhoz jutna a főváros. Elektromos autópark létrehozása?


Támogatva

800 ezer munkavállaló után érvényesítettek kedvezményt a vállalkozások az év első hónapjában.
Ez azt jelenti, hogy ezen emberek alkalmazásával a normál, 28,5 százalékos munkáltatói teher helyett 14 százalékot kell megfizetni, így a munkáltató legalább 100 ezer forintos bruttó jövedelem biztosítása mellett évi 174 ezer forintot takarít meg.
Kimaradt a hírből, hogy hány embert bocsátottak el, hogy a kedvezményezett rétegnek adjanak helyettük munkát. Mert ugye, NEM ÚJ MUNKAHELYEKről van itt szó, csak munkásváltásról. De mi lett a sorsa a kirúgott embereknek?
Fogyatékkal élve: A 2011. évi CXCI. törvény (továbbiakban Mmtv.) 23. § (1) bekezdése alapján a munkaadó a megváltozott munkaképességű személyek foglalkozási rehabilitációjának elősegítése érdekében rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles, ha az általa foglalkoztatottak átlagos statisztikai állományi létszáma a 25 főt meghaladja, a foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek átlagos statisztikai állományi létszáma viszont nem éri el a létszám 5%-át (kötelező foglalkoztatási szint).
Bizony, a fogyatékkal élőknek is joguk van az élethez, a munkához. De az egészségeseknek is!
Pályakezdők: 2013. január 1-jével lépett hatályba az a törvénymódosítás, amelynek értelmében a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő rétegekbe tartozó munkavállalók - a 25 év alatti fiatalok mellett az 55 évnél idősebbek, a munkába visszatérő kisgyermekesek, a tartósan munkanélküliek, illetve a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak - után a munkáltatók szakképzési hozzájárulási, illetve szociális hozzájárulási adó kedvezményeket vehetnek igénybe.
Itt is felmerül, hogy egy számító cégvezető számos egészséges emberét utcára küldi, hogy olcsóbb munkaerőt kapjon, amennyiben az a munkafolyamatokban nem okoz visszaesést. Népességcsere. Az egészséges menjen külföldre dolgozni! Vagy érje be 100 ezer forintnál alacsonyabb keresettel, netán munkanélküli segéllyel. El kéne gondolkodni azon is, hogy a munkavégző lakosságunk 1/5-e miért szorul támogatásra?! ..akik nem tartoznak a 2 milliós munkanélküli seregbe!

Egyenlőséget! Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, miközben Európa több országában csökken a nők és fériak bérei közötti szakadék, addig Magyarországon ezzel ellentétes tendencia figyelhető meg.
Vajon az LMP miért nem a parlamentben indítványoz törvénymódosítást, hogy mindenkinek azonos bére legyen? Ne a végzett munka alapján adják a keresetet a multik! Mert, ki tudja tisztességgel megmondani, hogy kinek a munkája mennyit ér?! Miért kaphat egy gáztűzhely üzembe helyező 2x 15 perces munkáért annyit, mint egy tanár napi keresete?
Testvérpártjuk is megszólalt:
A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint a magyar kormányfő kettős mércét alkalmaz migránspolitikájában: miközben Orbán Viktor bűnözőnek állítja be a keletről érkező gazdasági bevándorlókat, a Nagy-Britanniába jobb megélhetés reményében kivándorló magyaroknak különleges elbánást kér.
Nem is tudtam, hogy a magyar is "bevándorló" az EU területén! Ugye, összekeverni a magyar munkást az EU-ba betörő migránssal több, mint csúsztatás.. Nem beszélve arról, hogy a csatlakozásunkkor megegyeztek: Nem építhetünk gyárakat, cserébe a magyarok nyugaton dolgozhatnak, adózhatnak. Az itthon maradottak meg szép lassan kihalnak..


Tanítók az utcán

A nemzet snapszámosai
Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban. S az, hogy vannak még jól működő iskolák, jól megtartott órák, versenyeredmények („természetesen” nevezési díjakra és útiköltségre elkülönített keret nélkül), sikeres érettségik és felvételik, kizárólag a tanárok lelkiismeretességének köszönhető – merthogy nem a környezeti hatásoknak és az oktatáspolitika tevékenységének, az biztos!
Nem vitatva a jó pedagógus érdemeit, azért ne felejtkezzünk el a környezetről sem! Amikor a kretén oktatáspolitika lehetővé teszi, hogy pedagógust verjen, gyalázzon a diák a jól bevált poroszos nevelés helyett... Amikor a gyerek azt látja, hogy a tanult ember nyomorog egy panellakásért, a 4 elemis pedig úszómedencés villát épít.. Amikor a nemzet IQ-ja külföldre távozik, s egyre gyengébb szülők egyre gyengébb gyermekei töltik fel az oktatási intézményeket, akkor ne várjon senki sem csodát! Ide már csak a 70-es IQ-ju déliek kvótája hiányzik. Nem minden Arany ami János.
Nem a klikk ellen protestálnak a pedagógusok! Az ellehetetlenedő helyzetük miatt emelték fel szavukat. Még klikk nem is létezett, már verték, köpködték a tanárt a lumpenek gyerekei. Mert az ország helyzetétől nem függetleníthető a tanárok helyzete sem. Amilyenné tették a szülőt, az úgy "neveli" gyermekét. A NAT pedig úgy rossz, mint az elődjei. Sokat markolna, de keveset fog. Mert a diák és a tanár ereje, ideje véges. Priorításokat kell tenni. Pl legyen csak egy nyelv tanítva, de az használható szinten. Legyen sport, de nem két óra között rohamtempóban öltözve-vetkőzve, hanem a délelőtti és a délutáni foglalkozások között egy hosszabb és játékosabb "mozgásterápia". A jó erkölcsre nevelésnek sem kellene külön óra, hanem azt minden tanárnak kötelessége lenne a tárgya mellett oktatni. (Nevelni a gyermeket!) Nagyon fontos a kreativítás felélesztése a gyermekekben, de azért a lexikális tudást se tegyük félre. Pl én sokat profitáltam a belém sulykolt versek által. De sosem értettem meg, honnét tudja a fiamat tanító pedagógus, hogy a költő mit akart mondani versével. Megbeszélték?! Vagy a saját hiedelemvilágát akarja tudásként továbbadni? És még sorolhatnánk..
A bérekről pedig csak annyit, hogy egyedül a pedagógus társadalom az az őskövület, ahol a bérek kortól függőek, papírok sokaságától függőek, s nem a kereslet-kínálat vagy a hozzáadott érték dönti el a boríték vastagságát.
Egy agykutató beszól: A mostani világban az ismeretek és az eljárások nagy részét is gépekben tároljuk és gépek képesek azokat elvégezni, az így felszabadult szellemi kapacitás kreativitásra, innovációra, együttműködésre fordítható, ezért ez is lesz a tudás mérője.
Ne is tanítsanak az iskolában semmit! Több hely marad az agyban a kreativításnak.. Az "isteni szikra" születés kérdése. Lehet valaki jó aggyal egyetemi tanár, de a "szikra" hiányában sosem fog felfedezni semmit.
Diákok: A biztos úgy látja, hogy az iskolai agresszió növekedése, az iskolai bűncselekmények növekvő száma is oka annak, hogy egyre több olyan megkeresés érkezik hozzájuk, amelyben intézményvezetők, pedagógusok a fokozott ellenőrzés lehetőségéről, jogszerű módozatairól érdeklődnek.
Dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman is megerősítette, hogy a kelet-európai régiót tekintve nálunk a legalacsonyabbak között van az iskolai agresszió szintje. Jézus Mariska! Mi lehet a többi országban?!
Nagyon fontos a jó tanár. Nála csak egy fontosabb: A tehetséges diák. ..és a végeredményre a szűkebb és tágabb környezet is kihatással van. A jó pedagógus felkelti a diák érdeklődését a tárgya iránt, s a jó tanító sikeresen átadja tudását, a szuper tanár megtanítja egyedül tanulni diákját s a jó mester egyben EMBERt is nevel.

Egy pedagógust hallottam a rádióból, akivel egyet kell érteni: "Ne tananyagot tanítsunk, hanem gyereket!". Ostoba neoliberálisok tiltakoznak a szegregáció miatt. Nos, természetesen faji alapon nem szabad szétválogatni a gyerekeket. De szellemi képességek alapján igen. Mert egy 70-es IQ-ju gyerek más nevelést igényel, mint egy 140-es. Egy osztályba tenni őket bűn.

A pedagógusok helyében én sztrájkba lépnék! Mennyivel jobb lesz nyáron, a +40 fokban tanítani, a gyerekeknek meg iskolába menni strand helyett! Mert azért az éves tananyagot le kell adni akkor is, ha évközben sztrájkok vannak.

Pisa teszt - szagember
Radó Péter. Az oktatási szakértő arról is szólt, hogy ha tantárgyi mérést végeznek, akkor a szaktanár lesz a felelős, a Pisa viszont kompetenciákat, alapképességeket mér, ez nem egy-egy pedagógus munkája alapján fejlődik, hanem az összes, ugyanazokat a gyerekeket tanító tanár munkája alapján fejlődik. Persze, itt a géneknek, családnak és a tágabb környezetnek is szerep jut. Ha a 70-es IQ-ju nép szaporodik nálunk, mert az életrevalóbbak külföldön alapítanak családot, akkor a romláson nem kell csodálkozni.. Kíváncsiságból megnéztem, milyen a pisa-teszt. Minimális tárgyismeretet, de nagy koncentrációt igényel a kitöltése a direkt zavaró megfogalmazás miatt. Hasonlít egy KRESZ teszthez.
A gyenge pisa-teszt eredményekért a kormány a felelős! El kellene járniuk a halmozottan hátrányos helyzetű családokhoz, s génjeikkel erősíteni a 80-as IQ-ju családok genetikai állományát. Mert a bolondok házában akármilyen pedagógus tanít, oda akármennyi pénzt pumpálnak, onnét zsenik nem fognak kikerülni!

Továbbtanulók
A kormány kilencre bővítené az elemi évfolyamok számát a hatékonyabb oktatás eléréséért. Ugyanis egyre több a degenerált gyerek, akinek tovább tart az elemi ismeretek elégséges szintű elsajátítása. Reméljük, ez nem megy a tehetséges gyerekek képzésének rovására. Mert ép ésszel nem lehet összecsukni egy osztályba a 80-as és a 140-es IQ-jú gyermeket. Teljesen más nevelést igényel a kettő. Nem rasszok stb szerint kell szelektálni az osztályok kialakításánál, hanem a képességek szerint! Más nevelést igényel a leendő kanász és megint mást a leendő atomfizikus.

NAT
Inkább Harry Pottert olvassanak alsóban, mint Jókait! Az iskolákban könnyebben olvasható szövegekre, az életkorhoz jobban passzoló tananyagra, a gyerekek „kütyüaffinitására” építő, mobilos vagy számítógépes játékokra, témanapokra, csoportmunkára van szükség – mondta az Indexnek Csépe Valéria, az új Nemzeti alaptanterv kidolgozásával megbízott miniszteri biztos.
Szerintem némi pornóvetítésnek jobban örülnének a gyerekek! Meg némi útmutatónak: Hogyan lopjuk össze magunkat?! De viccen kívül: Két 7 éves nem biztos, hogy ugyanazon a fejlettségi szinten van. Talán a tananyagot a gyerek képességéhez kellene igazítani, s mást tanítani a leendő utcaseprőnek mint a leendő államfőnek.

Nem a sötétség nő, csak a fáklyák fogynak!

Kezeljük a beteget

Orvosok azért több fizetést kapnak. Mondjuk, ritka is a panellakó orvos! Persze, nem a borravalóból építkezik az orvos sem. Hanem az előre hálás betegekből. Csak most, hogy ki lett véreztetve a magyarság, már nehezen csurran-cseppen. Hát irány nyugat.. Természetesen az orvoskamara képviselője szerint a kórházak udvarán levő rengeteg luxuskocsi nem az orvosoké, hanem a betegeké.. (A link különben egy ostoba tyúk írására mutat, akinek átmosott agya nem tudja értékelni, hogy ki a rossz? és ki a jó?, a világban. Ugye, a magyargyűlölő Krampusz Tamás, meg a hídverő unokaöccsének történelmén nevelkedhetett. S mint Darwin népének általában, úgy neki sincs fogalma a 20. század eseményeiről. Mert minden másképp volt, mint 150 éve hatalmon levő ellenségeink tanítják.. Kanada pedig egy terrorista ország, amely hadüzenet nélkül megtámadta Szíriát.)
Természetesen orvosaink átlagon felüli emberek, akik átlagon felüli munkát végeznek. Ezért átlagon felüli életszinvonal is dukál nekik. Csak ne sírjanak a médiában, hogy milyen sanyarú a sorsuk... Komámasszony, hol az orvos? Természetesen Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. S a biztos az előre kért hálapénz. Mondjuk, ez inkább zsarolás kategória..

Veszélyben a nagy pénz! - Mások pletykái után írva.
Valaki már próbálkozott az otthonszüléssel. Természetesen a szülészetek kézzel-lábbal tiltakoznak ez ellen. Nagy bevétel a kismama. Mert adni illik a bábaasszonynak pár fillért, aki levezeti a szülést. Valami az orvosnak is jár, még ha nem is lett felfogadva mosolyogni. (A mosoly helytől függően 50000-től a csillagos égig..). Rábeszélik a kismamát a szülésgyorsítóra. Na, azért is illik valamit csúsztatni. Ha kevés az orvosoknak előre adott hálapénz, akkor növekedhet a császármetszések száma. Amiért több állami pénz jár, s a következő kismama serényebben fizet előre.

Orvosok Angliában. May asszony angolra cserélné a bevándorlót.

Le a hálapénzzel! Ezt több orvos is így gondolta, ezért ELŐRE kérte a tiszteletdíját...

Mix

Vádol a macskagyógyász
Hadházy úr állításait és logikáját követve egy furfangos kormányzati mesterterv sejlik fel: a kormány még a krétára valót is elveszi az iskoláktól, hogy olyan emberekhez juttassa, akik a busás összegekért cserébe Orbánék mielőbbi vesztén munkálkodnak.
Forradalmat nélkülem. Csapattag lett: Hadházy Ákos hét fogyatékos ember munkahelyét vette el.

A hídon végig kell menni
Törökország megpróbálta meghiúsítani Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök iráni útját: a kormányfő a görög légierő gépével, a rodoszi demilitarizált zónán és Törökországon keresztül utazott volna Iránba, de az útvonal módosítására kényszerült, mert Ankara nem adott engedélyt a török légtérbe belépésre NATO szövetségesének.

Megérdemled a fizetésemelést! Állítja Rába Timea férje. Valahogy kiszúrta, hogy én sokkal jobban dolgozom most, mint az MSZP 8 éves kormányzása idején. Akkor ugye, még nem érdemeltem meg.. Megsúgom neki, hogy ugyanazért a munkáért az unio nyugati felében ma is több bér jár, mint nálunk. "El lehet menni ebből a k...a országból!" - mondta anno valaki az elégedetleneknek.
Ha már a szocialisták vannak pellengéren: Kíváncsi lennék, mennyire tudnának azonosulni a náci párt (NSDAP) 25 pontos programjával? Amit az utóbbi 70 évben nem nagyon mutogattak..

Nem lesz Kánaán!

Méhednek gyümölcse
Az 1990-es évek végétől kezdve panaszkodnak világszerte a méhészek a méhek rejtélyes és hirtelen eltűnésére, és a mézelő méhcsaládok nagymértékű pusztulására. A méhek nemcsak mézet állítanak elő, de virágbeporzó tevékenységükkel kulcsszerepet játszanak a mezőgazdaságban is.
A világszerte tapasztalható méhpusztulásnak vegyszereken kívül más okai is vannak: a klímaváltozás, egyes élősködők és a nagyüzemi mezőgazdaság terjedése. Ha mindenhol ugyanaz a növény van vetve, akkor a beporzók a virágzás rövid időszaka után éhenhalnak. A nagyüzemi mezőgazdaság számos okból nagyon káros, és ez csak az egyik.
Fő ok
Az Ázsiából behurcolt Varroa atka (Varroa milbe) a méhrajok nagy részét erősen megtizedelte, helyenként már-már végveszélybe sodorta az állományt, és a magát a méhészkedést is. A méhészek évek óta küzdenek ezzel a problémával, mert a Varroa Milbe egy olyan parazita, ami behatol a kaptárakba, és a méheknél, különösen a födött fiasításnál nagy károkat okoz.

Katasztrófa
A méhpusztulás Amerika és Európa után ugyanis elérte Japánt, Kínát és Egyiptomot.
A világon a 100 legfontosabb haszonnövény közül több mint 70 beporzása a méhektől függ.
Összeesküvés elmélet
Ezért is kutatja egy rakás tudós, hogy mi miatt kezdtek világszerte pusztulni a méhek. Egy új kutatás szerint pedig az alumínium is hibás. Hogy az alumínium az emberek számára is lehet idegméreg, egyre többen állítják, több kutató szerint az alumínium lehet a felelős az Alzheimer-kór terjedéséért is. Most kiderült, hogy az először 1825-ben előállított fém a méhek agyát is roncsolja, rontja a kognitív képességeiket.
Mutánsok
A Franciaországból érkező darázs olyan iszonyatos erős, hogy ketté tud harapni egy méhet!

Térdre, csuhások!

Vasárnapi boltnyitvatartás
Ugye, a FIDESZ megsegítette a nagy üzletláncokat a vasárnapi boltzárral. Egy nap munkabér megtakarítás, s a nép úgyis megveszi a 7 napra valót 6 nap alatt. A kicsik sokat nem nyerhettek, mert olyan magasak az áraik (hypermarketből szerzik áruik zömét), hogy csak a nagyon megszorultak mennek vasárnap is nyitva tartó üzletükbe. Nekik már régen létre kellett volna hozni egy saját nagykert, ami olcsón szerez be és terít.
Láthatóan a boltzár senkinek sem használ. Még a templomba sem mennek unalmukban az emberek bolt helyett. Így teljesen érthetetlen, hogy gumicsonton felül van-e valami jelentősége a rendeletnek? Mint emlékezünk, a vasárnapi boltbezárás is óriási áresést okozott a multiknál a bérmegtakarítás kapcsán. Most, egy esetleges visszaállítás bizonyára az árak egekbe szökését produkálná. Persze, nem kötelezheti a bíróság vasárnapi nyitvatartásra a multit. Ha drágállja a munkaerőt, maradjon zárva! Aki meg nyitni akar, az nyisson! Legyen meg a TE akaratod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma..
Vesztettek a hypermarketek. Ismét lesz vasárnapi nyitvatartás. Bukásukat tetézné, ha a kisboltok végre megszerveznék a saját nagykerüket, s nem a hypermarketek áruját kínálnák vasárnap felemelt áron.
A kormány nem rendelte el a kötelező VÁSÁRNAPI nyitvatartást. Csak épp nem tiltja. Ha a tulaj és dolgozói úgy döntenek, hogy kinyitnak, az csak rájuk tartozik. S valóban nem halt éhen senki a boltzár kapcsán. Ha az összes hypermarket bezárna, akkor sem halna éhen a nép. Csak nehezebb lenne az élete.

Több pénzt!
Ha 2 dolgozóm van, akkor az egyik keresetét úgy állapítom meg, hogy csak a vasárnapi munkabérrel érje utól a másikat. Mert igaz, hogy a vásárnap az pihenőnap lenne a kereskedőnek is, de azért az a legkisebb forgalmú nap egy nonstop üzletláncnál. Különben a bérek alku tárgyát képezik a kereskedelemben is. Csak a nagyarányú munkanélküliség torzította el a munkaerő árát eddig.

Lengyelek is engednének a multik vágyának.
Mert disznóság, hogy a pogány rendőrök, tűzoltók, orvosok mellett a közismerten hívő kereskedő népet is távol tartja a sors az imaháztól. Meg a multinak 7 munkanapot kelljen fizetni, noha a nép 1 nap alatt is bevásárolná a 7 napra valót megfelelő törvények közé szorítva, s akkor a munkabér hetedéért lehetne árulni. Plusz heted rész szabadság. De mi lesz az őskereskedőkkel, akiknél a szombat a szent nap?!

Vásárnap zárva!
Egy szakszervezetekből, civil és egyházi szervezetekből álló csoport európai szintű vasárnapi boltbezárást kezdeményez azzal érvelve, hogy egy többet dolgoznak az emberek hét végén. (Mondjuk, a szomszéd hypermarket 73 fővel indult, az automatizálás után 4-5 pénztár működik.)

Tejben - vajban

Tejcsárda
Tejárak 2015 jan
90,66 Ft/kg Magyarország; 72.05 Ft/kg Lettország; 182,75 Ft/kg Ciprus. Nyers tej.
Tejárak 2016 jan
77,91 Ft/kg Magyarország; 69,16 Ft/kg Lettország; 183,87 Ft/kg Ciprus. Nyers tej.
Kíváncsi lennék, hogy a nyugat-magyarországi tejtermelők itthon értékesítik a nyerstejet, vagy 30 Ft/kg ártöbbletért Ausztriába szállítják? Ahol a kopár hegyoldalakon tengődő Milka drágábban adja a tejet.
Vajon miért nem kapni az üzletekben fölözetlen tejet, amire csak a csomagolás, szállítás és a kereskedelem költségei rakódnának? E helyett leveszik a tejről, ami használható, s a fehér vizet adják a felvásárlási ár 2 - 3-szorosáért. Kik gazdagodnak? Persze, ezt a kenyérnél is megkérdezhetnénk, hogy miként lesz az 50 Ft/kg búzából 250 Ft/kg-os kenyér? Vagy durvábban az 50 Ft-os búzából 150 Ft/kg-os liszt? Fiatal koromban 10% volt az örletési díj, vagyis 55 Ft-nak kellene lenni a lisztnek + kereskedelmi haszon.
Mint olvassuk, a németeknél egy kg csomagolt vaj cca. 760 Ft, a lengyeleknél 900 Ft, a szlovákoknál 1230 Ft és a franciáknál 1550 Ft. Nálunk ez 2000 Ft felett van. Vagyis 1/5 részét keressük a németek bérének, de dupláját fizetjük az árakban.
Veszteségből élők: A Figaro különkiadásában egy francia gazda elpanaszolta, hogy a kvótakifutás évében 500.000 eurót ruházott be annak érdekében, hogy éves tejkibocsátását 20 százalékkal növelni tudja. A bővítés sikerült, de lecsökkent tejár miatt évi 100.000 eurót vesztesége keletkezik. Marhavész: Nem veszi a nép a 60 Ft-os tejet 200 Ft-ért (amiből már a tej javát leszedte a tejipar). Miért nem lehet a nyerstejet árulni a boltokban?

Defláció?
A cukor márciusban 18,9 százalékkal volt drágább, mint egy évvel korábban, ilyen mértékű drágulásra legutóbb 2012 februárjában volt példa - derül ki a KSH adataiból.
Nagybani piac: A krumpli a boltokban a duplája. Tavalyhoz mérten kb 50% emelés. Ha egy üzlet.. lesz helye a 0,9%-os nyugdíj emelésnek! Jó hír a nyugdíjasok zömének, hogy a Rolls Royce ára nem emelkedik.
Várj, bombázó..
Dolce vita?: Tovább drágul a cukor, mert az indiánoknál kevesebb cukornád termett, s nem jut elég alapanyag a kaposvári gyárba. 2-3 éve ez már volt, amikor a magyar cukor ára duplája lett a bécsinek, mert azok nem Indiából importálják az alapanyagot.. A cukor és az édességek ára egy éve folyamatosan emelkedik, mert a szocialista 17 cukorgyárból 16 bezárásra került, a maradék egy pedig fél gőzzel termelhet csak. Legalább nem romlik a fogunk, fogorvosra ugyse futná..

Navigare necesse est

Öreg ló - Nem vák ezs instállom, csak bátor!
Míg 2013-ban 56 200 új autó talált gazdára, 2014-ben már 67 500-at adtak el a kereskedők, tavaly pedig 77 200-at. Eközben 2013-ban 70 700, 2014-ben 96 700, 2015-ben pedig 122 600 használt autót helyeztek forgalomba.
Úgy tűnik, a magyarok vonzódnak az öreg autókhoz. Oldsmobil! Ahelyett, hogy vadiúj BMW, Saab kerülne az istállójukba! Pedig nagy béremelések voltak. Elvégre autót nem a hajléktalan, munkanélküli, adósrabszolga és minimálbéres vásárol. Hiszen egy autó akkor is százezrekbe kerül, ha egy métert sem teszünk vele évente. Amortizáció, adó, biztosítás, műszaki illetve kezdetben mindjárt az üzembehelyezés, névreiratás költsége. Ehhez jön még a használat során a javítás, benzin, olaj, gumik, akkumulátorcsere... Szóval, nem olcsó mulatság. De mitől ilyen drágák az új autók? Amiből a kereskedő, ha egyet elad havonta, már minimálbérnél többje van.
Nekünk pedig semmi más problémánk nincs manapság, mint a régi autók környezetszennyezése. Be kell tiltani őket! Akinek ilyen luxusigénye van, az járjon szlovák rendszámmal, szlovák biztosítással. 4 millió benzinért: Némelyik politikusunk bizonyára kocka ladával szaladgál, ha évente 4 milliót el tud tankolni. Ugyanis egy modernebb autó (suzuki!) már 7 literrel is elmegy százon. Bizony, egy modern autóból ki sem tudott volna szállni Lázár elvtárs, mert ennyi pénzért nonstop ment volna egész éven át. Mozgó iroda?!

A MI autónk - 2,5 millió alatt
Hamar kiderült, hogy ebbe a versenybe a legfapadosabb, legkisebb motorral szerelt Skoda Fabia, Seat Ibiza, Opel Corsa vagy Ford Fiesta sem tud beszállni, hiszen ezek már hárommillió forint körüli árról indulnak.
A középosztályé lenne
Ford C-MAX 6 460 000 Ft
Mazda Mazda6 8 419 900 Ft
Mazda CX-7 10 109 900 Ft
Mazda Mazda6 7 554 900 Ft
Hyundai ix35 7 790 000 Ft
Fiat Linea 4 530 000 Ft
Hyundai ix35 7 540 000 Ft
Toyota Corolla 4 210 000 Ft
Hyundai ix35 9 240 000 Ft
Kia UJ CEED 4 299 000 Ft

Az új autók normál élettartama 15 év. Tessék kiszámítani, hogy havi mennyit kell félretenni, hogy 15 év múlva ismét legyen egy új autónk. Miközben lakástörlesztés, lakásrezsi, gyereknevelés, az élelem bére és még sok más kiadás nyomja a vállunkat?! Mindenesetre a használt autók vásárlásának növekvő üteme is gazdasági javulást jelez. Kérdés, hogy itthoni bérekből, vagy külföldről hazahozottból történik ez?

További gondok
Végleges forgalomból való kivonás esetén a jármű törzskönyvét, forgalmi engedélyét, valamint hatósági jelzését a közlekedési hatóságnál le kell adni. A bontási átvételi igazolás alapján a jármű hatósági jelzését bevonja, forgalmi engedélyét és törzskönyvét bevonja, ezzel egyidejűleg egy egyszerűsített határozattal visszavonja. Azok a járművek, melyeket a bontási átvételi engedély alapján a hatóság végleg kivont a forgalomból, nem helyezhetők újra forgalomba.
Valaki kitalálta, hogy az öreg autótól megszabadulni sem legyen egyszerű. Nem elég ám leadni a rendszámot, aztán a többit intézze a hatóság! Először is el kell vinni egy átvételre feljogosított bontóba a roncsot. A kapott papirral és a rendszámmal, az autó okmányaival el lehet fáradni az okmányirodába a végleges kivonásért. De jaj neked, ha valamelyik okmány közben elveszett! Ugye, azt előbb - pénzért - pótolni kell, s csak utána lehet leadni a járgányt. Pedig milyen jól jönne a roncs alkatrészként a következő öreg masinához. Amit majd borsos áron megvehetek a bontóstól, ami azért még mindig jutányosabb, mint a vadiúj.

Befürödtünk velük!
Egy rövid megjegyzés a Kiss László ügyhöz. A polgártárs anno elkövetett egy bűncselekményt, amiért a korszak gyakorlata szerint bizonyára megbűnhődött. Ha ezek után ő kőműves lesz, mérnök, színész vagy utcaseprő, hát a kutya sem foglalkozott volna előéletével többet. De ő (e szempontból nála bűnösebbek segítségével) az úszópalánták nevelésével foglalkozott. Ez a kevés dolgok egyike, amit nem lehetett volna csinálnia. Nevelni.
Tessék elképzelni, hogy egy banki pénztáros sikkaszt. Leüli a leülnivalóját, aztán újra tiszta lappal jelentkezik egy bankba pénztárosnak. Aki felveszi, hát az legalább olyan bűnös, mint ő. Vagy egy diákját megerőszakoló tanár se legyen még egyszer tanár, ha leülte büntetését, akkor sem. Bármi más lehet, csak NEVELŐ nem. Megjegyzem, a sokat emlegetett aranyérméket tán a birtokosuk tehetsége és szorgalma hozta első sorban, s csak sokkal-sokkal kisebb mértékben az úszószövetség mindenféle beosztottjainak ténykedése. S 65 év után igazán nyugalomba vonulhat mindenki. Egy dolgozó "dolgozó" alig várja ezt a pihenést, s csak a könnyen pénzt keresők ragaszkodnak a korhatár utáni munkavégzéshez. Na meg, aki egyáltalán megteheti, s nem mondják neki 54 évesen, hogy most már tessék tovább otthon öregedni, mert kell a hely a fiataloknak!
Kiss László áldozata a nyilvánosság elé állt. 3 diplomás, szegény családból származó, az ominózus eset idején épp érettségizett 41 kilós kislány volt, amikor csoportos nemi erőszak áldozatává vált. A három sportoló fiú érdekében minden követ megmozgattak, azért Kiss úrnak az első fokon kiszabott 5 évből 20 hónapot kellett ülnie. Számomra úgy tünik, a 3 sportolónak nem ez lehetett az egyetlen "botlása", hanem napi szinten üztek ebből is sportot. Szomorú, hogy ilyen emberből aztán úszóedző, társából újságíró lehetett. Egyik serdülő lánykákat "nevelhetett", a másik a magyar népet. Csoda, hogy ma hová züllött népünk?! Egy sportoló vallomása. Szepesi Nikolett interju: "hvg.hu: Az olimpiai győzelemhez vezető út eldobott kotonokkal, ondóval teli zsebkendőkkel, rövid, tartalmatlan, érzelmektől mentes k...sokkal van kikövezve. Ezt a mondatot bármelyik puhafedeles könyv szerzője megirigyelné. Miért gondolja, hogy az összes többi, máshová vezető út mellett nem ugyanezek a tárgyak vannak eldobálva?"
Fejétől büdösödik..

Alkotmány - akarom írni alaptörvény - módosítást szeretne a FIDESZ a terrorizmus kapcsán. A törvény megvéd! Vagy a TEK..
Mint ismert, hazánk az EU és a NATO tagja. Ezen szervezetek megtámadták az arab világot pl Irak, Líbia, Szíria esetében, s várhatóan az arabok visszaütnek. A támadásokban élharcos franciák már több retorziót szenvedtek el, némelyiknél feltűnően arcukat takaró, ellenben arabul indokolatlanul hangoskodó terrorlegények ölték a francia népet. Biztonságtechnikai okokból Hollande elnök vezérkara számos korlátozást vezetett be a francia néppel szemben, mire válaszul a franciák tüntettek a kormány ellen szabadságuk védelmében. A franciák kapcsolata az arab világgal szövevényes és eléggé negatív. + NO GO negyedek..
Ma Magyarországon a kormány gyakorlatilag mindent megtehet. Betilthat rendezvényeket, lehallgathat internetet és telefont, lezárhat területeket, behatolhat lakásokba a bűnt üldözve. Nyílt utcán megverethet embereket á la Gyurcsány, hogy a BM épületében mit meg nem tehet, azt elképzelni sem tudjuk. A 40 ezres rendőrségünk, a TEK és a Neutron kommandó mellett 6000 fős hadsereg is vigyázza álmunkat, ami bevethető az ország védelmében. Nemzeti Gárdánk nincs, mert a hatalom fél a fegyverektől. Még az USA is legszívesebben bevonna minden fegyvert a polgároktól. Ja, s katasztrófavédelmünk is van évi pár ezer forintért, ami szintén a terrortámadások esetén bevethető. Milyen az az elképzelhető terrorhelyzet, amit politikusaink nem látnak megoldhatónak a jelen törvények alapján?!

A kör bezárulhat
Gyurcsány elvtárs szerint a szélsőbal és a szélsőjobb még egy kicsit nyújtózkodik, s összeérnek. Mondjuk, ennek már voltak előjelei.. Amikor a szefárd gárda festékpatronos lőfegyverekkel akarta ritkítani a cigányságot, hogy azoknak Csillebércre kellett menekülniük. Azért egy halálos áldozata lett a sajnálatos eseményeknek: A Jobbik helyi naív megbízottja.. Amikor a jobbikos megsúgta a miskolci Thürmer-párti mamának, hogy lesznek még ők egy táborban.. Amikor Gyurcsány és Vona a legvéresebb 56-os bíró leszármazottjának politikai karrierjét kezdte egyengetni vállvetve.. néppártosodnak..
Ügyes fiú ez a Feri! Még a végén Jobbikos lesz, kitúrja Vonát, s Hiller névre magyarosítva nemzetvezetővé válik.

Új nem ?
A buzik felvonulásán Trudeau kanadai elnök is részt vett. Nem tisztázott, hogy politikai megfontolásból, vagy személyes érintettség kapcsán vonult-e?
Az sem derül ki, hogy kik számára lenne elérhető a "semleges neműek" személyazonosítója? Mert azért egy homokos nem semleges nemű. Ide legfeljebb a cikkben meg sem említett hermafroditákat sorolnám, akik nem szellemi eltévelyedés, hanem születés kapcsán "mások". Király!.

TTIP előzetes?
Marie Colvin amerikai volt, a brit The Sunday Timesnak tudósított Szíriából, de gyakran bejelentkezett a BBC, a Channel Four és a CNN adásaiban is. 2012 februárjában a Homsz tartománybeli Baba Amrnál vesztette életét a kormányhadsereg tüzérségi támadásában.
Vajon minden USA állampolgár ilyen debil, vagy csak őket mutogatja a media?! Amikor az újságíró - feltehetően Asad engedélyével - Homsz-ba érkezett, tudnia kellett, hogy harci zónában van, ahol senkinek sem garantált az élete. Nincs biztosító, amelyik ilyen esetre életbiztosítást kötne. Az csak hab a tortán, hogy nem tudni, kinek a fegyvere ölte meg az újságírót és mely bíróságnak van joga ítélkezni a törvényes szír kormány felett?!

Vetkőzz Ági a Hír TV-ben reklamált, amiért megszüntette a kormány egyes esetekben a hivatásos állomány kötelező életbiztosítását. Így most a munkahelyi balesetet szenvedett tűzszerészek hozzátartozóit a költségvetésből kell kárpótolni.
Kérem szépen, 8 elemivel is átlátható, hogy a magánbiztosító ugyanazt a pénzt adná a balesetet szenvedettek hozzátartozóinak, csak még felszámolná hozzá a saját munkadíját és minimális biztosítási hasznát.
Emlékezzünk csak a MANYUP-os csalásra! Ahol a befizetések 5%-át nyulta le a biztosító a semmiért. S lett a csókos elvtárs pillanatok alatt kockázat és munka nélkül milliárdos.
A tűzszerész szakma pénzért vállalt veszélyes üzem. Olyan, mint feszültség alatt dolgozni egy 100 000 voltos távvezetéken. Ha mégis bekövetkezik egy halálos baleset, akkor az hős lesz, vagy áldozat? Kissé furán értelmeznek napjainkban fogalmakat. Az én olvasatomban az a hős, aki egy robbanni készülő bombát felragad, s kivisz a tömegből, de alig kiér, az felrobban a hordozójával együtt. Ugye, itt valaki hősiesen feláldozta önmagát, hogy mások életét mentse. De akkor is hős, ha életben marad, mert szerencsésen és sikeresen kivitte a bombát, amely életeket fenyegetett.
Részemről nem értek egyet azzal, hogy közfeladatokat ellátókra magánbiztosítóknál kössön az állam felelősség és életbiztosítást. Ha az állam nem képes (akár erre alkotott törvényekkel) a megfelelő kártalanításra, akkor olyan nagy a baj, hogy már a magánbiztosító sem állhatna helyt. S mintha háborús helyzetre, terrortámadásra stb a biztosító sem vállalna felelősséget.. Lehet, hogy Ágika Ferenc testvér mellett annyira rosszul fizetett, hogy biztosítási ügynöknek állt?!

A Jobbik örömforrása

Robertának kevés esélye lehet, hogy rászorul valamelyikre.
A Jobbik támadás alatt Mint ismert, Volner úr kocsiját követte egy újságíró, s lefényképezte, hogy Volner úr és hölgyutasa egy bokros részen kiáll a kocsival. Volner szerint a hölgynek pisilni kellett, azért tartottak pihenőt. Ez különben hihető is, mert a fotón látszik, hogy Volner úr háttal a kocsinak támaszkodik, s előtte alacsony helyzetben a hölgy, aki nyilvánvalóan pisilt. Mondjuk, azért távolabb is mehetett volna a kocsitól.. Volner személyes kapcsolatban van az egyik fideszes elnökségi tag szeretőjével is.. Szerelemre születtem, csak eltévedtem.. Aszok tehát vagyok. Mert szeretem embertársaimat, munkatársaimat. S a más rétje mindig zöldebb. Ha megesik valaki, akkor kiházasítják ?
Vajon egy közszereplő mennyire köteles eltűrni, hogy a magánéletében vájkálnak?
A profi: 2010-ben Müller Nikolettről derült ki, hogy 150 pornófilmben szerepelt. Ő a Magyar Gárda tagja volt, de ezután kilépett. Kabai Zoltánról, a solymári Jobbik korábbi elnökéről kiderült, hogy több száz pornófilmben szerepelt, többek között a Hótehénkében is, ahol Hapcit játszotta.

Faust: Volt egy jó ember, egyszer réges-rég..

Jaj, csak nehogy rámsüsse valaki az antiszemita bélyeget! Nekem semmi bajom a szefárd zsidókkal!
Volnert megfenyegették
Ha nem lép ki a Jobbikból, akkor kicsinálják. Remélem, Volner úr már megtette feljelentését a rendőrségen a zsarolás miatt. Mindenesetre, ha a jövő héten felakasztva találják Volner urat, mint a gyöngyöspatai Jobbik vezetőt, akkor hiszek neki! De ha semmi atrocitás sem éri, akkor annyi, mint a pisilő jogász..
Összekacsintva
Az egykori SZDSZ-es született Kőszeg Ferenc az ÉS hasábjain arról ír, akár Jobbik Gáborra is lehet szavazni az Orbán-kormány leváltása érdekében.
Egy gyékényen Feri és Gabi
[...] azt üzenjük minden tisztességes baloldali embernek, hogy [...] helyreállítjuk Magyarországon a sajtószabadságot."
Bizonyára a jobb- és baloldali média el van nyomva, s nem meri leírni az igazat. De független média nem létezik! Minden orgánum a tulajdonos szájaíze szerint szól hozzánk. Vagy repül a szerkesztő..

Vona pride
Vonáné levelét megírta Kérve Lévai Anikót, intézkedjen, hogy Orbán Viktor korlátozza a médiaszabadságot. Pedig Vonának kellene felvetni a parlamentben, hogy meddig szabad és mettől szabados a média? Tessék világos médiatörvényt alkotni, vagy tessék perelni! Elképzelhetőnek tartanám, hogy a hamis híreket terjesztő újságíró börtönbe kerüljön. De akkor az ujdondászok sírnának, hogy nincs idejük a mai rohanó tempó mellett mindent ellenőrizni. Tegyenek az újságírók javaslatot!
A netet olvasva nem tudjuk eldönteni, mi az igazság Vona és Terry Black kapcsolatából. Csak azt látom, hogy Szigetvári Viktor szerint: "Vonával mocskos, gyáva, undorító dolgot tettek.."


Lehull az álarc - Vona hazatér. Feri feljelenti Vona "barátait" a horogkeresztes zászlóért. Feri és Vona már nem barátok? Feri nem alkuszik a politikai szimbólumok terén! Bizonyára már a Heineken sört is feljelentette a vörös csillagért. Vajh hogyan engedhette meg a rendőrség a 600 fős neonnáci felvonulást ?! Bezzeg Ferenc testvér idejében nem flangálhatott itt az Izraelből érkezett Szabó Albert, meg Bácsffy Diána! Ferenchez hasonlóan gondolkodik a PM is, ők is nekiláttak a hanukát üdvözlő Vona mosdatásának.

Meleg szeretettel
Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik pártelnöke hétfői felszólalásában több témában bírálta a magyar kormányfőt. Vona Gábor az olimpiai népszavazási kezdeményezés kapcsán arról beszélt, Orbán Viktornak nem kellene Tarlós István szoknyája mögé bújnia. A miniszterelnök erre úgy reagált, nem ő szokott más férfiak szoknyája mögé bújni.
Természetesen mindegyik pártvezér kis kakas hírében áll. Vonát is kapcsolatba hozták már több munkatársnőjével (nem a jogásznővel!), s Orbán sem ment még el egy Pride-ra sem. Mint látjuk, Vona előszeretettel fényképezkedik a spanyolos nevű Duro Dórával.

Lovagkor

Mindenkinek van keresztje
Persze az is lehet, hogy nem fiatal újnácival van dolgunk, csak az 56-os emlékév miatt indult az úr korhű öltözetben (sportcipő, rövidebb fazonú gestapóskabát, nyilaskereszt) a városba. Sok sikert kívánunk a további hagyományőrzéshez, mindenkinek megvan a maga keresztje.
Bizonyára leendő Táncsics-díjas a cikkíró, aki Bolgár urat megszégyenítve írta eme pompás cikket. Azért felhívnám figyelmét: Magyarország nem volt se fasiszta, se náci. Mivel a cikkíró bizonyára az etnikumunk tagja, talán azért nem tudja, hogy a nyilaskeresztet a hungarista mozgalom használta utoljára, de végigkísérte népünket az Indus-völgytől Közel-Keleten át a Kárpát-medencéig. A hungaristák a háború végnapjaiban kaptak némi jelentéktelen szerepet a regnáló etnikumtól.
Mindenki tudja, hogy az állami kitüntetések ritka kivételtől eltekintve politikai elismerések. Emlékezzünk csak Sz.Ferenc Táncsics díjasunkra, akitől Izrael és az USA tiltakozására kellett megvonni a díjat. Mert Tel Aviv felülbírálta, ki kaphat újságírói elismerést a SZUVERÉN Magyarországon. S ami nagyobb baj, hogy Olsteinék szót is fogadtak! Ilan Mor már készül?: Mivel Bayer nem is szakértő Gulág kérdésben.. Ezzel kapcsolatosan a magyargyűlölő Krampuszt kellett volna megkérdezni, aki vérprofi és magyar lovag! De hát elszúrták, mint a történészek, amikor egy mezítlábas egyiptológus szavát vették komolyan egy régészé helyett (V. Győző).
Fekete lovag
Díjai, elismerései: Heller Farkas-díj (1999); A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje. Régebben mintha csúnya dolgokat is olvashattam volna róla a neten, de mára már majdnem olyan tisztává tették, mint Draskovics elvtársat. A damaszkuszi úton.
Alacsony a kerítés
Dés László muzsikus is visszaadta lovagkeresztjét. Azért annyi esze volt, hogy a magas nyugdíjat jelentő Kossuth-díját megtartotta. E meg csak üres dísz.. Örök tiltakozó
Bayer visszavág - A haza lovagjai:
Kaltenbach Jenő (ugyan már…)
Rózsa Péter (ugyan már a köbön!)
Krausz Tamás ( megagigaugyanmár!)
Galkó Balázs ( jaj szegény…)
Heisler András ( Hűűűha! Rezzenés… Ja, nem…J)
Felcsuti Péter ( neki volt? Még jó, hogy visszaadta!)

Mint olvassuk, Krausz Tamás és fia, Krausz Péter is lovaggá lett ütve. Ha nézzük az egész visszaadó társaságot, hát láthatóan a múlt század főnemeseinek nemzetségébe tartoznak. Báró Hatvany.. De kétség sem fér hozzá, hogy valami nagy dolgot tehettek hazánkért, hogy lovagjaink lettek. Kár, hogy nem írják le minden név mellé, hogy miért is lett kitüntetve és ki által?
Mellesleg azért érthető, hogy egy volt SZDSZ-es nem szívesen van egy táborban egy jobboldalival. Tán külön állami kitüntetés kellene a jobb- és a balodal számára, akkor nem éreznék dehonesztálónak egymás társaságát. Fekete doboz
Dícsérik Bayert
Akik fél éve elvannak azzal a lovagkereszttel, amelyből Bencsik is kapott, miért ne lennének el vele további életükben, miután kapott olyat még egy ugyanolyan?
Erre elvi válasz nyilván nincs, csak gyakorlati. Bencsiket nem kell észrevenni, neki nincs súlya, mert tehetsége sincs, és potens tolla sincs. Bayernek meg van.
Ebben a kontextusban viszont érthető a sorozatos visszaadása a tiszti keresztnek. Pláne egy egyházi ember részéről! Megjegyzem, a zsidó nem egyenlő az izraelitával! Az egyik egy emberfajta, a másik meg egy felekezet. A héber meg egy nép.
A kitagadás
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke Facebook oldalán jelentette be, hogy ő is visszaadja korábbi állami kitüntetését Bayer Zsolt miatt. A Mazsihisz elnöke indoklásában úgy fogalmazott –, nem kíván olyan emberrel egy közösségbe tartozni: „aki rasszista, aki antiszemita, aki izzó cigánygyűlölettel és nemzetpusztító eszmékkel szennyezi Magyarországot, s éberen őrködik a magyarországi szélsőjobboldal hagyományainak megőrzése, a félelem és gyűlölet érzésének ébren tartása felett.”
Jaj, csak nehogy a Dániel után menjen Heisler úr bánatában! Mert itt továbbra is egy közösségben kell élnie Bayer Zsolttal.

Bevándorlók verték meg Bayer Zsolt fiát. Feltehetően nem rasszizmusból, csak szórakozásból. Vagyis nem kell kapcsolni a hírt Heisler úr gyűlölködésre uszító kijelentésével. A NAV pedig minden magyart megtalál, csak a nagy tolvajokat nem. Meg arra sem kíváncsi, miből vesz valaki autót, ha adót sohasem fizetett?
A témából: Sötét volt már.., de újabban csak egy támadó volt.

Nolimpia

Orbán
A kormányfő közölte, hogy szerdán a kormány és a Fővárosi Közgyűlés is meg fogja vitatni a kialakult helyzetet. "A helyzet az, hogy volt egy nemzeti ügyünk, amiből pártügy lett, most az a kérdés, hogy ebből lehet-e újra nemzeti ügyet csinálni" - összegzett.

Mint ismeretes, a Momentum mozgalom aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy hazánk ne csináljon olimpiai játékokat akkor, amikor az országnak harmada éhen gebed. Bár többen azt állítják, hogy nem veszteséges egy ilyen rendezvény. Csak akkor érthetetlen, miért nem a vállalkozói tőke épít olimpiai falut, sportlétesítményeket, gyűjti be a jogdíjakat a rendezvényen s utána értékesíti a létesítményeket. Ha nem ráfizetéses...

NO olimpia: Gőzerővel folyik a kampány, és bár a tervek változnak, a budapesti olimpia ára egyre nő. Egyedül a sajtólétesítményekre közel 100 milliárd forintot tervezünk elkölteni, és ez már a szűkített verzió.
A legnagyobb tétel az észak-pesti FOKA-öbölhöz tervezett Médiafalu III, amelynek összköltségét 55 milliárd forint körülre becsülik – ebből 52 milliárdot az állam állna. A másik két médiafalu sem lenne sokkal olcsóbb: az I-es számú, Lágymányoson, 52 milliárdba (ebből 3,7 milliárd állami, 46 millárd magánbefektetés, a többit pedig az OCOG állná); a Józsefvárosi pályaudvarra tervezett II-es számú pedig 29 milliárdba kerülne (27,9 milliárd a magyar állam költsége). A PwC megvalósíthatósági tanulmánya ugyanis 780 milliárd forint veszteséggel számol, szakértők szerint azonban valószínűbb a 3-5000 milliárd.

Valaha konszenzus volt a politikai pártok között az olimpia megrendezése kapcsán, azonban egyre többen kihátrálnak a bukást ígérő ügyből. Így az MSZP is, de immár a FIDESZ is kezdi belátni, hogy évi 20% nyugdíj és béremelés mellett erre már nem marad pénz. Pedig a jövedelmek emelése elkerülhetetlennek tűnik.

Ha egy üzlet beindul..
Az LMP népszavazást kezdeményez a paksi bővítésről, az erről szóló kérdést hamarosan benyújtják a Nemzeti Választási Bizottsághoz - jelentette be a párt társelnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Szél Bernadett biztonságpolitikai szakértő a macskagyógyásszal karöltve tiltakozik Paks bővítése ellen. Mert ők már tudják, hogy hazánk örökké rabszolgasorsban marad, nem lesz iparosítás, ergo, az energetikai bázist sem szükséges bővíteni.

Ejnye-ejnye Benedek
Jávor Benedek s még néhány hozzá hasonló népszavazást kezdeményezne a paksi bővítés ügyében. Döntse el Józsi, a kanász, hogy milyen módon biztosítsuk országunk energia ellátását. Műszaki ember voltam, de nem merném felelősen kijelenteni, hogy kell-e nekünk a bővítés, vagy sem. Ugyanis sem az energetikához nem értek, s azt sem látom, mennyi energiára lesz szükségünk 10 év múlva, s azt miként lehet a leggazdaságosabban biztosítani. Ez épp olyan kérdés, mint pl a hadsereg fejlesztésének irányelvei. Véleményünk ugyan lehet, de igazából nem dönthetünk a szakemberek helyett. Mint hallom, Szél Bernadett belenézhetett a paks2 dokumentációjába, de kétlem, hogy sokat megértett belőle. Jávor Benedek pedig nem is látta, mégis biztos benne, hogy rossz az egész. Egy dologban természetesen igaza lehet. Tételesen, hogy ahol nagy pénzek mozognak, ott a lopás esélye is nagy. De ez nem lehet ürügy hozzá, hogy akkor ne is kezdjünk semmi nagyba, mert lopnak az elvtársak. Meg ahhoz az elmúlt 27 évben hozzászoktunk. A népvagyont az elvtársak magánosították. Ne azt keresd, ki lopott a milliomosaink közül, hanem azt, hogy ki nem! Rövidebb a lista..

Friss csont

Antiszemitizmus az ATV-nél
Leköpték és lezsidózták az ATV riporterét a körúton.
Nem értem én ezt az igekötőt! Már a "le-köpést" igen, de mi a "le-zsidózás" ? A zsidó az ATV szerint egy csúnya szó, s ha valakit LEzsidóznak, az valami borzalom? Vagy ha LEcigányoznak.. Ellenben a LEmagyarozás pedig dicsőség? Ez valami rasszizmus az ATV-nél? Még a LE nélkül is fura a "zsidózás", hiszen miből tudja valaki azt, hogy a másik ember zsidó? Tábla van a nyakában, mint Ferinek? ("Én is cigány vagyok!")
A Hit Gyülekezete nem szimpatizál a nagybányai bányabérlő leszármazottjával. Aki nem magyar jobbágy vagy nemes volt..

Ünnepel a magyar
A Rivierán pénz nélkül is nyaralni képes birkapásztor terelgetésével a sípolók átjutottak a kordonon, békésen félrelökve a diktátor vérebeit, hogy végre politikai vitába kezdjenek az ország jövőjének kérdéskörében.
A nívó: "Megkérdeztük Sándor Máriát, a feketepólós ápolót, hogyan érezte magát, azt mondta, a tüntetők tiszteletben tartották az ünnep méltóságát, csak a beszéd alatt fütyültek, de ezt mindenképp meg kellett tenniük, mert csak így hallhatták hangjukat."
Mint ismert, ezeknek a tüntetőknek a szavára sosem kíváncsi senki. Hát így hívják fel magukra a figyelmet. Olyan ez, mint amikor a 2 elemis Boldizsár, akit sehol sem alkalmaznak, senki se veszi emberszámba, végül nekiáll autókat felgyújtani. Hogy végre rá is figyeljen már valaki...

Természetesen a népharag valamilyen szinten jogos. Mert ezek az emberek vittek be minket az unioba, ahol rabszolgát csináltak népünkből.

Szimbólum
A magyar kormány észrevette, hogy a BTK által bűncselekményként nyilvántartott önkényuralmi jelkép található a "Heineken" sör cimkéjén. Vajh akkor is ilyen lassan vették volna észre, ha magyar nemzeti szimbólumról (nyilaskereszt) avagy ókori világszimbólumról (horogkereszt) lett volna szó? Egyesek azzal érvelnek, hogy a sör cimkéjében levő vörös csillag már a szocialisták előtt is jelen volt. Hozzátenném, hogy már a zsidó Bar Kochba lázadás idején is zsidó szimbólum volt a vörös csillag. De ugyanakkor a horogkereszt (lábain 3 ponttal) ugyszintén ősi zsidó jelkép. Ősibb, mint Dávid csillaga. S az MTA tudatlan tudósaival szemben kijelenthetjük, hogy a nyilaskereszt már az Indus völgyi civilizációban is szimbólumunk volt.
Tudósnak nevezheti-e magát az az akadémikus, aki "feltételezett magyar őshazát" vél felfedezni az Uralon túl s feltételezés nélküli Magna HUNGÁRIÁT lát a "Nagy Cigány Temető" környékén. Továbbá - ha kérdőjellel is -, de Levédiát látja Hunor és Magor vadászterülete felett. Még jó, hogy a kazár (kecskepásztor) rabságot nem emlegetik..

Nem lenne egyszerübb szimbólumok helyett eszmék ellen harcolni ? S minden tiltott jelképet feloldani ?!

Kettős mérce
Pénzbüntetésre ítélt a bíróság egy kelet-németországi idős asszonyt, aki tavaly horogkereszttel és SS-jelképekkel díszített tojásokat ábrázoló fényképpel kívánt "Boldog Húsvétot" a Facebookon.

Nem akar Kósa úr sarlót és kalapácsot látni. Mondjuk, ezzel sok ember egyetért. Én sem szerettem ezeket a szerszámokat soha.. De mi a baja a horogkereszttel vagy a vöröscsillaggal? Már azon kívül, hogy a II. vh idején mindegyiket a szocialisták használták jelkép gyanánt?
Kell a hely Matolcsy Ádámnak? A TESCO is Matolcsyék mellé áll. Épül már az út a kihátráláshoz. Pedig undorító dolog a kettős mérce! Ha egyik jelvény tiltott, akkor legyen a másik is! Legfeljebb a nyilaskeresztet lehetne engedélyezni, aminek nevében nem sok rosszat tettek! Az álljon ki a vörös csillag mellett, aki a horogkeresztet is elfogadja termékeken, a nyilaskeresztet pedig egyenest dicsőíti. S nevetséges a horogkeresztet Hitlerhez kötni! Hitlernek még a 100. felmenője sem született meg, amikor már világszimbólum volt sokezer évvel ezelőtt!

Spongyát rá!
Az Alkotmánybíróság megsemmisítette az önkényuralmi jelképek használatát tiltó büntető törvénykönyvi (Btk.) paragrafust.
Gumiparagrafus
A büntető törvénykönyv módosítása szerint azt üldözik majd, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas – különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő – módon terjeszti, nagy nyilvánosság előtt használja vagy közszemlére teszi a horogkeresztet, az SS-jelvényt, a nyilaskeresztet, a sarló-kalapácsot vagy az ötágú vörös csillagot.
Mint ismert, a nyilaskereszt kivételével a szocialisták által átvett szimbólumokról van szó, melyek közül a vörös csillag nevében követték el a legtöbb borzalmat. Persze, nem a vörös csillag és a horogkereszt gyilkolt, hanem a jelvényeket használó szocialisták.

Politika
Nyitólap